| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 21:12 Naslov sporočila: JAZOO v Kranju |
|
|
Koncert skupine JAZOO
21.2.2009 ob 20:00 v Kranju, CREINATIVA (WWW.CREINATIVA.SI)
Skupina bo predstavila album DETACHED, ki si ga v celoti lahko snamete iz http://www.last.fm/music/Jazoo/Detached .
Po uspešnem lanskem letu, ko je maja izšla že tretja avtorska plošča DETACHED in po uspešnih gostovanjih v Grčiji, Bosni in Hercegovini ter konec leta s petimi odmevnimi koncerti še na Češkem, vokalno-instrumentalna glasbena skupina JAZOO leto 2009 začenja s samostojnim koncertom v Kranju.
JAZOO že od svoje ustanovitve in po treh posnetih zgoščenkah vztraja v popolnoma svoji zvrsti, ki pa vseeno potuje in se razvija s časom. Prav zato jo označujejo za kultno, edinstveno, izvirno in predvsem avtorsko etno-jazz-fusion zasedbo, ki počasi podira meje običajnih glasbenih oblik.
Glasba je avtorska, polna presenečenj ter pretežno instrumentalna, saj skupina želi nadaljevati svojo prvotno usmeritev. Pojavlja se tudi vokal, a mu ostala glasbila vodilno vlogo prepustijo le redko. JAZOO si ne postavlja omejitev, ampak se prepušča kreativni energiji in občutku svobode iz katere člani črpajo moč in navdih.
Njihovo glasbo je težko opredeliti, saj člani izhajajo iz različnih vplivov, kar se čuti tudi v njihovih skladbah. Čeprav jih mnogo kritikov uvršča v jazz, sami priznavajo, da jim je ljubši izraz »improvizirana glasba«, v kateri so poleg jazza vključeni tudi drugi elementi: etno, elektronika, fusion, ambiental in nu-jazz. Predvsem v zadnjem času se čuti vpliv t.i. skandinavskega jazza, a z veliko kontrastov in dinamike.
www.jazoo.si ; www.myspace.com/jazoo _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 23:42 Naslov sporočila: |
|
|
Iztok,hvala za info. Krasen album,sploh zadnji komad mi je všeč.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem za hip mislil, da pridejo legendarni YAZOO  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | Jaz sem za hip mislil, da pridejo legendarni YAZOO  |
jaz tudi. Mi pa je bilo takoj sumljivo,da bi Iztoka zanimala takšna zvrst glasbe. Mi pa je bil vedno všeč vokal Alison Moyet.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | | hi_musica je napisal/a: | Jaz sem za hip mislil, da pridejo legendarni YAZOO  |
jaz tudi. Mi pa je bilo takoj sumljivo,da bi Iztoka zanimala takšna zvrst glasbe. Mi pa je bil vedno všeč vokal Alison Moyet.
LP,
Goran |
Ni pa nemogoče, da se taki stari mački pojavijo v SLO. Pred leti sem bil npr. na Alphaville, Paul Young mi je ravno spolzel iz urnika, Asia so odpovedali koncert, ker je bilo prodanih 69 kart ... in tako naprej.
BTW: Ustanovitelj in glavna sila YAZOO je bil Vince Clark, sicer tudi član prvotne zasedbe DEPECHE MODE in pa kasneje ERASURE ... No, ampak to je pa sedaj res že popolnoma off-topic.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Feb 16, 2009 16:07 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | jaz tudi. Mi pa je bilo takoj sumljivo,da bi Iztoka zanimala takšna zvrst glasbe. Mi pa je bil vedno všeč vokal Alison Moyet. |
YAZOO v Creinativi , YUPIIIII !!! Potem sploh ne bi delal reklame-imamo premajhen prostior.
Goran, drugače pa imam njun prvi LP in priznam, da je fejst zdrajsan ! Bil bi presenečen, kaj vse sem poslušal do danes
Moyetka je odlična, Clarke pa inovativen. Vsaj za tiste čase.
Vseeno, čeprav pridejo k nam Jazoo, se zaradi tistega ipsilona ne sekirajte in se udeležite lepega koncerta. Mene večkrat spomnijo na Chick Corea's Return to Forever. Pričakujem tudi vse forumaše, ki jih glasba "tako udarja" in stanujejo v okolici Creinative(Gorenjska)  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2009 21:52 Naslov sporočila: |
|
|
Na http://www.creinativa.si/arhVideo/ si lahko ogledate tri glasbene oddaje nastale v Creinativi. Nekaj podobnega bo tudi po koncertu Jazoo.
Posebej opozarjam na skupino Saeta, ki smo jo povabili kranjski jazzerji kot novoletno darilo prijateljem ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|