Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kasetofoni
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 14, 2011 15:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

orc.perc je napisal/a:
Mah polna j***a imam te audio industrije,a niso mogli dodelat kak tip 1/4" tape recorderja na metalni trak, če že tak seka, pa s kako 19 ali 38 cm/s hitrostjo za domačo uporabo??Zmeraj samo novo, novo, novo,..... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Še najvišje je kvaliteta klasičnih analognih kaset prišla do serije Elcaset, vendar so zaradi prevelike pohlepnosti cen proizvajalcev izginile iz tržišča, še predno so se sploh uveljavile. Širina traku je bila 6 mm (0.25 in) hitrost traku 9.5 cm/s (3.75 in/s). Primerjalno z navadno kaseto je imela širši frekvenčni razpon, boljšo dinamiko in nižji šum. Pokopala jo je v bistvu cena kasete, ker ni mogla konkurirati takrat uveljavljenim "kolutarjem" tipa Revox, Akai, Teac, ki so bili cenovno "relativno " ugodni.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 22, 2012 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem slučajno našel še eno SONY ux-s 90 chrome original zapakirano. Če jo kdo rabi, mu jo podarim. Wink
Live and let live.
Nazaj na vrh
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 05:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj! Mi zna kdo razložiti kaj je hec Teacovih "Reel" caset. So kakšne prednosti takih kaset, ker praktične mi ravno niso videti. So pa kakor sem gledal zelo drage. Je bila kakšna resna razlika v kvaliteti snemanja in predvajanja?

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zupanspe

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 19:52

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 28, 2013 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lep pozdrav
Imam cca. 20 let star AKAI dx 59 ( 1. lastnik ). Pred par dnevi sem pri poslušanju, 15 let starih kaset ( pa ne vseh ) opazil, da jih ne potegne in da se funkcija play izklopi.
Ali je mogoče prišel čas za menjavo nekaterih delov kot so npr. gumice itd.
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 28, 2013 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zupanspe je napisal/a:
Lep pozdrav
Imam cca. 20 let star AKAI dx 59 ( 1. lastnik ). Pred par dnevi sem pri poslušanju, 15 let starih kaset ( pa ne vseh ) opazil, da jih ne potegne in da se funkcija play izklopi.
Ali je mogoče prišel čas za menjavo nekaterih delov kot so npr. gumice itd.

Imam enak problem z mojim Nakamichijem.
Treba bo zamenjati gumice.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 28, 2013 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stare kasete se tudi malo 'zalepijo'. Je dobro jih previti nekaj krat in potem ponovno poskusiti. Včasih se tudi ohišje ukrivi in ovira vrtenje.

Funkcija avtostop deluje tako, da kadar se trak zelo napne - odrine tipalo - to pa sproži izklop. Gumica bi bila kriva če ne bi povleklo kasete (verjetno). Če je boljši kasetar z več motorji, potem avtostop senzor gleda vrtenje vlečenega koluta - tu bi lahko bila gumica, če ni direkt drive.

Poskusiš s klasičnim (šestrobim) svinčnikom navijati trak. Če gre trdo, je to vzrok. Rešitev je preselitev traku v boljše ohišje.
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 23:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih je vzrok naprašeno zebrasto polje na vretenu pogona kolutov kasete, ki jo čita fotocelica za autoreverse ali stop. Vsaj v prenosnem reportažnem Uherju CR210 to potem ven meče. Pri drugih izvedah pa balastni upor na motor odčitava porabo toka, ko tok naraste preko vrednosti, vrže pogon ven. Tu potem pomaga stiskanje kaset, kar poškoduje robove traku.

Nazadnje urejal/a joztom Sob Mar 02, 2013 11:32; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
zupanspe

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 19:52

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 02, 2013 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom probal urediti ko pridem zvečer iz službe, hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 11, 2013 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Letos kasete praznujejo 50 let. Smile

Jaz sem se žal poslovil od mojega K970ES. Ampak je vsaj prišel v dobre roke. Res odličen kos, reprodukcijsko in oblikovno.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aljamir

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 19:24
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 11, 2013 12:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekoč sem bil lastnike tega Aiwinega strojčka...

before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 11, 2013 12:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz vsake toliko časa še zaženem kasetofon, največ krat zaradi tega, da ga malo "razmigam", včasih pa tudi zato, ker si zaželim kakšno glasbo, ki jo imam le na tem mediju (v glavnem disco glasba zgodnjih devetdesetih).

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 11, 2013 21:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aljamir je napisal/a:
Nekoč sem bil lastnike tega Aiwinega strojčka...

Tudi jaz, samo da sem imel model AD-F990
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 11, 2013 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Jaz vsake toliko časa še zaženem kasetofon, največ krat zaradi tega, da ga malo "razmigam", včasih pa tudi zato, ker si zaželim kakšno glasbo, ki jo imam le na tem mediju (v glavnem disco glasba zgodnjih devetdesetih).

sva že dva...pred leti sem si kompletno zbirko disco muzke zapekel na cd-je...sem kar nekaj časa preživel z kasetofoni takrat..zdaj poslušam tako cd-je kot tudi kasete...mimogrede mal off topic..danes sem kupil dva magnetofona in zraven dobil en kup kolutov(okoli 60 kom)....sicer oba delujeta ,a najprej gresta mojstru v roke ,potem se bom spet malo igral ...
Nazaj na vrh
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 11, 2013 23:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Le kot nekomu zanimivost je bil tole moj zadnji "glumač" kasetarja Very Happy

Nekaj CD-jev se je nabralo, nikoli pa dovolj kinte za resen CD player, ki tedaj niso bili dosegljivi tako na easy. Torej CD-je v sposojen player in rec na HD660, ki je tedaj veljal za enega boljše audio zvenečih VHS-ov.

Posnetek je bil bližje CD-ju kot posnet na kasetarja in še danes se mi nekje valja kar zajeten kup VHS kaset - audio only seveda. In tudi HD660 še vedno dela kot urca. Mogoče mi ga še zamika malo poslušat kdaj Wink
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 12, 2013 07:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

U, saj res, VHS. Wink

Imam isti model že in je res, audio reprodukcija je odlična. Pred 15 leti, ko sem kot študent delal na televiziji, sem si s studijskim VHS snemalnikom posnel par videospotov, ki še danes zvenijo dobro.

Žal moj ni vedno deloval brezhibno, je moral že dvakrat na servis. Najbrž zaradi neuporabe. Crying or Very sad
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Naslednja
Stran 4 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu