| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
QwertyVZ
Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35 Prispevkov: 31 Kraj: Varaždin
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 17:18 Naslov sporočila: |
|
|
Jantzen je po meni fin, detaljan, uglađen i pomalo topao kabel. Na žalost, kod mene ne odgovara na DIY transmisije by Ishmael i freedom amp. Jednostavno kod Jantzen-a mi nedostaje malo živosti u visokim srednjima, električna gitara je preblaga. No u globalu je ispao bolji od Wireworld Oasis 5(2), tromba je svjedok
Mislim da bi Jantzen dobro odgovarao na jeftinije Cambridge Ampove i neke svjetle zvučnike (imao sam npr. kombinaciju CA550A i Klipsch RF-52 to bi bilo idealno za spojiti sa Jantzenom)
Ja sam se vratio na moj DIY telefonski kabel načinjen od 24x0,6mm + 6x 0,4mm bakrenih solidcore žica po kanalu koji se nema čega sramiti u rangu cijene cca 200 EUR za terminirani kabel. Mana mu je što ružno izgleda. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 18:29 Naslov sporočila: |
|
|
Pozna kdo Audiotechik Dietz? Se mi doma valja, ker sem ga dobil zraven ojačevalca, trenuten sistem pa ni ravno nekaj na čimer bi lahko kable primerjal ali ocenjeval. Predvsem za to da vem kakšno ceno nastavit: ) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 23:02 Naslov sporočila: |
|
|
| QwertyVZ je napisal/a: | Jantzen je po meni fin, detaljan, uglađen i pomalo topao kabel. Na žalost, kod mene ne odgovara na DIY transmisije by Ishmael i freedom amp. Jednostavno kod Jantzen-a mi nedostaje malo živosti u visokim srednjima, električna gitara je preblaga. No u globalu je ispao bolji od Wireworld Oasis 5(2), tromba je svjedok |
Zanimivo, na mojem sistemu pa sem ravno tukaj in na samih visokih najbolj pridobil.
Sem pa opazil eno stvar pri Jantzen kablih in sicer, da se po nekaj časa uporabe - uigravanja - rahlo umirijo. Za primerjavo, pri kondenzatorjih tega ni bilo opaziti oz. slišati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
Qwerty,
nimaš pravih činčev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Jul 06, 2012 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | Lahko še napišeš, s katerim ojačevalcem in zvočniki si ga uporabljal? |
Ojačevalec je Tonewin DC-222, več o njem TUKAJ, vendar zadnjih nekaj modifikacij ni zajetih, ker se mi ne da pisati monologov.
Zvočniki pa so samogradnja, več o njih pa se da prebrati TUKAJ, kjer ponovno zadnje modifikacije niso zajete, ker se mi ne da....... kaj že???
Glede uporabe kablov pa bova uporabljala kar sedanjik in prihodnik, ker so še vedno v uporabi in bodo tam tudi ostali, vsaj dokler mi nekdo ne dokaže, da se da za vsaj približno enak denar dobiti boljšo zadevo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
QwertyVZ
Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35 Prispevkov: 31 Kraj: Varaždin
|
Objavljeno: Sob Jul 07, 2012 09:37 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Qwerty,
nimaš pravih činčev. |
Tromba ja pričam o zvučničkim kablovima. Nadam se da ćeš uskoro doći pa ćemo spojiti jedne i druge kableke. Ja bih se najradije rješio ovih telefonaca uz Cambridge amp mi nisu pasali pa sam koristio Wireworld koji je pumpao bas na račun srednjih tonova.
@senca
Sve je moguće, ovisno o sistemu i sobi. Visoki su i kod mene na Jantzenu manje više uredni. A koje Jantzene kablove imaš i kako su spojeni? Ja imam dvije crne i dvije crvene žice spojene zajedno po jednom kanalu znači jedna debela i tanka za plus pol a druga debela i tanka za minus pol. Izolacija je Plavi PVC a unutar kabela je plastična špaga kao dielektrik. Žice su solid core. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
prosim predlagaje mi nekaj kablov v rangu cca 3 eur za meter
lahko od slo dobavitlja ali eu
torej kaj bi vi vzeli v tem rangu?
hvala
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 13:24 Naslov sporočila: |
|
|
Katerekoli bakrene izolirane žice (pletene ali polne) preseka 2,5 ali 4 mm2 bodo električno popolnoma ustrezale, tudi tiste za 10% omenjene cene. Pri manjših presekih jih vzporedno priključiš več, npr. telefonski ali utp kabli ... na vse to bo špilalo super. Večina cenejših zvočniških kablov ima enako vsebino kot navadni inštalacijski, le ovoj je bolj všečen, npr. prozorna izolacija,....
lp
Mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
| MAre007 je napisal/a: | Katerekoli bakrene izolirane žice (pletene ali polne) preseka 2,5 ali 4 mm2 bodo električno popolnoma ustrezale, tudi tiste za 10% omenjene cene. Pri manjših presekih jih vzporedno priključiš več, npr. telefonski ali utp kabli ... na vse to bo špilalo super. Večina cenejših zvočniških kablov ima enako vsebino kot navadni inštalacijski, le ovoj je bolj všečen, npr. prozorna izolacija,....
lp
Mare |
Lp
V katerem primeru pa NE bo igralo super  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
MAre007
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | | MAre007 je napisal/a: | Katerekoli bakrene izolirane žice (pletene ali polne) preseka 2,5 ali 4 mm2 bodo električno popolnoma ustrezale, tudi tiste za 10% omenjene cene. Pri manjših presekih jih vzporedno priključiš več, npr. telefonski ali utp kabli ... na vse to bo špilalo super. Večina cenejših zvočniških kablov ima enako vsebino kot navadni inštalacijski, le ovoj je bolj všečen, npr. prozorna izolacija,....
lp
Mare |
Lp
V katerem primeru pa NE bo igralo super  |
V primeru, ko bo nekaj narobe pred ali po kablih, npr. slabo posnet izvor glasbe, nerodno postavljeni zvočniki, ... opisani zvočniški kabli pa ne morejo predstavljat ozkega grla, dokler so dobro spojeni na obeh koncih, sicer pa lahko to vsak sam doma preizkusi za nekaj evrov ...
lp  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
| MAre007 je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | | MAre007 je napisal/a: | Katerekoli bakrene izolirane žice (pletene ali polne) preseka 2,5 ali 4 mm2 bodo električno popolnoma ustrezale, tudi tiste za 10% omenjene cene. Pri manjših presekih jih vzporedno priključiš več, npr. telefonski ali utp kabli ... na vse to bo špilalo super. Večina cenejših zvočniških kablov ima enako vsebino kot navadni inštalacijski, le ovoj je bolj všečen, npr. prozorna izolacija,....
lp
Mare |
Lp
V primeru, ko bo nekaj narobe pred ali po kablih, npr. slabo posnet izvor glasbe, nerodno postavljeni zvočniki, ... opisani zvočniški kabli pa ne morejo predstavljat ozkega grla, dokler so dobro spojeni na obeh koncih, sicer pa lahko to vsak sam doma preizkusi za nekaj evrov ...
lp  |
BRAVO MAre007 CARE ! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
| MAre007 je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | | MAre007 je napisal/a: | Katerekoli bakrene izolirane žice (pletene ali polne) preseka 2,5 ali 4 mm2 bodo električno popolnoma ustrezale, tudi tiste za 10% omenjene cene. Pri manjših presekih jih vzporedno priključiš več, npr. telefonski ali utp kabli ... na vse to bo špilalo super. Večina cenejših zvočniških kablov ima enako vsebino kot navadni inštalacijski, le ovoj je bolj všečen, npr. prozorna izolacija,....
lp
Mare |
Lp
lp  |
BRAVO MAre007 CARE !  _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 20:16 Naslov sporočila: |
|
|
| markoni je napisal/a: | | MAre007 je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | | MAre007 je napisal/a: | Katerekoli bakrene izolirane žice (pletene ali polne) preseka 2,5 ali 4 mm2 bodo električno popolnoma ustrezale, tudi tiste za 10% omenjene cene. Pri manjših presekih jih vzporedno priključiš več, npr. telefonski ali utp kabli ... na vse to bo špilalo super. Večina cenejših zvočniških kablov ima enako vsebino kot navadni inštalacijski, le ovoj je bolj všečen, npr. prozorna izolacija,....
lp
Mare |
Lp
lp  |
BRAVO MAre007 CARE !  |
Kakršno vprašanje(ajka), tak odgovor! Saj vsi vemo v čem je štos, a ne?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 22:17 Naslov sporočila: |
|
|
MAre007
Sreča da te imamo !  _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 23:34 Naslov sporočila: |
|
|
| MAre007 je napisal/a: | | markoni je napisal/a: | | MAre007 je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | | MAre007 je napisal/a: | Katerekoli bakrene izolirane žice (pletene ali polne) preseka 2,5 ali 4 mm2 bodo električno popolnoma ustrezale, tudi tiste za 10% omenjene cene. Pri manjših presekih jih vzporedno priključiš več, npr. telefonski ali utp kabli ... na vse to bo špilalo super. Večina cenejših zvočniških kablov ima enako vsebino kot navadni inštalacijski, le ovoj je bolj všečen, npr. prozorna izolacija,....
lp
Mare |
Lp
lp  |
BRAVO MAre007 CARE !  |
Kakršno vprašanje(ajka), tak odgovor! Saj vsi vemo v čem je štos, a ne?
lp |
LP
Ne, ne zelo resno, v katerem primeru "ne bo igralo super" !?? _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|