Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hypex Ncore NC400 projekt by ProJet
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 20, 21, 22  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo, kako se eni 'patijo' od tega da imajo najboljše. Buhvari da bi imel kdo boljše, pa še za manj denarja..

Mene prav nič ne briga če je n-core najboljši. Tisto kar sem slišal na sejmu me je dovolj prepričalo, da si bom omislil test še doma in potem itak vem, kako bo šlo končat.

Še eno stvar sem opazil, ki je nihče ni omenil: na požrešnih Eminentih - tisto srednjo dinamiko - ko npr tolče po bobnu, pa vsaki četrti takt poudari - je fascinantno kako realno se to sliši. Tako nisem še slišal iz nobenega ojačevalca (ok, nisem poslušal vseh, ma nekaj zelo pomembnih sem pa le slišal). Olajševalna okoliščina drugim ojačevalcem je ta, da niso bili priklopljeni na mojem gramofonu (..sledi moj gromki smeh..)
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 12:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet,

Mene pa zanima, kako bi se Ncore obnesli z linearnim psu? Malo berem po netu in naletim na tole:

Hypex recently released their NC400 and NC1200 Class D amplification modules. For those who aren't familiar, these are some of the lowest distortion amplifiers in existence. Even paired with their stock Switchmode power supply they provide one of the very best sonic experiences amplification has to offer.

While their SMPS is stellar, it's still the limiting factor in the potential for the NCore design. So we are offering a few options for folks who want to take their Ncore amplifiers to the next level and turn them into the very best amplifier on the market at any price.

A SMPS is bandwidth limited between 1/5 and 1/8 the switching frequency. So at 2mhz switching they get roughly 200khz bandwidth for filtration. A SMPS can be near-perfect within that range and exceptionally low noise. The problem is that digital is mostly impacted by noise above the clock frequency. Meaning no matter how good that SMPS is, it's not filtering the noise that causes the most damage. This damage is called quantization error, which translates to amplitude distortion on the PWM signal.

Our Linear power supplies may not be as small or 97% efficient, but they have several ghz in bandwidth and are twice as fast so there's not a single transient that can escape its grasp.

http://app.audiogon.com/listings/core-audio-technology-hypex-ncore-linear-power-supply

Vem, da to ni v skladu s filozofijo D-class, pa vendar bi bilo zelo zanimivo
preizkusit še to....

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SCHalko

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 16:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mater ste me razrajcali. Kupi kdo Nufoce Stereo 8.5 končno in P-8S preamp? Moduli so že v košarici, samo pay moram kliknit Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 16:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SCHalko je napisal/a:
Mater ste me razrajcali. Kupi kdo Nufoce Stereo 8.5 končno in P-8S preamp? Moduli so že v košarici, samo pay moram kliknit Smile

Laughing Laughing Laughing Brzdaj konje....

Lp,
Goran
Nazaj na vrh
hugoss

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 20:32
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
NCC2000 je napisal/a:
@Jazz

mi lahko pls zripaš v vaw tisti segment glasbe, pri katerem si opazil bistvene razlike v izzvenevanju zvončkov na različnih ampih in uploudaš nekam, da še sam na svojem šmornu to poslušam

Na žalost je na vinilu, pa ga bom presnel in dal na SoundCloud pa naj vsak pri sebi posluša in napiše dolžino izzvena. Še enkrat : vinil People in Sorrow:Art Ensemble of Chicago - na začetku prvega komada ...
Bilo pa je takole: ko je Uroš prišel po Freedom, sem dal za poslušanje Danleyev gor ta komad, z SSA ojačevalcem. Resnično po manj kot minuti je Uroš sam od sebe rekel, dejva to poslušat na Freedomu-zvenelo bo čisto drugače. In res, preklopiva na Freedom in (matr, neogretega) in začelo je izzvenevati.ŠOK zame, za Uroša normalno.... Potem pa poslušanje, testiranje vpliva pluginov, mastering komponent in Freedom je ostal ... S tem, da sem bil za SSA že domenjen za prodajo.

Izzven zvončkov sem poslušal tudi kasneje pri ogretem Freedomu in traja enako ...

Jazzz, si morda kam naložil te "razvpite" zvončke in lahko prijazno postaš link?

hvala, andrej
Nazaj na vrh
andrej

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hugoss,

da me ne banajo še iz tega foruma zaradi istega imena / lokacije / in verjetno IP adrese kot me je najboljši in najlepši na hiendfiju.... Twisted Evil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 14:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SCHalko je napisal/a:

Kar navali! Laughing
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
ProJet,

Mene pa zanima, kako bi se Ncore obnesli z linearnim psu? Malo berem po netu in naletim na tole:

Hypex recently released their NC400 and NC1200 Class D amplification modules. For those who aren't familiar, these are some of the lowest distortion amplifiers in existence. Even paired with their stock Switchmode power supply they provide one of the very best sonic experiences amplification has to offer.

While their SMPS is stellar, it's still the limiting factor in the potential for the NCore design. So we are offering a few options for folks who want to take their Ncore amplifiers to the next level and turn them into the very best amplifier on the market at any price.

A SMPS is bandwidth limited between 1/5 and 1/8 the switching frequency. So at 2mhz switching they get roughly 200khz bandwidth for filtration. A SMPS can be near-perfect within that range and exceptionally low noise. The problem is that digital is mostly impacted by noise above the clock frequency. Meaning no matter how good that SMPS is, it's not filtering the noise that causes the most damage. This damage is called quantization error, which translates to amplitude distortion on the PWM signal.

Our Linear power supplies may not be as small or 97% efficient, but they have several ghz in bandwidth and are twice as fast so there's not a single transient that can escape its grasp.

http://app.audiogon.com/listings/core-audio-technology-hypex-ncore-linear-power-supply

Vem, da to ni v skladu s filozofijo D-class, pa vendar bi bilo zelo zanimivo
preizkusit še to....

LP,
Goran

Cena prava sitnica !!! Rolling Eyes
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmmm...

"NCore Board mods also available."

Vedno nekaj, nikol niti najboljse ni dober.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 24, 2012 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

So že zavohal denar. Laughing

Ncore je vzdignil ogromno prahu in še ga bo, s tem pa je nastala nova tržna niša, ki jo bodo, dokler je roba vroča, v cilju hitrega zaslužka z vsemi štirimi zagrabili razni predelovalci. Nič novega, že videno, vsakokrat ko se pojavi kak nov zanimiv izdelek ista pesem. Ko je zaživel Squeezebox se jih je pojavilo cel kup, ki so mastno služili (Red Wine audio, Boldercable, Welborne labs,...), toliko da se niso tepli med sabo...

Bo zanimivo spremljat dogajanje v zvezi Ncore, mogoče pade kaka dobra ideja za implementacijo. Ena zanimiva je že padla v že omenjenem napajalniku in sicer napajalnik spodaj, vmes po celem kovinska plošča, zgoraj pa moduli.

Ena še neomenjena Ncore tema, kjer je tudi nekaj govora o dotičnem napajalniku (stran 6) se nahaja tukaj:

http://www.whatsbestforum.com/showthread.php?3618-Class-D
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 24, 2012 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
ProJet,
Mene pa zanima, kako bi se Ncore obnesli z linearnim psu?

Tudi mene, vendar bom tovrstno napajanje v primeru NC400 zaradi smiselnosti koncepta raje preskočil. Če je visokoizkoristljivo in stikalno, naj bo v celoti. Ogromni transformatorji in gladilni kondenzatorji veliki kot lonci so v uporabi le zaradi nizke 100 Hz pulzirajoče (tudi stikalni princip) enosmerne napetosti pol-sinusne oblike. Pri 100 kHz pravokotnih napajalnih impulzih, kot je to v primeru stikalnih napajalnikov, se ves cikel glajenja dogaja 1000 krat hitreje zato so temu ustrezno tudi kapacitivnosti gladilnih kondenzatorjev ustrezno (1000 krat) manjše, regulacija in filtracija napajalnih napetosti pa ostaja nespremenjena, enaka kot pri 100 Hz. Največkrat pa so klasični napajalniki v linearnih ojačevalnikih neregulirani in se jim enosmerna napetost veselo poseda v skladu z obremenitvijo oz. velikostjo izhodnega toka, ki prazni gladilne kondenzatorje in zato napajalna napetost prevzema vrhnjo obliko neglajene pulzirajoče napetosti - ripple.
Kvaliteta stikalnih napajalnikov v smislu stabilnosti in čistoče izhodne napetosti ter tokovne zmogljivosti je še najbolj odvisna od izvedbe oz. pameti načrtovalca napajalnika in tu pri SMPS600, ravno tako kot pri NC400 ojačevalnku, zaupam g. Bruno Putzeys-u, da je odlično opravil svoje delo. Wink
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 25, 2012 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Teta zima prihaja v naše kraje, turobni, hladni in dolgi jesenski večeri nas počasi a vztrajno pripeljejo v zavetje toplega doma. Otroci se veselo igrajo, ženke pridno brkljajo po kuhinjah, z opojnimi vonjavami nas zapeljujejo v gurmanske skušnjave, hedonizem v zraku. Blagodejna harmonija audio sistema nas ob prijetni družbi navidezno resničnih glasbenikov boža, razvaja in razveseljuje pozno v noč. Dolgi in temačni zimski večeri postajajo vse prijetnejši in kot majni otroci se veselimo njihove prisotnosti, slehernega obiska daleč v zimski čas, teta zima ni več neprijeten nenajavljeni gost, bolj in bolj postaja naš zaveznik, prijatelj.
Torej kdo je še za test? Mr. Green
Nazaj na vrh
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 25, 2012 22:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi ga z veseljem rad slišal Smile
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 25, 2012 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 25, 2012 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 20, 21, 22  Naslednja
Stran 17 od 22

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu