| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ury
Pridružen/-a: Pon Nov 2012 17:46 Prispevkov: 26 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 15:37 Naslov sporočila: Glava Shure M 97 xE |
|
|
Lep pozdrav
Po nakupu Thorens-a TD 160 se spet vračam, ker rabim vaše predloge.
Na ročici TP 16 imam trenutno glavo Ortofon OMB 5E(Spherical). Zasledil sem, da se za rabljene plošče uporabljajo predvsem Elliptical glave, me zanima, kaj svetujete.
V mislih sem imel Shure M 97 xE. Mora pa biti kompatibilna z mojo ročico seveda.
Hvala za pomoč
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 16:15 Naslov sporočila: |
|
|
Stanton 681 je moj predlog. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 16:41 Naslov sporočila: |
|
|
težko boš dobil Stanton...Shure je prva liga...pa še pol cenejša... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 20:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Ker že imaš OM body kupi kako boljšo iglo zanjo in pozabi na ostalo, recimo om 20 pa si rešil problem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiourbis
Pridružen/-a: Ned Avg 2008 20:34 Prispevkov: 122 Kraj: OBALA
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 20:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz imam shure pa sem prezadovoljen... Kupljeno na Amazon UK |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 20:35 Naslov sporočila: |
|
|
Pri ročki TP16 sem omenjeno glavo uporabil "z metlico" pri ročki TP-16 MkII pa jo uporabljam brez.
Sicer je za ročko TP 16 - če se prav spomnim - izven meja optimalne kompatibilnosti, ampak ta problem reši "metlica" ki pripomore k stabilizaciji.
Nekaj o funkciji "metlice" , objava #7 in #8 -
http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=120466
Pri objavi #7 imaš tudi povezavo na cartridgedb... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
ury
Pridružen/-a: Pon Nov 2012 17:46 Prispevkov: 26 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 22:27 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za predloge.
Če nabavim super OM 20, koliko časa pa drži ta igla? Koliko ur predvajanja ?
Ima kdo kakšen pameten link, za nakup te igle ?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
Igla bo držala odvisno od nastavitve in kvalitete ročke, koliko pa tudi proizvajalec ne ve točno, ker ni meje, obraba se začne takoj, optimalno igra recimo od 50 ure pa do vsaj 500-1000 ur potem pa je počasi za razmišljat o menjavi, sploh pri manj čistih in kvalitetnih ploščah
Zastopnik pri nas je INTEK, če imaš dobre živce jih obišči, drugače pa PhonoPhono.de, WilliamThakker, in tisoč drugih ponudnikov, pazi na original in nadomestke, drugače gre na ortofona tudi njihova cenejša serija mislim da je digitrac, praktično enaka po karakteristikah za precej manj denarja, mislim pa da je sedaj med om 10 in 20 tudi om 15 tudi cena je nekje tu vmes... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 16:56 Naslov sporočila: |
|
|
Shure Evanston Illionois je klasika za konzumne glave. Žal ni nobena pela kot bi bilo treba, ne štartna M71, ne M75, nekaj boljše M91 in M95 pa V15 III ali kaj je že bla. Vsaj eliptična morabit, ker je odjem s pol manjšo površino. Eliptična pomeni, da je brušena v elipso počez, da čim bolj sledi brazdi na vinilu. Potrebno je dosti znanja za delo s protraktorjem in zrcalom, nato z Ortofonovo vago za nastavljanje teže. Prelahko nastavljena še bolj pokvari plošče!! Najboljši za svojo ceno je Linn, če se še kje dobi, recimo K9, potem kakšen Ortofon MCone, MC10 ali Audiotecnica, vrhunske pa meni se zdi VanDenHull pa Monster. Je bil enkrat en mojster v SLO, Sašo Govekar, ki je te glave iz Švice dobavljal, tudi vgrajeval igle in jih centriral, nekaj so jih šponali, pa take. Pa saj Francl vse to ve, vprašajte ga. HiFi scena je bila v SLO včasih tahuda, sestanki so bili v Cankarju, na Vodnikovi domačiji, v Jakšič centru itd. Potem so začeli pa bluziti o kablih pa OFC pa opasnih interkonektih, dol padeš, ljudje brez kančka stroke in teorije.
Nazadnje urejal/a joztom Pon Jan 07, 2013 18:08; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
jaztom
lepo da si se oglasil ampak kar pišeš pa je že drugo, Linn K9 se dolgo dolgo ne dobi več, sicer je to custom Audio Technica, Govekar je še živ, glav pa ni ravno švercal šlo pa je za glave Benz Micro , vprašanje je ali je dobival ugodno odpad ali je res izbiral taboljše iz proizvodnje, tudi Monster še kable komaj da dela- glav že dolgo ne, tudi jih sam ni nikoli ampak je prodajal po svoji specifikaciji narejene na japonskem..
da mora glava biti optimalno nastavljena pa velja za vse glave na tem svetu in tudi marsikaj drugega,Shure pa je imel res široko paleto bolj ali manj dobrih glav, ene več druge manj muske za denar... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 18:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala za pojasnila, se zdaj vsega spomnim. No vidiš, ti se že bolj zastopiš, jaz teh pretirano dragih glav nisem čislal, se ni dalo ob otrocih tega doseči, to je bilo za samske zanesenjake in obrtnike. Sašo je bil mojster, s čem se zdaj ukvarja žal ne vem. Kakorkoli, vinil je zašel in ni smisla za pretiran vložek. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
Ja Sašo je bil res majster. Včasih sva skupaj delala v Intersparu. Takrat se še nisem zanimal za vinil in se ne spomnim ali je hotel patentirat glavo ali ročko. Vem, da se je nekaj dogovarjal z japonci.
Joztom: Kaj misliš s tem, da je vinil zašel?
Kaj pa shibata igle? _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 20:17 Naslov sporočila: |
|
|
| shibata igle so počasi zgodovina, to je bila pač ena prvih bolj kompleksnih geometrij, pa že takrat so imeli proizvajalci tudi svoje kompleksnejše profile-Grado twintip, Stanton Pickering Stereohedron, Ortofon superfine line, danes je tega ogromno, čeprav je profilov veliko pa je proizvajalcev le teh malo saj skoraj vsi kupujejo nosilce z iglami od vsega nekaj proizvajalcev iz katerih potem delajo svoje igle oz kompletne glave |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Kolikor vem, je Shibata patentirana oblika brušenja konic, ki je bila zelo uspešna. Vinil je sicer izreden, če imaš staro zbirko 1000 ECM plošč ali še kaj boljšega, angleška ali ameriška produkcija jazza, če ti sistem to popolnoma podpira, dandanes pa za vinil ni več izvira. Ti moraš vedeti, da je binauralni posnetek na trak prenešen ali celo directCut način čisto nekaj zveznega, ne pa digitalni remasteriran posnetek iz samih točk, katere interpolirajo v rezanje v vinil. To je pač PVC zvok, všečen za izmamiti denar iz žepa kupca. Vse premalo se ljudje sprašujejo, kaj bi radi slišali, kako zveni vokal, kako zamolkla je violina in kako nepredstavljivo poje klavir iz cele flehe, ne pa točkasti cigumigu po nemški šoli. Več jih tudi rado ceni, koliko kaj stane, pa ni korelacije, verjemi. V digitalnem zvoku pa poje edina Yamaha CD ali SACD, oni delajo tudi instrumente za špilat, pa majo pojma. Žal imam jaz samo Denon 3910 SACD, transmission line basove, Linkwitzove satelite in končno stonjo lastne konstrukcije in izdelave, ki igra že 25 let v Current Feedback tehniki. Za VU meter imam legendarnega PhaseLinear 400 series II s po 400W na kanal, ga je imel Mick Jagger za petje. To mi je za spomin. Vsi so imeli Linn gramofone, meni se zdi LP12 sondek ali pa Kuzmo Stabi Stogi, ki je zares dober par. Pa pri starih ploščah ni toliko slabši tudi moj Dual 1229, res pa poje na moji lastni RIAA konstrukciji. Toliko o vinilu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|