| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
spectra
Pridružen/-a: Sre Mar 2012 12:57 Prispevkov: 4 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Mar 21, 2012 13:05 Naslov sporočila: Zvočniki Yamaha + ojačevalec |
|
|
Lep pozdrav!
Sem nov na tem forumu in imam nekaj vprašanj. Bil bi zelo hvaležen, če bi mi pomagali. Namen imam namreč kupiti en dokaj soliden stereo sistem. Za zvočnike sem se (po poslušanju) fiksno odločil za Yamaho NS-777. Zaenkrat bi zraven dokupil še samo ojačevalec, nato pa še cd - player. Zanima pa me naslednje: katerega od naštetih ojačevalcev bi vi priporočali da priklopim zraven?
- Marantz PM-6400
- Yamaha A-S500
- Marantz PM-7003
Odločam se predvsem med slednjima. Vem, da bi bilo najbolje vse slišat in se nato odločit, ampak me vseeno zanima kaj priporočate. Predvsem glede moči in te stvari, saj se na to ne spoznam najbolje. Poslušam pa predvsem rock glasbo, zelo pomembni pa so mi recimo basi...
Hvala že vnaprej za vsak odgovor...
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sre Mar 21, 2012 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče moči se ne obremenjevat.
A-S500 je drugače zelo hvaljen ojačevalnik.Pa meni zelo všečen dizajn.Tudi z Marantzom ne boš zgrešil (lažje se proda rabljen)zato najbolje, če greš kaj poslušat.
Pa ne pozabi na soliden izvor zvoka- najbolje DAC ali zunanja zvočna(po moje) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
spectra
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 09:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja, to sem bral da je Yamahin zelo hvaljen. Zanima me še predvsem to glede basov. Marantz bi naj bil na tem področju bolj blag in naj ne bi imel tako izrazitih basov kot Yamaha. Za moje laično uho, se bo ta razlika opazila? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 04:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Razlika se bo opazila, ampak vprašanje kaj bo tebi bolje.To lahko ugotoviš samo z preizkusom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
spectra
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 00:35 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj me še zanima. Odločil sem se, da nabavim QED Silver Anniversary XT bi-wire zvočniške kable. Zanima pa me, ali jih naj vzamem s konektorji ali brez. Je razlika očitna? 16 konektorjev je namreč kar dosti. Če že ne dam konektorjev na vse konce, je pametno dati samo na zvočniški strani ali morda na ojačevalcu? Kako je s tem?
Hvala,
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 00:57 Naslov sporočila: |
|
|
Konektorji niso potrebni. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
spectra
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2012 17:32 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za vse odgovore.
Sem pa malo skeptičen postal glede zvočnikov. Yamaha NS-777 so namenjeni bolj hišnemu kinu kot stereo poslušanju glasbe, tako da najverjetneje so mišljeni da se jih uporablja skupaj s subom. In tudi razne ocene, ki se jih najde po netu govorijo vpričo temu, da je bas bolj švoh. Jaz sem jih sicer poslušal na močnem Yamahinem ojačevalcu v BigBangu, jaz pa bi jih uporabil skupaj z Yamaho A-S500 ter CD6400 od Marantza. Tako da me malo skrbi kako bo vse skupaj pri nizkih tonih. Katere zvočnike (v rangu do 550 eur za par recimo) bi vi priporočali in ki bi pasali na to kombinacijo amp/CD player ter da imajo dobre base?
Hvala,
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Sob Apr 07, 2012 02:23 Naslov sporočila: |
|
|
Moj brat jih ima, niso slabi, čeprav se da kaj boljšega tudi dobit.
Meni so všeč XTZ pa Jamo C6o7.
Kako velik prostor pa imaš?
Danes ima večina "budget" zvočnikov prenapihnjen bass, pomoje je tvoj strah o premalo bass-a odveč. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 07, 2012 09:53 Naslov sporočila: |
|
|
@spectra
Vedno se moraš odločiti ali nove ali rabljene zvočnike. Če bi rad kaj več za denar, potem kupiš rabljeno - vendar nikoli ne veš... Pri novem pa je pač novo, imaš garancijo, vendar je toliko denarja, toliko muzike...
In drugo: malce pobaraš prijatelje, pogledaš forume in se odločiš kaj približno bi iskal... Nato pa pot pod noge... Ni preveč preprost nasvet, a verjemi, koristen... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|