Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Thorens TD115

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sennheiser

Pridružen/-a: Pet Okt 2013 12:51
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 12:18    Naslov sporočila: Thorens TD115 Odgovori s citatom

Imam omenjeni gramofon. Zanj sem kupil predojačevalec oznake AZ 3. Sicer o tem nič ne najdem na internetu. Problem, ki se mi pojavlja je ta, da enostavno ni nobene pametne glasnosti.

Uporabljam denon x1000 in 2x klipsch RB-81II.

Da gre kaj zvoka vn moram imeti krepko čez 50% na ojačevalcu. Kje bi lahko bil problem? Ali je bolj to, da je manjša glasnost že zato ker je gramofon? Ni to da bi bil razočaran ampak presenečen. Ostalo deluje normalno po glasnosti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 12:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

problem je lahko povsod, že na izvoru signala- kakšno glavo/iglo ima gramofon, kupil si predojačevalec za katerega nimaš nobenih podatkov- ali vsaj ne poveš nič o ojačanju oz koliko je vhodna in izhodna napetost, malo več moraš vedeti da sploh lahko lociraš problem, a drugače je zvok o.k???

povsem možno je samo da imaš pač glavo ki je pač z malo nižjim izhodom kot je normalno in pač moraš posledično malo dvigniti jakost, ali pa mogoče celo mc pa ne gre zaradi premalo izhoda, ali pa da sploh pred ne deluje....možnosti koliko hočeš
Nazaj na vrh
sennheiser

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 13:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predojačevalec deluje 100%. Glava je ortofon mc tango. Se pravi lahko da je tudi glava tista, ki da premalo. Kar se predojačevalca tiče, specifikacije so na sliki.

Zvok je ok, brez pripomb. Bolj me moti dejstvo da začne špilat šele nekje malo pod polovico. Sicer potem uredu stopnjuje in je glasno kot mora biti. Nastavitve na ojačevalcu ne spremenijo nič, samo to da lahko malenkost prej začne delat.

Dopuščam možnost, da je ta občutek tak, zato ker sem pač do sedaj uporabljal popolnoma druge vire in je enostavno od začetka do konca šlo recimo linearno.

Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 13:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

problem bo v tem da ima Ortofon Tango 0,5 mV izhoda tvoj phono pa vhod za nekje 3,0mV torej vidiš da ogromnio premalo, moral bi za normalni nivo imeti vsaj kakih 55 db ojačanja, ima ga samo 32, kaj ti ni tukaj jasno ???
tudi Thorensova ročka za mc glave ni ravno nekaj idealnega
kaj pomeni phono in mic mode pa mi ni popolnoma jasno, a gre za neko varijanto mic vhoda in phono ali se motim, taka glava zahteva boljšo ročko.
g ramofon in veliko boljši phono predojačevalec, veliko boljši rezultat bi dobil z cenejšo mm glavo vsaj 4-5 mv izhoda bi šla bolje skupaj z ročko in še bistveno večji izhod bi dobil-beri bi delalo vse nekje toliko glasno kot ostali viri
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker si kupil predojačevalec za MM glavo in je treba dodati (izdelati) predojačevalec z nizko vhodno impedanco (cca 100Ohm) in 10x ojačanjem pred to tvojo gramofonsko RIAA. Za resne rezultate je potrebno kar nekaj znanja in izjemno malošumni materiali, recimo komparatorski hitri čip in več parov tranzistorjev na isti rezini (npr MAT-04) na tokovnem generatorju paralelno na vhodu. Ali pa si poglej na Ebay za kaj kitajskega za MC glave z razumno ceno. Menda bi bila kakšna glava Audio Technica AT 95 E, kot je pod drugim imenom vrhunski LINN K5, boljša in cenejša varianta, stane pa ene 25€.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2013 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za dva črna in dva bela lahko narediš baterijski mc pre-pre phono po načrtu Marshall Leach-a. Laufa na dve 9V bateriji (cca 2500ur trajajo). Je brez feedbacka in problemov. V karieri sem jih naredil 4 kose in enega obdržal zase. Res posrečen recept za mali denar, ki se je dokazal skozi zadnjih 25 let. Tih, dinamičen, velik razpon, barvit, lepa scena.
Cenovno pa pest evrov materiala, moj cca 50. Seveda, če greš kupit najdražje priključke in ostali material (ki ga je res malo), bo stalo več. Bo boljše, a v tvojem primeru ni te potrebe. Zato predlagam najprej bazično verzijo, nato greš lahko tudi naprej z boljšimi materiali - če želiš ali čutiš potrebo.
Izdela ga lahko vsak pionirček, ni mistike in ne trikov.
http://users.ece.gatech.edu/~mleach/headamp/
ljnkl

Pridružen/-a: Sre Okt 2013 23:15

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 17, 2013 00:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nasvidenje

Nazadnje urejal/a ljnkl Pon Nov 18, 2013 14:12; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
ljnkl

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 17, 2013 00:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nasvidenje

Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 17, 2013 08:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za tak denar je bila v času svojega zenita več kot vrhunska glava. Čemu se izprašiti za 1000€, za komaj slišno razliko. Dinamika in prostor sta vrhunska. Ko smo še imeli vinil, smo imeli po kakšno glavo za rezervo, če se ne bi kdaj več dobile.
Nazaj na vrh
ljnkl

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 17, 2013 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nasvidenje

Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 17, 2013 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Alo, sennheiser, oglasi se mi na zs, prideš naslednji teden (upam da bom doma) k meni ali jaz k tebi, probamo glavo, phono...AT95 imam tudi jaz eno viška.
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
sennheiser

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 17, 2013 17:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stvar je uštimana. Dela use ok. Kar se tiče vijakov sploh ni problema. Je kar standarden M navoj. In ni nobenih težav to poštimat. Zamenjal sem predojačevalec in stvar deluje precej precej bolje. Zaenkrat je to to in nimam pripomb.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu