Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Freedom amp
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 12:20    Naslov sporočila: Freedom amp Odgovori s citatom

Odpiram novo temo, ki bo namenjena novemu izvrstnemu ojačevalcu, ki ga je zasnoval Uroš, ki ga marsikdo od nas pozna kot prodajalca iz trgovine Terna, kjer ga po novem žal ne bomo več srečali.

Vsakršne izkušnje, mnenja, predlogi so za nadaljni razvoj novih modelov zelo dobrodošli.

Gre za končno stopnjo s potenciometrom, ki ima vhod za en izvor za kar najbolj direktno pot signala, torej čisti purizem.

Ojačevalec imam nekaj dni in sem z zvokom več kot zadovoljen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje pa je kakšna slika?
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V grobem. Ohišje je kovinsko, sprednja in zadnja stranica sta iz lesa. Tudi gumb za potenciometer je iz lesa.
Uroš ima za kasneje v planu ohišje iz enega kosa aluminija, vendar cena potem ne bo ista.
Bom Uroša prosil za fotko.
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uroš mi je sporočil, da bo fotografija objavljena v dveh dneh.
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 14:23    Naslov sporočila: Re: Freedom amp Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Odpiram novo temo, ki bo namenjena novemu izvrstnemu ojačevalcu, ki ga je zasnoval Uroš, ki ga marsikdo od nas pozna kot prodajalca iz trgovine Terna, kjer ga po novem žal ne bomo več srečali.

Če ni skrivnost, kje pa ga bomo po novem videvali. Ali gre na "svoje"? Tnx.
urosst

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48
Kraj: ZAGORJE

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ker so pač takšni časi,se je latstnik odločil ,da skraša delovni čas in tako
sem postal višek.

samostojna pot v tem trenutku še ni realnost,sem pa avtorsko zaposlen.
Nazaj na vrh
urosst

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ta amp je odgovor na ljubitelje čiste sigel ended klase lampašov in vročih
pass labs produktov.Mnogi od nas si želimo imeti pečice doma,vendar poraba
električne energije je mnogo prevelika.
z konstrukcijo končne stopnje mi je uspelo pridobiti zvok vročih ampov
ob skupni porabi moči 40w v mirovanju .

najbolj bistveno pa je to ,da ojačevalec nima globalne povratne vezave
in sam zvočnik svojo reakcijo ne vpliva na ojačevalnik.Ima pa regulirano
napajanje in stem reduciran vpliv napajalnih virov.
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Absolutno zvok, ki ga ne premorejo tudi precej dražje naprave. Very Happy
Nazaj na vrh
maxxim

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 19:54

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 16:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaksna pa je cena ojacevalca,ce ni skrivnost.Urosu pa zelim veliko uspeha za naprej.Lp Ales
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 17:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je bilo omenjeno nekih 700 eur.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tromba

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy

Ojačevalec je hiter kot raketa, natančer kot Švicar (ja, od šokov švicam Very Happy ), barvit kot mavrica, čeprav ne obarva zvoka, mu pa tudi nič ne vzame.

Seveda ima tudi moj dac (HL/Stylos modul) nekaj zaslug za tak zvok, vendar o pozitivnih izkušnjah s Freedom ampom poroča tudi kolega qwerty, ki ima squeezebox touch s shunt napajalnikom by mravlcax in predelan dacmagic, predelan od Stormsonica. Njegov Freedom s tako druščino z veseljem sodeluje.

Ps.

DAC ima NOS Siemens E88CC 6922 Cca lampe na izhodu in rezultat je... Very Happy
Nazaj na vrh
urosst

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

končna cena bo znana na multimedija šovu,kjer bo uradna prestavitev.
ti primerki so še testne narave ,kjer mi je bistvo povrnitev stroškov.
testiranje različnih moči,različnih tranzistorjev,veznih kondezatorjev in uporov.
Nazaj na vrh
QwertyVZ

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35
Kraj: Varaždin

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 24, 2012 22:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nije mi realno pričati o ampu i pozitivnoj pomutnji koju je napravio kod mene jer bi vam svaki moj superlativ djelovao presubjektivno i neralno kao i meni od nekog drugog forumaša koji brani svoju investiciju u novo-kupljenu komponentu. I još k tome komponentu sa serial number 000001 Wink ali mislim da je autor to zaslužio jer mi je uštedio dosta vremena, živaca i štotšta drugoga pa eto mojih par rečenica.

Nakon što je Uroš došao kod mene sa svojim ampom, nakon 45 minuta iz ove zvijeri iz koje izvire ljepota ili bolje rečeno po konstrukcijskoj građi ljepotice iz koje izlaze po potrebi i zvijeri, počele su krvotokom mojeg sustava teći neke drugačije note. Suprotne od sterilno, zagušeno, plitko, isprazno, sporo, nezanimljivo i da dalje ne nabrajam... To su naime značajke mojeg bivšeg ampa koje su me dosta smetale.

Nakon 2 sata impresivne svirke odluka je pala jer mi nije trebalo više od toga da shvatim da je ovaj freedom nešto posebno u mom rangu koji sam gledao. Na kraju predstave Uroš je iz dubine duše dobio moj aplauz kako kakav maestro nakon koncerta a sigurno je vidio i mnogo "smajlija" na mom licu kao i mnoštvo pogleda divljenja i zahvalnosti prema čovjeku koji je skratio i olakšao potragu za ampom iznad svih očekivanja.

Kao glavne karakteristike ampa mogu navesti, veoma pun, autoritativan i dinamičan zvuk, veliku pozornicu koju rekreira u mojo maloj sobi, brz je kontorliran i udaran na basu, srednji vrlo prirodni, možda malčice vuku na toplo. Amp je vrlo detaljan ali ne naporan, ništa ne bode, otkriva sve dobre i loše strane snimke.
Neke snimke koje prije nisu imale smisla, sa detaljima koji su isplivali dobijaju konačan smisao. Pozadina je crna, zvuk vrlo čist i pomalo smiren kao u lampaša.
Pojačalo se dobro snalazi u svim žanrovima, u jednom trenutku će vam električna gitara zvučati resko i prodorno poput motorne pile, a u drugom trenutku imate osjećaj da vas gudalo Anne Sophie Mutter miluje po licu.

Da, ovo je amp za one koji vole sjedit u prvim redovima na koncertima. Oni ostali slobodno malo stišaju pot. Smile
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 27, 2012 23:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Freedom,

ki se je że kot nov izkazal za nekaj najboljšega, je v parih dneh zvokovno še pridobil in to v vseh pogledih.

Bravo Uroš!!!
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 00:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Haha,

super zadeva tale amp! Ima tisti zvokovni žmoht, ki mi ustreza.

Nazadnje urejal/a tromba Ned Mar 13, 2016 20:00; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Naslednja
Stran 1 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu