Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Glava za Gramofon
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
guma

Pridružen/-a: Ned Okt 2012 12:28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 13:01    Naslov sporočila: Glava za Gramofon Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem

Ker sem poplno brez iskušenj v tej zadevi se obračam na vas. Namreč, dobil sem starejši Kenwoodov avdio sistem z gramofonom, ta pa je brez glave. Gre za KD-990 aka KD-8030, ki ni bil še nikoli v uporabi, ojačevalec pa je DA-9010 s phono MM/MC vhodom, vezano na Kanton karat.
Odločil sem se da malo pokukam v svet vinilk in inštaliram neko smiselno glavo, ki naj bi imela čimboljše razmerje cena/kvaliteta. Ker sem iz dobe cd-jev in nikoli nisem poslušal klasičnih plošč, bi izbiral bolj previdno, da nebi na začetku dal preveč denarja in bil razočaran nad zvokom zaradi prevelikega pričakovanja, ali pa premalo in bi bilo vseskupaj brez pravega efekta. Plošče ki bi jih poslušal, so predvsem rock iz 70ih in 80ih.
Ker sem še nevešč v uporabi in nastavitvah gramofona, mi lahko še poveste na kaj moram na splošno paziti.
Hvala za odgovor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audio technica AT95e...eno imam in sem mnenja, da je glede na price/performance odlična glava.
Pri williamthakker je trenutno še cenejša:
http://www.zum-shop.de/Audio-Technica-AT-95-E-AT95E-Tonabnehmer_p7361_x2.htm

LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 19:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

KD 990 je zelo soliden gramofon. Dobro nastavljen in z dobro glavo ne igra nič slabše od kakega Thorensa. Ergo ga je tereba pripeljat na njegov potencial. Premalo in brez pravega efekta-te ulice se moraš izogibaAT.
AT95 je premalo.

http://www.amazon.com/Technica-AT440MLA-Dual-Moving-Magnet-Cartridge/dp/B00009MK3A

Za rock pa tole, bolje od AT440
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=8004

Ali pa če najdeš kak poceni(50€) second hand Shure 75edII, ali 91.

DA 9010 je solidna zverinca, je pa phono preslab. Rotel RQ970 bi bil pravi, velik oder, muzikaličen in toplejši karakter. Cca 130€.
9010 je močan in precizen, ampak malo "suh" in na svetli strani.

300€ je meja, da bo to to. Se ti pa splača Laughing
Nazaj na vrh
guma

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za predloge. Sem že sprva mislil, da bom zelo poceni prišel skozi, pa je vojko še malo vzdignil nivo. Se že praskam za ušesi Smile
Malo sem še brskal po netu in našel naslednje glave v povezavi z dotičnim gramofonom: Denon DL-160, 304, 103, Stanton 681 EEE MK III, Shure V15 IV, Benz MC 20. Je to v enakem rangu, kot, predlagane? V manualu za gramofon piše gazna sila 0-3 g, možna teža glave 2-12 g.
Glede rabljenih stvari pa sem malo skeptičen, sploh če nimam reference kako bi moralo približno zvenet. Mislim za glavo, ne za phono ojačevalec. Torej, najprej bi investiral v glavo in nato mogoče še v ojačevalec, če me stvar resno zapali.
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 01:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Point je, da gramofon ni bil še nikoli v uporabi. To je ključno, pri njih največ šteje ohranjenost-in to je bingo, in stvar ki je ne dobiš več.
KD990 je bistveno boljši od Projectov in ostalih entry level variant. Sploh tehnično izvedbena kvaliteta. Zato se v tem primeru res splača.

Glave ki jih navajaš so boljše in dražje, Shure V15 IV sploh- in bi bil moj izbor. 304 je fantastična, 103 tudi, sta pa to MC glave, to ti odsvetujem.

Sploh za Rock. Zanje bi rabil krepko boljši in dražji phono-da zares zaigrajo in pokažejo vse.
Dober MM je pravi. Stanton je za rock tudi super.

Z glavo za začetek ni treba prevečkomplicirat, bolj važnoje da je gramofon lepo nastavljen in pregledan, višje greš lahko kasneje ko "prideš na okus. Brez boljšega phona pa ne bo šlo.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Guma& Če bi jo dobil za znosno ceno je od MM glav zelo dobra tudi Goldring 1042, pa tudi 1022 in 1012 niso slabe. Te glave so sicer že prenehali izdelovati, novejše imajo oznake z 2000, ampak se te "auslauf" še dobi, poznavalci menijo, da so celo boljše. Lahko pa kupiš tudi poceni body nato pa retipaš.

LpM.
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 12:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Shure V15/4 se že kakih 20 let ne proizvaja, je pa lto najmanj cenjena od V15 serije daleč boljša je bila serija 3 in pa kasneje serija 5, težko se jih najde po nenormalno visoki ceni, sam bi priporočal sedanjo Shure 97 še dobavljive čeprav so jih nehali delati leto ali dve nazaj, cena okrog 100 eur in precej zvoka za ta denar, ali Stanton 681, nekje mimo vrste ali podobno so jih prodajali pod 1oo eur, na tisto prastaro Sonus raje ne pomisli je prerobusna ročka za tako nežno glavo, če že kaj starega potem ADC npr qlm 32, qlm 34 vsekakor AT 440 ali celo 95 za začetek ni slab izbor da vidiš ali ti gramofon sploh odgovarja, pazi pri nastavitvah in veselo poslušanje..
Goldring tudi raje pozabi so predrage za to kar nudijo, pa tudi gramofon vseeno ni taki oh in sploh da bi bilo za pretiravat, mogoče z boljšo ročko ampak to je že druga zgodba, vsekakor pa izberi čimboljši phono predojačevalec, drugače bo vse ostalo zaman
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 14:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sonos je res prefragilna za to ročko. Glede Shura pa tudi drži 4 ni bogvekaj.

Nahecaj audiofrika, ima eno cambridge(se mi zdi) pa Elac, Oboje zelo okej, in nista dragi. Boš najceneje prišel skoz- sem že napisal da je bolj od glave bistven pregled in nastavitev.
Pregledal, če je kaj za porihtat bo on+zmontiral glavo in nastavil ročko. Da ne odkrivaš tople vode. Če ne znaš bo šel samo čas, živci, na koncu pa ne bo rezultata,pa še več te bo bo koštal. Pa mimgrede kaj polomiš.

Pa špialo bo kot je treba. Priporočam.
Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si bom še jaz mal tole temo sposodu. Imam namreč Grundig PS 5600 gramofon, gor pa mislim, da je DUAL 135 glava. Je pa zvok precej tanek oz. ima občutno manj basov kot npr. CD. Pa sem poslušal plato, ki jo imam na vinilu in CD-ju. A se splača menjat glavo na tem modelu in kakšna bi pasala na to ročko? Poslušam pa predvsem rock bi pa rad, da se tut akustika dober sliši.

guma

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2012 16:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za predloge, bom upošteval napisano. Mogoče se še audiofrik kaj oglasi...
Lahko dobim še kakšen predlog za phono ojačevalec, tega rotela ki ga predlaga vojko težko najdem na netu.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
Si bom še jaz mal tole temo sposodu. Imam namreč Grundig PS 5600 gramofon, gor pa mislim, da je DUAL 135 glava. Je pa zvok precej tanek oz. ima občutno manj basov kot npr. CD. Pa sem poslušal plato, ki jo imam na vinilu in CD-ju. A se splača menjat glavo na tem modelu in kakšna bi pasala na to ročko? Poslušam pa predvsem rock bi pa rad, da se tut akustika dober sliši.

Gramofon je Dual v Grundigovi preobleki.
Poskusi - @mestn hvali Duale - ponudi mu ga v zameno za enega slabega Thorensa. Morda boš imel srečo in ugrizne, hahaha
Sicer ne vem, kaj bi lahko bilo zdravilo za gramofon brez basov - razen da nabaviš boljši gramofon. Da bo glavica rešila problem, hm, hm...
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

plastik fantastik ostane plastik fantastik...škoda denarja vanj..
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 16:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tak Grundig Dual mora pravilno nastavljen in z normalno glavo čisto spodobno igrat pa lahko dežurni nabijači neumnosti nabijajo kar hočejo, tudi če je plastik fantastik kar ni nujno slabo, malo iverice in vinil tapeta ninujno boljše to ima kar velika večina cenejših gramofonov. tudi Technicsi za diskoteke so preverjeno solidni plastik fantastik...

Seveda to ni in nikoli ne bo kaki high end od kakega poceni cd playerja pa bo hitro dosti boljši...
Najverjetnejši vzrok pa je otrdela guma igle ki je zanič ali pa je potrebno vsaj dan igranja da se vidi a se bo glava uigrala ali pa je fuč...
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2012 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z leti se omehča, če otrdi je fenomen...
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to misliš ti vseved, pri AKG 25ES in ni edina firma z tem problemom popolnoma otrdi, lahko dobiš kak primerek ko kantilever komaj premikaš, vsaj dve nemški firmi služita z menjavo suspenzije te včasih zelo popularne glave, da ne naštevam dalje...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu