| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Cicero
Pridružen/-a: Sre Sep 2013 8:39 Prispevkov: 3 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 08:41 Naslov sporočila: B&W PM1 |
|
|
Pozdravljeni,
Nekako se odločam za nakup B&W PM1 zvočnikov.
Vendar sem v dilemi kateri stereo ojačevalec bi bil dober za te zvočnike.
Mi lahko kdo pomaga pri izbiri?
hvala že v naprej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 09:03 Naslov sporočila: |
|
|
Sem pogledal kaj pravijo v reviji Suono, kjer so ga testirali.
Impedanca mu ne gre izpod 5ohm in ni problematična s sukanjem faze. Priključi se ga lahko tako na male kot velike ojačevalce, pogoj je samo da so res kakovostni, ker zvočnik zna to pokazati. Ima krasno sceno ki sega daleč v globino, zato izberi ojačevalec ki to zna prikazati. (Sugden v klasi A naprimer).
Oni so celo probali biamping s Pass ojačevalci - X250 in X260 in rekli da je dinamika kar poskočna v takih pogojih. Je pa nesorazmerno s ceno zvočnika priključevati take beštije. To so naredili samo da slišijo ali se pozna boljši drive in si to potrdili.
Drugače pa ima ta zvočnik nekoliko loudness koncept, kar je logično. Če ne moreš dosegati dovolj velike glasnosti, ti je bas preveč v ozadju, če je linearen. Je pa prav da ojačevalec dobro kontrolira bas. Poceni lampaš ti bo lahko preohlapno predvajal ta del spektra.
Drugače pa priporočajo originalna stojala. Tam se privijači zvočnik, je zato varnejši proti zvračanju in še lepo izgleda, svira pa bolje kot na drugih stojalih. Uživaj. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Cicero
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 09:28 Naslov sporočila: |
|
|
@ambasador
Hvala za tvoj odgovor
Nekaj me še zanima.. bi priporočal katere druge zvočnike v tem rangu?
Dali mogoče?
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 09:54 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Tak "specifičen" zvočnik je treba obvezno slišat, je za svojo velikost cena kar zasoljena, cca 2000 £ .
V tem razredu £1000+ se kar tare vrhunskih monitorjev, neketeri so še prijazni do elektronike in jim lahko priklopiš vse, od SE lampaša do tranzistorske elektrarne in si tako razširiš "zvočno obzorje" . Si je treba vzeti čas in it naokoli s svojo glasbo in več od tega poslušat, le tako dobiš bolj realno sliko in se izogneš kasnejšim razočaranjem ob prehitrem nakupu . _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 14:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Cicero je napisal/a: | @ambasador
Hvala za tvoj odgovor
Nekaj me še zanima.. bi priporočal katere druge zvočnike v tem rangu?
Dali mogoče?
Hvala |
Ne, če te zanima super mini. Ker si ga navedel, smatram da je to tako. Za sabo potegne še res dober ojačevalec in izvor zvoka. Spada zraven, da pokaže kaj zmore ker je to njegov teren. Sicer lahko daš tudi kaj slabšega gor - zaradi tega ne bo igral nič slabše od drugega zvočnika ki niti ne opazi kaj si priključil, hehe.
Drugače variant je veliko. Imaš CM8 za isti denar iz istega hleva. Ta ima bistveno več basov in dinamike. Samo na globino scene od PM1 boš kar lepo pozabil. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sre Sep 25, 2013 19:20 Naslov sporočila: |
|
|
Cicero
Gre za dober zvočnik, vendar:
1. najprej navedi velokost sobe
2. malo napiši o vrsti glasbe, ki jo poslušaš in kako je z ostalim delom audio verige
3. Obvezno poslušaj - večkrat
Fastina lente. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2013 07:26 Naslov sporočila: |
|
|
V tem razredu £1000+ se kar tare vrhunskih monitorjev....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PM1 konkurentov nima veliko glede na to kaj nudi: fascinanten dizajn v italijanskem stilu (to so izjavili italijani sami) in fascinanten zvok. Je odlično centriran izdelek za ta denar. Tekmec je Sonus Faber Liuto Monitor. Drugega bolj malo. Monitor Audio GX100 ga vidim bolj v kakem apartmaju na Manhattanu, ko je vse v steklu. in pol se moj razgled konča za ta denar.
Če pa govorimo SAMO o zvoku vsekakor pride še nekaj mini monitorjev v poštev .. ma ne toliko dosti. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Cicero
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2013 08:33 Naslov sporočila: |
|
|
@ambasador
Veš ko začneš enkrat gledat po teh komponentah kar ni več mej.
Če sem izkren so mi v oko padli PM1, pol so mi še interesantni Dali Helicon 300 v tem cenovnem razredu.
Seveda tudi kaki Dali Epikon 2 ali B&W 805 ne bi bilo slabi, vendar so za mene že preveč.
Nisem nek hud audiofil da bi se mi taka investicija izplačala.
Rad bi kvaliteten sistem za ca. 5000 eur ( torej zvočniki + ojačevalec).. mogoče še kak eur v +
Na vso opremo se da dobit kar dober popust, tako da mislim da za 5K eur z popusti bi moral že nekaj najt.
Hvala vsem za predloge in pomoč pri izbiri |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2013 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno od življenjskega sloga..
Če si gospod s prefinjenim okusom in stilno opremljeno dnevno sobo, ne moreš noter vtakniti sicer superlativen ProAc Tablette Anniversary na high-tech kovinskih stojalih..
Večina zvočnikov ima grozljivo grd videz. Tehno ali rustikalno ali kar tako, brezveze in stila. Malo jih razmišlja o tem, da se to imponira sredi sobe in da se to mora vklopiti v obstoječo opremo prostora.
Druge aparature že lahko poskriješ, da se ne vidijo oblikovalski umotvori, zvočnikov po definiciji ne moreš. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|