| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Avg 28, 2012 15:46 Naslov sporočila: |
|
|
Vprašanje za lastnike Dacmagica, stvikanega by Stormsonic: je originalni napajalnik zadovoljiv, ali pa je bolj smiselno uporabiti kaj boljšega?
Še najbolj vesel bom, če mi odgovori kar mojster Storm
Aha - nekaj sem našel: "zunanjega napajalnika ni, samo trafo z izmenično napetostjo Napajalni del je vgrajen v samem ohišju DACa."
To drži? _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Avg 28, 2012 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
Da, zunanji napajalnik je samo trafo, vse ostalo je znotraj Dacmagica.
Na netu se najdejo pričevanja, kako boljši trafo izboljša performanso. To opaža tudi soforumaš QwertyVZ v forumski temi o predelavi Dacmagica. Sam pa izkušenj z drugim trafom nažalost nimam.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
QwertyVZ
Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35 Prispevkov: 31 Kraj: Varaždin
|
Objavljeno: Tor Avg 28, 2012 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
Kod mene je bolje sa Toroidnim transformatorom od firme Toroid iz Nedelišća. Kod prerađenog DACa je manja razlika a za ne prerađeni DAC drugi trafo je pun pogodak.
Puno toga ovisi o kablovima od utičnice do IEC-a i kablu od trafoa do DACa.
Od slo forumaša Luka ima takav trafo ali ne znam da li se igrao sa kablovima i da budem iskren mislim da nije primjetio razliku na bolje, no koliko sam čuo njegov DAC ima drugačije OPampove.
Ako tromba dođe krajem 9 mjeseca u Ormož mogu poslati po njemu taj trafo koji nije previše skup (cca 15 EUR) i kabel koji koristim od trafoa do DAC-a (najobičniji OFC licnasti 2,5 mm kabel) a za strujni kabel ćeš se morati snaći, jedino ako ti je dovoljno pola metra Isotek kabela. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 15:32 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | Vprašanje za lastnike Dacmagica, stvikanega by Stormsonic: je originalni napajalnik zadovoljiv, ali pa je bolj smiselno uporabiti kaj boljšega? |
Ja, je razlika.
Pri QwertyVZ-em Dacmagicu sem probal originalni trafo in njegov toroidni trafo. Toroidni se je pokazal kot boljša izbira. Potem sem imel na izbiro še en drug trafo, nabavljen v Angliji (Maplin), ki je tudi boljša izbira od originalnega.
Roko na srce, oba neoriginalna sta bila močnejša kot originalni (manj obremenjen trafo).
Primerjava med tem nabavljenim iz Anglije in toroidom od QwertyVZ:
- če sta bila trafota priklopljena direktno na 230V vtičnico, potem mi je malenkost bolj odgovarjal ta iz Anglije.
- ko sta bila oba priklopljena na 230V preko razdelilne letve z filtrom, mi je bolj odgovorjal toroid od QwertyVZ.
Delno se ta razlika z filtrom da razložiti z večjo kapacitivnostjo med navitji pri toroidu in s tem povezano večjo pasovno širino. Pri večji pasovni širini se RF motnje iz primarja trafota bolj prenašajo na sekundar. Tu mu je dodatni filter verjetno v plus.
Malo sem vrgel osciloskop na vhod Dacmagica in dobil naslednje:
Trafo iz Anglije (Maplin):
Toroid od QwertyVZ:
Meritve so bile narejena parkrat zapored in konstantno se je kazala popačena sinusna krivulja pri tem iz Maplina. Slik od originalnega trafota žal ne najdem, ampak je krivulja še slabša kot pri Maplinu.
Jaz osebno, če bi imel Dacmagica, bi zagrabil ponudbo QwertyVZ-ja
PS: popravljenih par slovničnih napak _________________ My DMM will go only to 10, maybe your DMM can go to 11?
Nazadnje urejal/a stormsonic Pon Sep 03, 2012 15:40; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 16:20 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
Lahko podas skalo za X in Y.
Hvala, lp, a. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mito11
Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06 Prispevkov: 152 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 16:36 Naslov sporočila: |
|
|
X je verjetno 5ms na razdelek (original trafo-spodnja slika), Y pa pitaj boga oziroma stormsonica
Gornji dve sliki pa je X=2ms/razdelek. Y pitaj...... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041955456 |
|
 |
stormsonic

|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 17:37 Naslov sporočila: |
|
|
| AndrejS je napisal/a: | Zivjo,
Lahko podas skalo za X in Y.
Hvala, lp, a. |
To bi pa ja lahko sam zračunal
Y skala:
Če imaš Dacmagic, potem veš, da potrebuje 12V izmenične napetosti. 12V pretvoriš v vršno napetost in dobiš 16,968V. Pomnožiš z dva, da dobiš napetost od enega do drugega vrha (peak-peak) in dobiš 33,936V. Na sliki je vidno, da krivulja zasede malo manj kot 7 kvadratkov (navpično). Dobljeno napetost 33,936 deliš z številom kvadratkov, ki jih krivulja zasede in izveš, koliko pomeni 1 kvadratek. V tem primeru 5V (prvi dve sliki).
X skala:
Bo šlo, če veš, da je frekvenca 50 Hz? Ups,...je že Mito ugotovil pravilno  _________________ My DMM will go only to 10, maybe your DMM can go to 11? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 03:26 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala!
LP,a. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2012 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
Takoj v nakup !  _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2012 21:15 Naslov sporočila: |
|
|
Absolutno !
Samo je gušt trange frange !  _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|