Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HD TV (plazma, lcd, led lcd, oled...)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 89, 90, 91  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bullet

Pridružen/-a: Tor Okt 2012 0:49
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 12:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja ok, saj razumem no...pač moje mnenje je, da hočejo preveč zaslužiti na 5 inčih... ni šans, da imajo za 5 inčev toliko večje stroške....niti pod razno....
no ja saj vem, da so cene na podanih straneh ok, ampak ta razlika me kar malo zjezi..... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Problem se zlahka reši na 2 načina:
-da kupiš 50"
-da kupiš 55" od drugega proizvajalca
Da je razlika nekoliko pretirana, bi se sicer tudi sam strinjal, a je to politika firme in če jim znese...
Nazaj na vrh
Sorelina

Pridružen/-a: Čet Dec 2012 14:08
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 17:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za dosedanje odgovore. Kaj pa menite glede slabega signala - Total TV; je v tem primeru tudi boljši LCD?
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 00:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Total nima nič z sliko on je samo ponudnik signala, njena kakovost je pa odvisna od tv postaj samih, in tistih ki si lastijo satelite.
LCD pa bo za normalno gledanje tv total, kot v tvojem primeru nalogo dobro opravil.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drži 90%!
Je pa res, da Total TV dela s sprejemnikom, ki ga dobiš zraven, ki pa ni špic kakovosti.
A v večini primerov bo dejansko omejitveni faktor pri kakovosti slike kakovost signala konkretnega kanala.
Določeni so tako slabe kakovosti (razni reklamni, glaspeni ipd.), da so negledljivi. K sreči pa je tudi vsebina takšna in neke škode tako ni! Wink
Nazaj na vrh
igorm

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bullet je napisal/a:
ok. vse lepo in prav...
ampak ali mi lahko en razloži zakaj je pri panasonicu za 5inčev treba plačati 500€ več? med 50 in 55 inčno je kar 500€ razlike, karakteristike itd so enake... meni je to popolni nateg strank.....
zakaj toliko dražje? Shocked Shocked

Morda zato, ker cena ne raste na število v inčih diagonale temveč v površini ekrana? Če je razlika med 55 in 50 v inčih 9% pri 16:9 ekranu, potem je pri površini 17%. Pa imaš računico...
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igorm je napisal/a:
Bullet je napisal/a:
ok. vse lepo in prav...
ampak ali mi lahko en razloži zakaj je pri panasonicu za 5inčev treba plačati 500€ več? med 50 in 55 inčno je kar 500€ razlike, karakteristike itd so enake... meni je to popolni nateg strank.....

Morda zato, ker cena ne raste na število v inčih diagonale temveč v površini ekrana? Če je razlika med 55 in 50 v inčih 9% pri 16:9 ekranu, potem je pri površini 17%. Pa imaš računico...

Imaš zelo prav! Razz
Nazaj na vrh
Bullet

Pridružen/-a: Tor Okt 2012 0:49
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igorm je napisal/a:
Bullet je napisal/a:
ok. vse lepo in prav...

ok 17% razumem. Ampak cena je pa za koliko €€€ višja..... torej? pa za vsak slučaj vzamejo dvojno maržo kajne..... no ja saj vseen, kdor je tako nor, da se jim pusti nategovat naj se jim kar... če si ovca te strižejo kajne Wink
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda, od marže se živi!
Je pa tu "nateg" (kot to imenuješ ti, pa še morda kdo) bistveno manjši kot v primerih vseh raznih "xxx Labs", ki konfekcionirajo kable iz kolutov po recimo 10€/m, potem pa jih naprej prodajajo po recimo 1000€/m.
Ti očitno nisi nor, niti nisi ovca, da se boš pustil nategnit, tako da kar ostani na 50"! Cool
Nazaj na vrh
Matjaž1

Pridružen/-a: Čet Mar 2011 17:25
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno bom izpadel bom kot nergač, pa mi je vseeno Smile

Po izkušnjah uporabnikov plazm, naj bi se "image retention" (kako se temu reče po domače?) z nabiranjem delovnih ur televizorja počasi normaliziral. Moja ST50 jih ima že kar precej, pa se je IRju šele dobro snelo. Čisto vse kontrastne, svetle .. puščajo fleke. Podnapisi, odjavni napisi filmov, svetleši deli slike, statični 8četudi samo za kako sekundo) kadri, meniji playerja ... OK, saj tudi hitro izginejo, ampak pri v zelo temnih scenah pa so fleki opazni.

Pa to še nekako gre. Že cca en teden se mi ne zbriše logo TV Slovenije. Problem je v tem, da programa gledam zelo malo. Ajd, recimo Odmeve, Studio City, pa kak fin film ali dokumentarec iz serije Dediščina Evropa. Nobenega mučenja plazme!!! V povprečju sigurno ne več kot pol ure na dan.

Vi, ki imate izkušnje - je to popolnoma normalno? Imajo vaše letošnje panasonicove plazme enake "probleme"?
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 17:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam Panasonicovo plazmo VT30 že dve leti - ne duha ne sluha o image retention. Poleti sem gledal olimpijske igre po cel dan na RAI HD , ki ima krepko večji in šus bel znak od SLO1, pa pri menjavi kanala ni bilo opaziti ostankov. Rahlo sicer, v posebnih pogojih (npr če v popolni temi izklopim tv) in za delček sekunde se da kaj videti - a moraš prav iskati.
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 18:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preveril po dolgem času (najbolj je vidno na "Scroling bar" orodju v meniju). Čisto rahlo se vidi IR od POP TV (čeprav tega programa res ne gledam tako pogosto). Je bilo pa po dveh mesecih eno obdobje, ko se je IR bolj opazil (npr. na belem ozadju reklam, če si bil pozoren), ampak se je situacija izboljšala.

Tako da se ne morem pritoževat, med rednim gledanjem ne opazim ničesar.
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi na moji 50" VT20 o kakšnem "image retention" ni ne duha ne sluha.
Bom posvetil mal več pozornosti, ampak dvomim, da bo kaj vidnega.
Lp,
Miran
krokar

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2012 19:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri meni je plazma prižgana vsak delavnik od 6/00-7/00 in nato od 18/30-23/30, ob weekendih pa v bistvu ves dan(da ne bo pomote: to ne pomeni, da TV ves čas tudi dejansko gledam; le prižigam in ugašam ga nerad). Moje dosedanje plazme ( Panasonic, LG in Samsung) niso kazale niti najmanjše nepravilnosti! Sploh Samsung deluje sijajno; se pa močno greje, verjetno tudi zradi male globine ohišja.
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 14, 2012 01:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Matjaž1 je napisal/a:
Verjetno bom izpadel bom kot nergač, pa mi je vseeno Smile

Po izkušnjah uporabnikov plazm, naj bi se "image retention" (kako se temu reče po domače?) z nabiranjem delovnih ur televizorja počasi normaliziral. Moja ST50 jih ima že kar precej, pa se je IRju šele dobro snelo. Čisto vse kontrastne, svetle .. puščajo fleke. Podnapisi, odjavni napisi filmov, svetleši deli slike, statični 8četudi samo za kako sekundo) kadri, meniji playerja ... OK, saj tudi hitro izginejo, ampak pri v zelo temnih scenah pa so fleki opazni.

Pa to še nekako gre. Že cca en teden se mi ne zbriše logo TV Slovenije. Problem je v tem, da programa gledam zelo malo. Ajd, recimo Odmeve, Studio City, pa kak fin film ali dokumentarec iz serije Dediščina Evropa. Nobenega mučenja plazme!!! V povprečju sigurno ne več kot pol ure na dan.

Vi, ki imate izkušnje - je to popolnoma normalno? Imajo vaše letošnje panasonicove plazme enake "probleme"?

Jaz imam mojega Panija starega 6 let.
Nikakršen del slike se še ni trajno vtisnil, in se tudi ne bo.
Sem zagrizen cinemafil, začasno se pojavlja tako imenovan trenutni vžig, ali kot mu jaz pravim svetniški sij. To se pojavlja samo pri kinemaskopskem materialu kjer je ca 5 cm črnega traka kateri je zelo črn na njem pa so podnapisi bele barve.
Ko podnapisov ni se vidi ta svetniški sij.
Ta pojav ima vsaka plazma pa naj bo stara 8, 10 let, kot tudi najnovejše Panasonicove serije ST, GT, VT.
Ta pojav izgine takoj ko zaslon ugasnem, in se že deloma ohladi.
Najbolj se ta pojav vidi z logotipi, meniji od playerjev, reciverjev na popolnoma črnem zaslonu.
Pa tudi tole je samo začasen pojav, in tudi ta izgine.
Imam pa nastavljivo zadnjo ploščo v meniju na visoko.
Poglej če lahko v meniju nastaviš zadnjo ploščo na visoko.
Ampak če je logotip vžgan je tako že prepozno.
42" skorajda že več ni, vsebolj udrihajo 50" ki postajajo standard.
Če se slučajno kdo zgane pri Panasonicu, in začnejo z proizvodnjo 21:9 plazem. Ko to zavoham je v sekundi pri meni, adijo črni trakovi. Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 89, 90, 91  Naslednja
Stran 68 od 91

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu