Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ojačevalec in zvočniki za gramofon
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 18:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojoj, samo ne jemat R-S500. Tale receiverček bolj hrešči kot karkoli drugega. Zvokovno z integrircem A-S500 ni primerjave.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
(((OdiumNostrum

Pridružen/-a: Sre Maj 2012 16:12
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 21:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
"try this- http://www.amazon.com/Yamaha-R-S500B...8412000&sr=1-1

it's just a two channel stereo receiver. very simple design and controls. the one i listened to in the store sounded crystal clear.

they have an rs300 which is slightly cheaper if you can do with a little less power."

To je bil prvi nasvet, da sem ta ojačevalec sploh opazil. Za tem sem šel mal gledat različne recenzije in so ga prav vse izredno hvalile.

Zakaj me tako mučiteeee Razz Iz vseh strani čisto nasprotujoča si mnenja. Kako se pol človek sploh lahko za kaj odloči (da stestira sam ja).

edit: amm, kakšna pa je razlika med njima? Kaj mi termin "integriran" lahko pove o ojačevalcu?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cane90

Pridružen/-a: Sre Okt 2011 12:12
Kraj: Mirna Peč

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri integriranem ojačevalcu imaš v eni enoti pred ojačevalnik in močnostni ojačevalnik.
Ja lahko kupiš tudi vsako enoto posebaj Smile
Pred pol leta sem bil v istem položaju kot ti. Tako da vem kako zmeden si v tem trenutku Very Happy
S tem razlogom sem ti tudi v prejšnih postih hotel dopovedat da ne hitet, ampak nekako nisi hotel poslušati Very Happy
LP
Nazaj na vrh
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha, kapiš. R-S500 model pa nima predojačevalca? Torej če bi bil moj potencialni sistem kompatibilen z neintegriranim ojačevalcem, kake prednosti bi mi prinesel integrirani? V smislu, kaj mi predojačevalec "prinese"?
Je pa za mojo "neposlušnostjo" kanček več kot samo to, saj je trenutno pti hiši tak finančni položaj, da bi ta sistem lahko spravil pod kap, zato zavestno hitim, da se ta položaj ne obrne oz poslabša, ker potem se lahko od vsega skupaj poslovim Very Happy
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Integrirec ima to prednost da porabi manj prostora, ker je vse v eni kišti.
Lahko je v njem tudi phono predojačevalnik, ki ga boš nujno rabil za gramofon.
Tako lahko imaš tri stvari v enem integrircu.
Ali pa vse tri komponente posebej predojačevalnik, močnostni ojačevalnik, in pa phono predojačevalnik.
Torej kakor želiš ali tri kište ali eno. Question
Glede na to da nimaš nekih superiornih avdiofilskih zahtev vzami integrirca z phono vhodom. Wink
Nazaj na vrh
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoho, zdaj pa se mi zdi, da nazadujem in ne napredujem. Torej bi v vsakem primeru rabil predojačevalec? Bilo mi je namreč rečeno, da ne rabim drugega kot gramofon, (navaden) ojačevalec z phono inputom (teh se najde na kupe) in pa zvočnike. Zdaj pa še torej predojačevalec. No če je temu tako, pol ne vidim razloga, da ne bi vzel integriranca. Hvala za to informacijo. In hvala vsem pred tabo, ki so mi pustili kak post Very Happy
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 23:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

(((OdiumNostrum je napisal/a:
Bilo mi je namreč rečeno, da ne rabim drugega kot gramofon, (navaden) ojačevalec z phono inputom (teh se najde na kupe) in pa zvočnike.

Saj je tako. Verjamem, da te je nekaj zgornjih postov zmedlo, saj sta cane90 in longplay govorila o razliki med integrircem in ločenimi pre/power komponentami, ti pa si (če sem prav razumel) povprašal po razliki med R-S500 in A-S500.

V prvem primeru gre za stereo receiver, v drugem pa za integrirani ojačevalec. Čisto poenostavljeno: recevier = integrirani ojačevalec + radijski sprejemnik + še kakšni drugi bombončki (odvisno od modela). Ker pa je potrebno za enak denar spraviti toliko več funkcij v eno škatlo, se mora nekje poznati. No, pozna se na kvaliteti zvoka, in to konkretno. Tako da če ne rabiš ostalih funkcij, ki jih receiver ponuja napram integrircu, potem je nesmiselno izbrati receiver, saj izgubiš na kvaliteti, pridobiš pa nekoristne funkcije.

Imata pa omenjena modela oba phono vhod, tako da z izbiro kateregakoli izmed teh si pokril vse osnove, da sistem zalaufa Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 00:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, pravilno si diagnosticiral mojo napačno interpretacijo. Kaj naj rečem, pač sem (še) zelen Very Happy

Super, zdaj samo upam, da ga v BB ne bodo kaj srali z odgovorom: "Žal ta model ni na razpolago".

Se oglasim spet,ko dobim kako novo informacijo. Noč.
Nazaj na vrh
audioquest

Pridružen/-a: Pon Jan 2012 16:08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ti radijski sprejemnik ni nujen, potem brez razišljanja vzami raje AS500 Wink
Nazaj na vrh
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 12:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je že utrjen v mojem paketku ja Very Happy

No dobil sem pa vzpodbudno novico. Na Ikon 1 zvočnike mi lahko ponudijo 30% popusta. Prav tako 10% na ojačevalec. Tako, da se mi bo verjetno vse skupaj lahko nekako izšlo (bom pa moral rahlo razširiti svoj budget).

Zdaj mogoče je moje nasledje vprašanje rahlo smešno, vendar se rajši prepričam, kot pa bi se po nakupu tolkel po glavi. So torej vse te komponente kompatibilne med sabo? Gramofon Pro-ject Debut III, ojačevalec Yamaha AS500 in pa Dali Ikon 1 MKII zvočniki?

Zdaj po vsej verjetnosti bom potreboval še kakšen nasvet glede kablovja, ki ga rabim za vezevo vsega tega skupaj. Bom pa najprej pobrskal po starejših temah Very Happy
Nazaj na vrh
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi pa lahko še kdo prosim razjasni, če se pri gramofonu menjujejo (ko se obrabijo) samo igle ali celotne "kartuše" oz glave? Ker če celotne glave, potlej bi rajši vzel gramofon z OM10 glavo, ki je cenejša...

Nazadnje urejal/a (((OdiumNostrum Pet Jun 01, 2012 16:26; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 12:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoho, zdaj pa se mi zdi, da nazadujem in ne napredujem. Torej bi v vsakem primeru rabil predojačevalec? Bilo mi je namreč rečeno, da ne rabim drugega kot gramofon, (navaden) ojačevalec z phono inputom (teh se najde na kupe) in pa zvočnike. Zdaj pa še torej predojačevalec. No če je temu tako, pol ne vidim razloga, da ne bi vzel integriranca. Hvala za to informacijo. In hvala vsem pred tabo, ki so mi pustili kak post Very Happy

Predojačevalec ima pomembno fukcijo - med drugim ima regulator t.i. potenciometer s katerim reguliraš glasnost Cool Ne moreš kar mimo njega. Tako da ...
Potrebuješ INTEGRIRANI OJAČEVALEC, kateri ima vgrajen PHONO INPUT - ki je v bistvu en vhod na katerega pripelješ šibek gramofonski signal. Če integrirani ojačevalec le-tega nima moraš kupit posamezno PHONO predojačevalec in ga priklopit med gramofonom in integriranim ojačevalnikom!
Drugače pa v BB ni ne vem kakšne izbire. Kontaktiraj tudi Digitalijo, možno da imajo obročno plačilo, ne vem.
Jaz bi rajši počakal, kupčkal cekinčke in nabavil kaj rabljenega v tem rangu. Dobiš marsikaj dobrega. Na bolhi se prodaja pravi cukerček:
http://www.bolha.com/akustika-ojacevalci/karat-oglas1273739405
Sem ga slišal in je vreden tega denarja.
Kar se tiče kablov pa si ne beli glave. Kakšen zvočniški do 50.- eur in interkonekt do 30.- eur, pa je.
Lep nakup

Cool
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 14:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav, ja Digitalija ima možnost obročnega odplačevanja le za imetnike Diners kartice (to opažam pri vedno večih shopih), tako da ta opcija ne pride v poštev.

Glede kablov, je pri zvočniških in interkonektnih kakšna specifična oznaka (v njihovem imenu)? Verjetno bi lahko to kablovje vzel kje drugje, saj tako ali tako rabim nek gramofon cleaning kit, ki pa ga BB mislim da ne drži.
Vseeno sem rapidno preveril njihovo ponudbo, vendar se hitro izgubim, saj ne vem kake vrste je kateri od kablov.

http://www.bigbang.si/zvok/dodatki-in-oprema/kabli
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 02, 2012 20:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi pa lahko še kdo prosim razjasni, če se pri gramofonu menjujejo (ko se obrabijo) samo igle ali celotne "kartuše" oz glave? Ker če celotne glave, potlej bi rajši vzel gramofon z OM10 glavo, ki je cenejša...

Zadeva v osnovi teče tako:

MM (moving magnet, igla premika magnet) ima praviloma izmenljivo iglo

MC (moving coil, igla premika tuljavice, vsled tega žičke gredo iz igle na konektorje in bi pri menjavi pretrgal vezi) se zamenja cela kartuša

Obstajajo izjeme v obeh primerih, v osnovi pa je tako.

Če so se uveljavile glavice, katerim se ne da menjati igla (in stanejo nesorazmerno več) - morda obstaja tehten razlog. Kaj bi ti rekel ?

Še nekaj: ti rabiš gramofon samo zato da (racionalno) drgne plošče ali da (iracionalno) uživaš v glasbi?
(((OdiumNostrum

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 03, 2012 09:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za pojasnilo. Pri zadnjem delu tvojega sporočila pa opažam rahel sarkazem in ofenzivni pristop, zato ga bom ignoriral Very Happy .
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu