| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 14, 2011 15:21 Naslov sporočila: |
|
|
| orc.perc je napisal/a: | Mah polna j***a imam te audio industrije,a niso mogli dodelat kak tip 1/4" tape recorderja na metalni trak, če že tak seka, pa s kako 19 ali 38 cm/s hitrostjo za domačo uporabo??Zmeraj samo novo, novo, novo,.....  |
Še najvišje je kvaliteta klasičnih analognih kaset prišla do serije Elcaset, vendar so zaradi prevelike pohlepnosti cen proizvajalcev izginile iz tržišča, še predno so se sploh uveljavile. Širina traku je bila 6 mm (0.25 in) hitrost traku 9.5 cm/s (3.75 in/s). Primerjalno z navadno kaseto je imela širši frekvenčni razpon, boljšo dinamiko in nižji šum. Pokopala jo je v bistvu cena kasete, ker ni mogla konkurirati takrat uveljavljenim "kolutarjem" tipa Revox, Akai, Teac, ki so bili cenovno "relativno " ugodni.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Jul 22, 2012 19:42 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem slučajno našel še eno SONY ux-s 90 chrome original zapakirano. Če jo kdo rabi, mu jo podarim.  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13 Prispevkov: 133 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2012 05:03 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj! Mi zna kdo razložiti kaj je hec Teacovih "Reel" caset. So kakšne prednosti takih kaset, ker praktične mi ravno niso videti. So pa kakor sem gledal zelo drage. Je bila kakšna resna razlika v kvaliteti snemanja in predvajanja?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zupanspe
Pridružen/-a: Čet Feb 2013 19:52 Prispevkov: 16 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2013 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav
Imam cca. 20 let star AKAI dx 59 ( 1. lastnik ). Pred par dnevi sem pri poslušanju, 15 let starih kaset ( pa ne vseh ) opazil, da jih ne potegne in da se funkcija play izklopi.
Ali je mogoče prišel čas za menjavo nekaterih delov kot so npr. gumice itd.
[img] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2013 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
| zupanspe je napisal/a: | Lep pozdrav
Imam cca. 20 let star AKAI dx 59 ( 1. lastnik ). Pred par dnevi sem pri poslušanju, 15 let starih kaset ( pa ne vseh ) opazil, da jih ne potegne in da se funkcija play izklopi.
Ali je mogoče prišel čas za menjavo nekaterih delov kot so npr. gumice itd.
[img] |
Imam enak problem z mojim Nakamichijem.
Treba bo zamenjati gumice. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6270 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Feb 28, 2013 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
Stare kasete se tudi malo 'zalepijo'. Je dobro jih previti nekaj krat in potem ponovno poskusiti. Včasih se tudi ohišje ukrivi in ovira vrtenje.
Funkcija avtostop deluje tako, da kadar se trak zelo napne - odrine tipalo - to pa sproži izklop. Gumica bi bila kriva če ne bi povleklo kasete (verjetno). Če je boljši kasetar z več motorji, potem avtostop senzor gleda vrtenje vlečenega koluta - tu bi lahko bila gumica, če ni direkt drive.
Poskusiš s klasičnim (šestrobim) svinčnikom navijati trak. Če gre trdo, je to vzrok. Rešitev je preselitev traku v boljše ohišje. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 01, 2013 23:59 Naslov sporočila: |
|
|
Včasih je vzrok naprašeno zebrasto polje na vretenu pogona kolutov kasete, ki jo čita fotocelica za autoreverse ali stop. Vsaj v prenosnem reportažnem Uherju CR210 to potem ven meče. Pri drugih izvedah pa balastni upor na motor odčitava porabo toka, ko tok naraste preko vrednosti, vrže pogon ven. Tu potem pomaga stiskanje kaset, kar poškoduje robove traku.
Nazadnje urejal/a joztom Sob Mar 02, 2013 11:32; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zupanspe
Pridružen/-a: Čet Feb 2013 19:52 Prispevkov: 16 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Mar 02, 2013 09:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Bom probal urediti ko pridem zvečer iz službe, hvala za odgovore. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Sre Sep 11, 2013 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
Letos kasete praznujejo 50 let.
Jaz sem se žal poslovil od mojega K970ES. Ampak je vsaj prišel v dobre roke. Res odličen kos, reprodukcijsko in oblikovno.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljamir

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 19:24 Prispevkov: 19 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Sep 11, 2013 12:24 Naslov sporočila: |
|
|
Nekoč sem bil lastnike tega Aiwinega strojčka...
 _________________ aljamir |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Sep 11, 2013 12:40 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz vsake toliko časa še zaženem kasetofon, največ krat zaradi tega, da ga malo "razmigam", včasih pa tudi zato, ker si zaželim kakšno glasbo, ki jo imam le na tem mediju (v glavnem disco glasba zgodnjih devetdesetih). _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 11, 2013 21:08 Naslov sporočila: |
|
|
| aljamir je napisal/a: | Nekoč sem bil lastnike tega Aiwinega strojčka...
 |
Tudi jaz, samo da sem imel model AD-F990 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 11, 2013 22:15 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | Jaz vsake toliko časa še zaženem kasetofon, največ krat zaradi tega, da ga malo "razmigam", včasih pa tudi zato, ker si zaželim kakšno glasbo, ki jo imam le na tem mediju (v glavnem disco glasba zgodnjih devetdesetih). |
sva že dva...pred leti sem si kompletno zbirko disco muzke zapekel na cd-je...sem kar nekaj časa preživel z kasetofoni takrat..zdaj poslušam tako cd-je kot tudi kasete...mimogrede mal off topic..danes sem kupil dva magnetofona in zraven dobil en kup kolutov(okoli 60 kom)....sicer oba delujeta ,a najprej gresta mojstru v roke ,potem se bom spet malo igral ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Sre Sep 11, 2013 23:49 Naslov sporočila: |
|
|
Le kot nekomu zanimivost je bil tole moj zadnji "glumač" kasetarja
Nekaj CD-jev se je nabralo, nikoli pa dovolj kinte za resen CD player, ki tedaj niso bili dosegljivi tako na easy. Torej CD-je v sposojen player in rec na HD660, ki je tedaj veljal za enega boljše audio zvenečih VHS-ov.
Posnetek je bil bližje CD-ju kot posnet na kasetarja in še danes se mi nekje valja kar zajeten kup VHS kaset - audio only seveda. In tudi HD660 še vedno dela kot urca. Mogoče mi ga še zamika malo poslušat kdaj  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Čet Sep 12, 2013 07:44 Naslov sporočila: |
|
|
U, saj res, VHS.
Imam isti model že in je res, audio reprodukcija je odlična. Pred 15 leti, ko sem kot študent delal na televiziji, sem si s studijskim VHS snemalnikom posnel par videospotov, ki še danes zvenijo dobro.
Žal moj ni vedno deloval brezhibno, je moral že dvakrat na servis. Najbrž zaradi neuporabe.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|