Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hišni kino, par vprašanj
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
taddeo

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 14:32
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 22:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sej po novem jaz tako delam! Ker Dynamic eq,Volume itd..to je vse "boomy" prenapihjeno in umetno..audyssey xt32 je za moje pojme preveč "svetel" meritve sem sigurno delal okoli 30x..zvočnike edino umerim iz mesta poslušanja na 75db ,ter sub po okusu.
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jes ga za filme uporabljam, za musko pa ne. Na AVS forumu je kr nekaj uporabnikov ugotovilo čudno obnašanje audyssey-a pri TX-NR818.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
taddeo

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 23:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To si verjetno kalibriral full setup 8 pozicij...no in če si ,kako si porihtal sub?Ker ,če se nastavi na željenih 75db je po končani kalibraciji "švoh ,kod da ga ni v sistemu!Seveda se tudi omogoči dynamic eq ,ki pa surround rear zvočnike nenormalo pojača-napumpa..najbolj me je motilo to ,da je bil v določenih primerih center ,ter fronta neslišna.
strumf666

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2013 00:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Full calibration, samo ker imam dokaj majhen poslušalni prostor ponavadi delam samo na 5 pozicij. Pri meni se sub zadosti sliši, ko v filmih grmi, grmi tudi v sobi. Za musko ga ne uporabljam (doma, avto je druga stvar Very Happy). Vse dynamic fore imam izklopljene, edina stvar, ki jo uporabljam je 5.1->7.1, pa še tega ne bi, če bi lahko nastavil, da mi v primeru 5.1 zvoka igrata zadnja in ne sredinska zvočnika za rear. V določenih filmih mi je center pretih, pa ga pač z daljincem pojačam, za sub pa zaenkrat še ni bilo potrebe. Nekateri filmi imajo enostavno slabši zvok, ali zmiksan ali posnet, zakodiran,... tam se ne da kaj dosti pomagat.
Eq imam nastavljen na flat, audyssey krivulja pa na movie.
Nazaj na vrh
taddeo

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2013 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa naprimer bluray koncerti? Z ali brez audysseya ? Smile Samo se pa bd material ,ki ga kr nekaj pogledam zelo dosti zvokovno razlikuje..naprimer meni Audyssey + obvezno Dynamic eq ter reference level 0 pričara resnično pravo vzdušje! Ampak sedaj sem izklopil ,ker je bolj naravni sound..
strumf666

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2013 07:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koncertov skoraj ne gledam, BD koncerta pa mislim, da še sploh nisem, tako da ti tu ne morem prav dosti pomagat. Ne gledam jih pa, ker imam v podzavesti prepričanje, da so koncerti pravi le v živo.
Edino mogoče, da si nastavi, kakor ti ustreza, ker ima vsak svoj okus in nima smisla, da si nastaviš, kot je nekdo rekel, ker je baje tako edino pravilno, moderno, ... če ti to ne ustreza.
Nazaj na vrh
strumf666

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 01, 2013 19:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet en spis, tokrat ne (samo) jamranje Cool
Ena od stvari, ki mi gredo na živce pri onkyo-u je, da ne vidi (drugih) podmrež. Če imam receiver priklopljen na žični net, ga app ne najde, čr ga priklopim na wifi, pa muske na dnla serverju - htpc-ju.
Tu obstaja par približnjic, ena je priklop diska na usb, druga pa igranje glasbe z android naprave. Slednja možnost je izvedljiva na več načinov, ena možnost je streamanje glasbenih datotek (naloženih na telefon) na receiver znotraj onkyo aplikacije, druga če glasbena aplikacija telefona podpira in prepozna receiver kot možen ponor zvoka. Danes sem pa odkril še tretjo, ker sem na vsak način hotel poslušat internetni radio (za katerega receiver nima vgrajene podpore) še na zone2. Zone 1 je skoraj ekskluzivno v domeni htpc-ja, kjer to ni problem.
Tretja možnost - Android 4.2.2 (se mi zdi) in 4.3 imata že v OS-u vgrajeno možnost predvajanja medijskih vsebin na drugih napravah, ki to seveda podpirajo, in TX-NR818 je ena izmed takih. Pognal sem applikacijo za predvajanje radia, šel v nastavitve poiskat tx-nr818, izbral connect, in radio je začel igrati preko zone2 zvočnikov, kar me je prijetno presenetilo.
Zaključek, tudi Onkyo zna (pre(redko)) prijetno presenetit.

P.S. Ko bom imel spet kak napad trme, bom preiskal aplikacije na trgu, da končno najdem nekaj, kar mi bo omogočilo poslušanje muske iz HPTC-ja (v drugem subnetu) na receiverju. V navezi z zgoraj opisano tretjo možnostjo mislim, da sploh ne bi smelo bit problem.
Nazaj na vrh
strumf666

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 01, 2013 20:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še dodatek, Onkyo app ne uporablja nobene zaščite pri povezovanje do receiverja, samo autodetect in select, tako, da če imate odprte wifije in iznajdljive sosedove mulce (ki jim niste najbolj pri srcu), prosim za posnetke Laughing
Nazaj na vrh
Pipster123

Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 01, 2013 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da se ne boš preveč trudil. Bubbleupnp@google play.
Nazaj na vrh
gorann3

Pridružen/-a: Tor Okt 2013 22:33
Kraj: sevnica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 02, 2013 23:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fantje, eno vprasanje

imam marantz 4002 receiver in me moti, da je samo en hdmi izhod

rabim hdmi out splitter, pa me zanima, ce je kaj poceni in zanesljivega na trgu
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Stran 14 od 14

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu