| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 22:11 Naslov sporočila: Sub podstavki oz izolatorji |
|
|
Ne fem če sem se prav izrazil, a iščem nekaj za izolacijo suba. Imam parket, in sub direkt na njem. Ko je vse skupaj bolj glasno, začne sub hoditi okoli, dobesedno. Gre za Sunfire EQ 10
Gledal sem auralix subdude hd
Imate kake predloge? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 22:33 Naslov sporočila: |
|
|
Zaliješ ga v kaksnih dvesto kilogramov betona.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
Pogledaš v katero smer jo ponavadi ubere - pod njega daš ploščo (les za preskus, granit kasneje če se stvar obnese) in jo nagneš (podložiš samo na eni strani) kolikor je potrebno - tako da bi moral sub v klanec če bi hotel ubežati. Neke strašne klančine ne bo, verjetno je že malo dovolj.
ps
če ne, ga obrneš navzdol ali navzgor z membranami in dodaš nogice, da je vsaj 7cm od tal. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 203 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 08, 2013 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
Moj sub se sicer ni sprehajal po prostoru, je bil pa prav tako postavljen neposredno na tla (parket). Zelo me je motilo, da se je posledično del spektra prenašal po tleh.
Zadevo sem več kot uspešno rešil s kosi gumirane plošče, ki je sicer namenjena podstavitvi pod pralni stroj. Reč je debela dober centimeter, pod vsako nogico sem pač podstavil kos cca 10x5cm. Zdaj nobenega donenja, stvar lepo stoji pri miru.
Aja, reč sem kupil v Obiju, stane cca.10EU. Se pa ne reže ravno lahko, potreben je dober Olfa nož in nekaj potrpljenja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
epic
|
Objavljeno: Sob Mar 09, 2013 18:53 Naslov sporočila: |
|
|
Priznam, ni zraslo na mojem vrtu, dobil namig s strani prijatelja...
Torej, že nekaj časa uporabljam podložne žogice Epidauro (glej temo), so pa do včeraj podpirale komponente. Po omenjenem namigu pa sem jih za pokušino namestil pod sub in - šment, lahko le rečem, da nalogo opravljajo precej bolje, kot predhodno uporabljana guma. Tako malo prehajanja tresljajev na tla mi do danes še ni uspelo doseči. Sam sicer nisem ne vem kako velik ljubitelj subov, nasploh me moti, če je reč dominantna, a lahko zatrdim - moje dojemanje zvoka najbolj motijo negativni vplivi prostora in 'pojoča' tla so - no - velika nadloga. Efekt z Epidaurom domala izničen!
In še nekaj - nobenih desk, betoniranja, kamnoseštva in kar je še podobnih zadev. Povsem enostavna uporaba.
Če samo pomislim - 3kom.človeka olajšajo za dobrih 20EU. Kar se mene tiče - best buy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NORDIC
Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26 Prispevkov: 124 Kraj: Vetrno
|
Objavljeno: Sob Mar 09, 2013 19:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Poskusi še pod Magneplanerji, morda boš še enkrat prijetno presenečen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Mar 09, 2013 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
| To pa ne verjamem da bi zdržalo pod mojim subom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Mar 09, 2013 20:31 Naslov sporočila: |
|
|
Teža ni problem, pri Magnepanih je problem višina samih zvočnikov ,ki bi se ob dotiku nevarno zazibali _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Sob Mar 09, 2013 21:05; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
epic
|
Objavljeno: Sob Mar 09, 2013 20:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Teža ne bi smela biti ovira. Kot sem napisal, do včeraj žogice podpirale aparate, najtežji med njimi tehta 20,5kg in gre brez težav celo s tremi žogicami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|