Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Manj znani izvajalci
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 15:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem, jaz imam SACD.

Stereophile piše to:

Last and furthest from least is the rerelease of Balalaika Favorites, for decades an audiophile bonbon. Well, it's not just for audiophiles—this album was the clear favorite among my nonaudiophile friends from the first pluck on the SACD's first track (Mercury 475 6610). The program is primarily traditional, familiar to many, and yet, no one has heard it in as clear and immediate a presentation unless in person. Distinguishing the domras from the balalaikas from the gooslis was no problem for my Western ears (the shepherds' horns are like nothing else), but the burnished ambience of Tchaikovsky Hall is worthy of equal billing with the performers. This may be the best tool yet for demonstrating that more information conveyed through more discrete channels simply delivers more music. Switch to either of the two-channel tracks (which, on their own, ain't chopped liver) and see what you lose.
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 18, 2011 14:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če slučajno včasih ne vem, zakaj se podim naokoli s snemalno opremo, prileti takle mail in me razveseli ...

Martin Küchen je napisal/a:
Hi Iztok!
Been listening now finally to almost all of the recorings of me and mr Sejiro; very nice - for sure there is material for a LP:-) And surely a CD aswell Smile

We will go on tour in September this year....i just want to know if u have any intention to release any of this material? And, if so, when...September?Smile

very best regards and thnkx again for the most wonderful recordings!!!!

Martin Küchen je improvizator-pihalec, ki mu ni tuja uporaba elektronike. Duet s Seijirom Murayamo sem snemal na koncertu v hiši Gromovih, naslednji dan pa še v Creinativi(samo snemanje).
Küchen je bil že večkrat v SLO, med drugim z Exploding customers na jazz Cerkno!
htt/www.martinkuchen.com/site/biographycv/

Ko smo ravno pri jazz Cerknu, jutri se začne. Med drugim v soboto igra Sabir Mateen s svojim kvartetom-skoraj s svojim-basistko bo zamenjal Giovanni Maier(kar nekaj snemanj imava za sabo) . Sabir je bil pri meni leta 2006 in takrat sva tudi posnela solo v Tunjicah, ki še čaka na vinilno izdajo. V soboto je tudi solo Zlatka Kaučiča in kdor bo tam, bo dobil posnetek.Samo poiščite "zlatoušnika" Laughing
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes bil pri soforumašu benz220d, ki me je seznanil z ustvarjanjem svojega glasbenega prijatelja Boštjana Lebena, kot vidim dosedaj na forumu še neomenjenega nadarjenega glasbenika.

Boštjan Leben spletna stran

Boštjan Leben wikipedia

Video na youtube... Bostjan Leben & Robert Hutinski - Eyes (from Night Songs)

Že ko je štartal prvi komad Longing (evo ga tukaj celega) me je takoj potegnilo notri. Zelo luštno. Njegova glasba še bo velikokrat grela moj sistem. Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mito11

Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 22:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Povej po pravici, da so ti predstavili tudi lepotice, ki pozirajo v videu. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala, upam da bo še veliko takih srečanj...drugače pa lahko o Boštjanu povem da ima res svoj pristop do glasbe....in posnetki so res vrhunski,

uživaj v cd-jih bom dobil še njegove prejšnje projekte pa sva na vezi...

lepotičke na videu so iz fotografiranja za ovitek cd-ja in cd-ja samega, na cd-ju je 10 skladb, gre za 10 pisem , ki jih je pisal 2 ženskam od tod tudi naslov letters...zelo zanimiva zgodba...
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2012 23:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mito11 je napisal/a:
Povej po pravici, da so ti predstavili tudi lepotice, ki pozirajo v videu. Laughing

A ni tak estetsko harmoniziran video. Bejbe mi pa bojda predstavi naslednjič če bom priden. Laughing

... drugače pa se me je tale glasba dotaknila. Sploh ko mi je bilo pojasnjeno kako in kaj, na kakšen način, s čem, navdih,... ko sem zaštekal ozadje za kaj se gre in se mi je vse skupaj poklopilo v logično celoto, ufff enkratno.

Zanimiva je tista, ko se je v trenutku navdiha posnel na gsm telefon, ker drugega pač ni bilo pri roki, češ bom kasneje v studiu odšpilal še enkrat in se orenk posnel. Vendar pa takega vživetja nato več ni bilo, nikakor ni več mogel odigrati s takšnim filingom in je bil primoran improvizirati - vmiksati kar tisti gsm posnetek, kar se seveda sliši, ampak je na koncu ratalo prav umetniško posrečeno. Če pa ne bi poznal ozadja, bi pa kaj hitro neupravičeno okrivil tonskega majstra alo kaj si ga pa sral, tole si pa spacal skupaj šmorn...

Ravno poslušam v ozadju. Mi še ni za spat.
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2012 00:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če še ne moreš spati si poslušaj tole intervju z njim iz vala202 , boš veliko bolje razumel in začutil to glasbo, ker spoznaš ozadnje...

http://www.val202.si/2012/09/na-sceni-bostjan-leben-letters/

enjoy Laughing

P.S pa če celo plato slišiš...
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 14, 2012 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...v času, ko je težko zaupati smislu glasbe, vabljeni v družbo popotnika, klateža, trubadurja,

iskalca minule skladnosti, ki se skuša izogniti čerem plitvega zabavljaštva...

http://sl-si.facebook.com/lebenbostjan
Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Boštjan Leben je na ˝sceni˝že kar precej let. Sam sem prvič slišal zanj, ko je igral pri skupini Veronika, ki BTW še vedno ustvarjajo. Je pa tudi zelo dober učitelj kitare itd. To, da so glasbeniki takega kova podcenjeni se samo vidi, kakšen odnos ima večina ljudi do glasbe. Nimajo lastnega okusa, všeč jim je tisto kar jim servirajo mediji. Zato pa imamo razne X factor šove oz. očitno je glasbena industrija že tako lena, da se jim niti ne da več lansirat glasbe ampak že kar ljudi sprašujejo kaj bi si želeli poslušat.
V to temo bi se dalo napisat še ogromno glasbenikov, ki živijo v senci.
benz220d

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta tema je namenjena temu Laughing
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
... Nimajo lastnega okusa, všeč jim je tisto kar jim servirajo mediji. Zato pa imamo razne X factor šove oz. očitno je glasbena industrija že tako lena, da se jim niti ne da več lansirat glasbe ampak že kar ljudi sprašujejo kaj bi si želeli poslušat.

Jaz pa ko gledam takšne nastope pa pravim ja pa hvala bogu da obstajajo. Smile
Nazaj na vrh
fuego

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem še vedno mnenja, da kdor se res želi ukvarjati z glasbo s tem začne že v mladih letih in posveti svoj čas učenju igranja inštrumenta itd. Lep primer je Uroš Perič. Že od malih nog je zbiral vse kar se je dalo dobit od Ray Charlesa in lepo pridno vadil. Pa ga poglej sedaj. Vabijo ga na vse večje jazz festivale. Na X Factor pa se ponavadi vpišejo taki, ki bi radi na hitro uspeli. Za uspeh v glasbi je potrebno trdo delo.
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po eni strani se strinjam. Po drugi pa ne, saj ni nujno, da talent za nekaj začutiš že takoj od malega, ali ga v tebi prepoznajo starši, lahko se v človeku skriva dolgo in prebudi šele čez čas, morebiti ob kakšni življenjski prelomnici, izkušnji, priložnosti,... in v tej zvezi pravim hvala bogu za takšne šove. Res da je veliko smešnic, ki mislijo da so za na televizijo pa še zdaleč niso, se pa med udeleženci sigurno skrivajo talenti in če vsaj nekaj teh priplava na plano, ter dobijo možnost da se predstavijo, ja pa fino. Cool
Nazaj na vrh
fuego

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 15, 2012 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče se kak vokalist res še lahko nauči pravilno pet pri starejših letih, igranje nekega inštrumenta pa je namreč nekaj povsem drugega, ker tu so pa potem leta izkušenj.
fuego

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2012 23:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo tale možakar pa bi lahko spadal v to temo: Tony Spinner

Zna bit precej rockerski:

http://www.youtube.com/watch?v=CLQ3u8pOxek

znajde se pa tut v bolj ˝pičkohvatnih˝zadevah:

http://www.youtube.com/watch?v=jmPufN1gWwQ&feature=related
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu