| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Kabli imajo svoj šarm, ker na začetku, ko jih spoznavaš, imaš občutek da lahko z njimi skoraj vse svoje želje izpolniš. Zadevo podžiga tudi dokazano dejstvo, da obstajajo kabli za enormen denar. Kaj šele zmorejo tisti - si misli avdiofil. In potem si reče: kaj pa če meni uspe najti kabel, ki ima super lastnosti, samo da tega nihče še ni odkril..konec koncev tudi v superdragem kablu so samo žice..
In spoznavaš kabel na kabel, dlje ko to traja, bolj vidiš da se vse vrti v enem krogu. Menjaš pet kablov, eden boljši od drugega in ko se odločiš da imaš zmagovalca - narediš primerjavo z največjim poražencem! Komot lahko ugotoviš, da nisi nikamor prišel.
A ne samo to. V svojem sistemu najdeš recimo eno napako. Kaj pa vem, klasična napaka je razdelilna letev s prenapetostno zaščito, ki uničuje zvok. Ko jo odpraviš, se ti začne kolcati po kablih, ki si se jih zdavnaj znebil.
A najbolj fascinantno vprašanje še vedno visi v zraku, kaj šele zmorejo kabli za desettisoče eurov? |
Ne vem zate Bruno, ampak jaz se ne sprašujem, kaj zmorejo kabli za desettisoče evrov. Kot tudi ne, kaj zmorejo ostale komponente za desettisoče evrov. In tudi, po vsej menjavah razdelilnih letev(tudi ESElab je med njimi, pa PSaudio), nisem pristal na starih napajalnih kablih-kaj še, da bi se mi kolcalo po njih(doma imam še vse in jih uporabljam za snemanje,mix,mastering in so mi vedno na voljo). _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 13:57 Naslov sporočila: |
|
|
LP
In če govorimo o "okusih" ni vseeno ali smo v mladosti bili naučeni-vzgojeni da je poleg "sladkega", okus tudi "grenko" in "kislo" in, da so"to" tudi "pozitivni" okusi... Mešanica teh okusov daje "vrhunsko" jed ... Če smo navajeni preprostih okusov, kompleksih okusov ne zaznavamo ali nam celo niso všeč ... ... In tako je "Milka" referenca ... ...
Enaka situacija je tudi v "audio", še posebaj v kablih ... V ospredju všečnosti so kabli, ki nudijo močne osnovne okuse, na katere se hitro odzivamo, bolj zahtevnih "tekstur" niti ne zahtevamo, ker ne vemo, da so ... ...
Velik del krivde nosijo še proizvajalci "aparatur", ki na razne "predstavitve, sejme itd." ko hočejo na hitro očarat "poslušalce" v svojih sistemih rinejo take kable... ... Potem pa take "reference" "audiofili" vzamejo za svoje
Od tod do splošnega nerazumevanja "hi-enda" pa ni daleč... Zato pa potem "zahteva" po "dokaznem gradivu" v raznih "grafih" in "specifikacijah", ker je to bolj razumljivo, doživetja-okušanja ne razumemo, če ga ne doživimo  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi zelel dodati nekaj glede poslusanja razlik med kabli v okviru sejmov. Lj Hi-Fi show je en tipicni primer, kjer je zelo tezko poslusati posamezne komponente. Se nekako zasluti le nek potencial sistema kot celote. Zvok na sejmu ponavadi ni enak zvoku, ki je pri prodajalcu.
- problem je akustika,
- optimalnih pozicij za poslusanje je izjemno malo,
- obiskovalci pretezno zgolj klepetajo,
- dren ne omogoca zbranosti.
Ce bi se sli kdaj poslusanja razlik med kabli (IC, zvocniski ali napajalni) pa bi bilo potrebno zagotoviti popolnoma drugacne pogoje in urnik obiskov s strogo disciplino. Zanimivo bi sicer bilo, ampak je to pomoje zelo zajeten zalogaj za organizatorja.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 15:48 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Kabli imajo svoj šarm, ker na začetku, ko jih spoznavaš, imaš občutek da lahko z njimi skoraj vse svoje želje izpolniš. Zadevo podžiga tudi dokazano dejstvo, da obstajajo kabli za enormen denar. Kaj šele zmorejo tisti - si misli avdiofil. In potem si reče: kaj pa če meni uspe najti kabel, ki ima super lastnosti, samo da tega nihče še ni odkril..konec koncev tudi v superdragem kablu so samo žice..
In spoznavaš kabel na kabel, dlje ko to traja, bolj vidiš da se vse vrti v enem krogu. Menjaš pet kablov, eden boljši od drugega in ko se odločiš da imaš zmagovalca - narediš primerjavo z največjim poražencem! Komot lahko ugotoviš, da nisi nikamor prišel.
A ne samo to. V svojem sistemu najdeš recimo eno napako. Kaj pa vem, klasična napaka je razdelilna letev s prenapetostno zaščito, ki uničuje zvok. Ko jo odpraviš, se ti začne kolcati po kablih, ki si se jih zdavnaj znebil.
A najbolj fascinantno vprašanje še vedno visi v zraku, kaj šele zmorejo kabli za desettisoče eurov? |
DOBRO, kaj dobro, ZELO DOBRO ... _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ
Nazadnje urejal/a zvocnik Pet Mar 09, 2012 19:05; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 18:11 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Jaz bi zelel dodati nekaj glede poslusanja razlik med kabli v okviru sejmov. Lj Hi-Fi show je en tipicni primer, kjer je zelo tezko poslusati posamezne komponente. Se nekako zasluti le nek potencial sistema kot celote. Zvok na sejmu ponavadi ni enak zvoku, ki je pri prodajalcu.
- problem je akustika,
- optimalnih pozicij za poslusanje je izjemno malo,
- obiskovalci pretezno zgolj klepetajo,
- dren ne omogoca zbranosti.
Ce bi se sli kdaj poslusanja razlik med kabli (IC, zvocniski ali napajalni) pa bi bilo potrebno zagotoviti popolnoma drugacne pogoje in urnik obiskov s strogo disciplino. Zanimivo bi sicer bilo, ampak je to pomoje zelo zajeten zalogaj za organizatorja.
lp, d. |
Štos je itak nekje drugje!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 18:31 Naslov sporočila: |
|
|
Ja štos je drugje.
V čem je poanta v poslušanju razlik med kabli na sejmih?
Po mojem izključno v "farbanju" zvoka z namenom ustvariti nek presežek, nekaj atraktivnega.
Zato tudi ničesar ne ocenjujem na sejmih.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Mar 11, 2012 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
Všeč mi je bil neki italijanski revjuver, ki je ob testu zvočnika za šest tisočakov rekel, zanje izberite dobre kable, a ne potrošiti več kot za eno dobro večerjo z ženo v restavraciji. Čeprav tudi to velikokrat ni ravno poceni. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Mar 11, 2012 15:46 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Všeč mi je bil neki italijanski revjuver, ki je ob testu zvočnika za šest tisočakov rekel, zanje izberite dobre kable, a ne potrošiti več kot za eno dobro večerjo z ženo v restavraciji. Čeprav tudi to velikokrat ni ravno poceni. |
LP
Ja, ne bi si jaz tega "napotka" tako lahko jemal ... V Italiji je ena restavracija z največjo "vinoteko na svetu ", kar se tiče izbora vin (preko 100 000 steklenic) ... Posamezni "primerki" "flaš" so ocenjeni na vrednost "povprečnih stanovanj"...
Poleg Hi-Endovske kulinarike nudijo tudi "Hi-End jagodni, pardon glasbeni" izbor ... ...
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Mar 11, 2012 21:14 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="ajka"] | ambasador je napisal/a: | | Všeč mi je bil neki italijanski revjuver, ki je ob testu zvočnika za šest tisočakov rekel, zanje izberite dobre kable, a ne potrošiti več kot za eno dobro večerjo z ženo v restavraciji. Čeprav tudi to velikokrat ni ravno poceni. |
No ja, pri enih bi bil že dovolj račun za drink......' '
So euri, da ne bo pomote...
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42 Prispevkov: 32 Kraj: Od blizu
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 13:12 Naslov sporočila: silent wire |
|
|
živjo,
pred kratkim sem nabavil Silent Wire LS 32 kable, rabljene... Sicer sem zelo zadovoljen nimam kej pripomnit, moti me pa dolžina. Nisem upal vzet 2 metrske (čeprav bi najbrž šlo) ampak sem vzel 3 meterske. Zdaj pa imam problem, ker nikakor ne morem 'zvit' oz porabit tist 'odvečen' meter.
Pa delam zanko, kar seveda ni dobro, pa tlačim pod omarico, pa zad za zazvočnik. Piton je pa tko debel in trd da se ne da nardit kakšnih lepih zavojev. Prodajal jih nebi kar takoj ker so mi všeč, pa problem je pol nove nabavit. Zdaj mi pa po glavi hodijo celo take neumnosti kot je ta, da bi jih skrajšal, (joj ne vse boš uniču, kaj je s tabo pa ne moreš to narest, pa so umerjeni... )
Kaj mislite, ali bi jih kaj muzikalično pokvaril, glede na to da to ni kabel s škatlico kot npr MIT ali Transparent, teh res nebi upal krajšat. Silent wire je pa pač dober baker, dobra izolacija in razporeditev žic, zato zna bit da bi bili krajši še boljši. Dvomim da je kaj 'umerjeno' na dolžino, ker pač ni kaj umerjat ali se motim.
Elvis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 13:46 Naslov sporočila: Re: silent wire |
|
|
| elvis je napisal/a: | živjo,
pred kratkim sem nabavil Silent Wire LS 32 kable, rabljene... Sicer sem zelo zadovoljen nimam kej pripomnit, moti me pa dolžina. Nisem upal vzet 2 metrske (čeprav bi najbrž šlo) ampak sem vzel 3 meterske. Zdaj pa imam problem, ker nikakor ne morem 'zvit' oz porabit tist 'odvečen' meter.
Pa delam zanko, kar seveda ni dobro, ...
Elvis |
Zakaj pa zanka ni dobra !?  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 13:57 Naslov sporočila: |
|
|
Če je kabel, kot praviš, precej debel, potem tako ne moreš narediti zanke tako majhnega premera, da bi to negativno vplivalo na zvok. Sploh pa bi za takšen negativen vpliv, moral imeti zanko z kar precej več, kot le enim "zavojem". _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42 Prispevkov: 32 Kraj: Od blizu
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
zanka je tuljava z enim ovojem brez jedra (zrak), pa je sigurno fino da tega pri hifiju nimaš. Sicer ne bi mogel trditi da to slišim, kdo drug pa bo rekel morda da sliši...
Ma to je tako trd kabel, da vsako zvijanje s premerom manj kot 1m je že neugodno, ker potem vse špona. Konektorje navira, če bi mal pretiraval bi lahko rekel da ti kar zvočnike prestavlja  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 14:29 Naslov sporočila: |
|
|
Kablov še nisem videl "v živo" ampak na fotkah je videti, da se jih da kar lepo zvijati?
.jpg) _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 17:13 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | Kablov še nisem videl "v živo" ampak na fotkah je videti, da se jih da kar lepo zvijati?
.jpg) |
Odvisno od modela !
LS 16 še kar, LS 32 ni šanse brez poškodbe ! LS38 še manj !
Rezat tak kabel, je pa že zelo zahtevno terminirat kot original.
Dolžina nebo vplivala na zvok, brez skrbi ! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|