Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri ojačevalec?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 04, 2012 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam sem pred časom gledal nekaj takšnega oz. s tem budgetom.
Sam bi gledal pod rabljenimi. Malo sem preletel oglase in bi ob malo sreče na Ebayu dobil kakšnega Naima, Roksan, Exposure, boljšega Nad-a. Če vzameš kakšne par let starega kar je praktično novo, pa še cenovno v redu. Ker za 400 € novega mislim da bolj tako tako. Ne vem pa kako bi se en ali drugi obnesel s Tannoyi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 05, 2012 10:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gre za precej mešanja kar se tiče zadev okrog Primare ojačevanika...

Modeli so bili A10, A20, A30.1, I21, I30 in potem še novejši...

Dolar si je lastil kot mi je znano A10, A30.1 lahko pa še kakšnega....

Jaz sem imel I21 in imam sedaj I30...

Cena novega I30 je bila okrog 2400€, rabljeni pa se sedaj dobijo okrog 1000 do 1200€... Potem je tu še stari A30.1, kateremu se cena spusti tudi do 650€...

Seveda je razlika očitna med I21 in I30, vendar je za moje pojme že posedovanje I21 velik napredek, če si pred tem imel komponente Sharp, Technics, Miida, Sherwood in podobno... Razlika je očitna. Jaz sem ga imel in to lahko potrdim.

I30 pa je bil v precej medijih po svetu ocenjen z zelo visokimi ocenami in priporočili... Zato mi je padel v oči in zato sem ga najprej vzel na probo in ga kasneje kupil... In tudi razlika je med A30.1 in I30... Ne takšna kot I21 in I30, pa vseeno... mogoče bi lahko na to rekel kaj glinik...

Po mojem je ta ojačevalec vreden svojega denarja, ne bom pa nikogar silil, da ga kupi... Lahko ga le priporočim... Je korak naprej, seveda pa ne spada v najvišje range audiofilstva, vendar je zadovoljiv za največje množice... Sicer pa je več audiofilov bolj na papirju kot pa zares... Tako kot profi fotografov... Twisted Evil
Nazaj na vrh
omit

Pridružen/-a: Tor Apr 2012 19:09
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2012 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kupil sem novega Harmana HK980 in sem zadovoljen. Iz zvočnikov iztisne veliko več kot sem pričakoval in sem mnenja, da bo počasi sedaj treba še zvočnike zamenjat.... Smile

Hvala za vaše nasvete, čeprav smo se na koncu pogovarjali že o cenah okoli 1k€.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 10, 2012 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glavno, da si zadovoljen.Tudi meni se zdi Harman Kardon zelo v redu(mehek zvok), kaki zagriženim audiofilom je pa to malce preveč vsakdanje.Zato se takele teme že kar po pravilu zavozijo nekam čisto drugam! Embarassed
Tele tvoje Tannoyčke nekateri kar hvalijo, a je to treba jemati pač relativno glede na razred kamor spadajo.Posebej če se odločiš za rabljene, boš dandanašnji, ko se skoraj nič ne prodaja, že za par 100€ dobil takšne, ki so za 2 razreda iznad njih. Idea
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2012 00:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Glavno, da si zadovoljen.Tudi meni se zdi Harman Kardon zelo v redu(mehek zvok), kaki zagriženim audiofilom je pa to malce preveč vsakdanje.Zato se takele teme že kar po pravilu zavozijo nekam čisto drugam! Embarassed
Tele tvoje Tannoyčke nekateri kar hvalijo, a je to treba jemati pač relativno glede na razred kamor spadajo.Posebej če se odločiš za rabljene, boš dandanašnji, ko se skoraj nič ne prodaja, že za par 100€ dobil takšne, ki so za 2 razreda iznad njih. Idea

Eno je 'absolutna' vrednost posameznega kosa opreme, drugo je sistem kot skupek naprav.

Dobro sestavljen sistem daleč preseže sumo posameznih kosov!
Najlažje je brezveze sestaviti drage aparature in dobiti nemogoč zvok!

Bolj kot naprave je pomemben tisti ki sestavlja sistem v določeni akustiki prostora ! Te izbire lahko poženejo vrednost rezultata v višave ali ga pokopljejo v zadrego.
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2012 01:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
krokar je napisal/a:

Eno je 'absolutna' vrednost posameznega kosa opreme, drugo je sistem kot skupek naprav.

Dobro sestavljen sistem daleč preseže sumo posameznih kosov!
Najlažje je brezveze sestaviti drage aparature in dobiti nemogoč zvok!

Bolj kot naprave je pomemben tisti ki sestavlja sistem v določeni akustiki prostora ! Te izbire lahko poženejo vrednost rezultata v višave ali ga pokopljejo v zadrego.

Se popolnoma strinjam. Poslušalske sposobnosti so najpomembnejši člen avdio verige ! Wink
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 11, 2012 07:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj sem v podobni obliki že večkrat zapisal kakšna je lista pomembnosti in to ponavljam brez da bi sortiral :
-Uravnotežena veriga!Še tako odlični in dragi posamezni elementi ne morejo rešiti kompletnega sistema, če se v njem nahaja člen, ki bistveno odstopa navzdol.Je pa seveda brezkončni predmet diskusij koliko pa so posamični elementi pri tem kritični.Jaz recimo bom trdil, da so to zvočniki, nekdo drugi bo zopet prisegal, da lahko kabli delajo čudeže.

-Akustika sobe v kateri se sistem posluša.Že sama površina marsikaj opredeljuje.Ni vseeno, ali gre za sobico 12 kvadratov nekje v spalnem naselju ali pa gre za 30 kvadratov na deželi.Tako od ojačevalnika kot od boxov se zahtevajo bistveno različne karakteristike.Temu pa je potrebno prišteti še samo akustičnost poslušalnice kot tudi namestitev zvočnikov, ki je posebej pri nekaterih zelo kritična

-Kakovost in vrsta materiala, ki se posluša.So sistemi, ki so primerni za akustiko, so pa zanič za metal in obratno.In tudi ni naključno, da recenzije plošč vključujejo tudi oceno kakovosti posnetega zvoka.Najboljši sistem ne pomaga, če so posnetki zanič narejeni.Zanimivo je, da pa gredo te ocene pogosto kar vzporedno z zahtevnostjo posnete glasbe.Nekje je pravilo, da je kakovost najvišja pri klasiki.

-In še nekaj, kar audiofili pogosto pozabljate(pozabljamo, se štejem nekam vmes):ni vskomur življenski cilj postati audiofil!Nekaterim je užitek zgolj poslušanje glasbe, nepopolnosti sistema pač jemljejo v zakup.

Če se vrnem na izhodišče:Gotovo je kupjeni HK solidna osnova za dober, čeprav ne vrhunski sistem(a saj to niti ni cilj človeka, če prav razumem!).Kakovost zvoka se da gotovo dvigniti s kakovostnejšimi zvočniki.S katerimi je pa vprašanje samega prostora.Osebno sem pripadnik velikih samostoječih, a ti ne pašejo za vsakogar.Res dobri mali pa so relativno kar dragi, hkrati pa znajo biti zahtevni za poganjat(mnogi si-napačno-mislijo ravno obratno).
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 12, 2012 01:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kroki, lista pomembnosti in podobni recepti ne vodijo nikamor.

Dejstvo ostaja, če znaš - boš imel rezultat. Če ne znaš ti še vedno lahko pomaga statistika - 1 proti miljon da ti rata, hahahaha
omit

Pridružen/-a: Tor Apr 2012 19:09
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 17, 2012 09:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:

Dober zvok je zelo relativna zadeva in je odvisna od veliko faktorjev, ki jih večina izmed vas pozna. HK ima res bolj mehak zvok in to mi je všeč že vsaj 10 let Smile Je pa res, da tudi ti Tannoy-i odlično igrajo v spodnjem območju in malce slabše v visokih tonih. Tukaj pa se pozna kvaliteta zvočnika, v tem primeru slabost, ker ne dosega višjih frekvenc. Z leti se mi je tudi okus glasbe spremenil in to bo verjetno razlog tudi za kasnejšo menjavo Tannoy-ev. Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu