Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ojačevalnik za Dynaudio Focus 160
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma

Napiši še kaj o tistem, kar sem spraševal.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 17:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
benma

Kaj pa če je problem v zvočniku, njegovi postavitvi in sobi.

Morda bi nam najprej napisal, kako veliko sobo imaš, kako je kaj opremljena in koliko basa si imel z Daliji.

Ne morejo vsi ti ojačevalci biti tako slabi.

Isti MF ojačevalec sem leto ali malo več nazaj v Inteku poslušal na Focus 360 in je bilo basov dovolj.

Je za videt kaj je s tem.
Istočasno bi potrebno prevetriti stojala za zvočnike. Kaj je med stojalom in zvočniki? Kaj je med stojalom in tlemi? Malo poeksperimentirati z variantami.

Tudi nekaj drugega je res. Dokler se vrtiš v istem cenovnem razredu so ojačevalci več ali manj tam - tam.
Poskusi s kombinacijo pre - končna. Odlične in cenovno ugodne so ti končne stopnje MC2, ki jih uvažajo tu na obali (Berni imaš ti naslov?). Lahko jo dobiš na probo.
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 17:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naslov distributerja za MC2, čeprav mislim, da je napaka kje drugje... Wink
Lix Audio - Robert Licen s.p.
Hrvatini 167
6280 ANKARAN
Tel: + (386) 0412 1455 4
Fax: +(386) 5 640 1339
lixaudio@volja.net
Live and let live.

Nazadnje urejal/a berni Pon Mar 26, 2012 17:57; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 17:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zavedati se moraš, da za nekaj tisočakov ni mogoče sestaviti idealnega sistema, posebej pa, če povrh vsega nimaš idealnega prostora. So vrhunski sistemi po nekaj x 10K, pa ne igrajo vedno tako kot od njih pričakuje lastnik.
Tudi najboljši orkestri mnogokrat razočarajo poslušalce. Posnetki glasbe mnogokrat ne izpolnjujejo standarda, kvečjemu kakšen komad na CD, zato ne bodi presenečen, ko rečejo, vinil je prava stvar(med take sodim tudi jaz).
Po tvojem pisanju in odzivih te je težko "sprofilirati", pa ne bodi hud za radi teh besed. Pojdi nazaj in preberi moj nasvet "da ne boš potem iskal boljšega ojačevalnika", nekaj podobnega. Med vsemi ojačevalniki ki si jih testiral, ni vrag, da nebi bilo spodobnega za tvoje zvočnike, posebej pa pri Inteku, saj Intek zastopa ravno te zvočnike in gotovo ima primeren ojačevalnik za te zvočnike. Morda tudi ni vse uigrano, svoje čase sem za Sonus Faberje potreboval 1 leto, potem pa se je vse odprlo. Nevem kaj naj ti še napišem, res pa je, ojačevalnik je 4ohmski, 86 db, in res potrebuje pred močnejšo "malo elektrarno", da zaigra, tako kot je treba. Kaj pa CDP, zamenjava za kakšnega Naima, Rego, nevem, poizkusi.
Lp
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čim vidim da je z x ojačevalcem skoraj dobro, z y nekaj drugega dobro...je lahko problem prekratke rjuhe - pokriješ glavo, so noge zunaj. Skoraj pravilo v nižjem cenovnem razredu ojačevalcev.

Dynaudio so dokaj resolutivni zvočniki in ne boš jih zadovoljil kar tako. Pa še čvrsto kontrolo rabijo, sicer zbežijo določeni deli spektra po svoje.
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Pri Inteku (imajo zelo veliko potrpljenje z menoj) . .

Mislim, da je lahko vzor marsikateremu zastopniku (prodajalcu) Very Happy
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
zojgs

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 13:21
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Čim vidim da je z x ojačevalcem skoraj dobro, z y nekaj drugega dobro...je lahko problem prekratke rjuhe - pokriješ glavo, so noge zunaj. Skoraj pravilo v nižjem cenovnem razredu ojačevalcev.

Dynaudio so dokaj resolutivni zvočniki in ne boš jih zadovoljil kar tako. Pa še čvrsto kontrolo rabijo, sicer zbežijo določeni deli spektra po svoje.

Tezki so za poganjat. Predlagam SS v rangu 2x300w realnih ter kaksen lampaski preamp, da ne bo zvok tako klinicen.
Postavitev zelo pomembna, enako stojala.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP
Dynaudio Focus 160 je čisto "normalen, zdrav " zvočnik, ki ga mora "normalen, zdrav" ojačevalnik z "zdravimi 75w" pognati ...
Preprost preizkus razkrije ali so "w" ta pravi ali ne...
"Muziko" z nekim normalnim "gainom" poženi na min,min glasnosti... Začni odpirat glasnost, če se glasnost ne poveča kaj bistveno pri velikem zasuku "gumba" je to že slab znak. Če še pri večji glasnosti izgublja oder volumen, težo in se pojavlja glasnost samo v "visokih" pa je to resen znak, da ojačevalec nima moči, ne glede kaj "zmore" na "papirju " !!! Embarassed Crying or Very sad Wink

Monrio 205 z samo 2x75 W
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 27, 2012 00:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Unico 50, brez steklene volne in ostalih vuudoo prijemov pa se zvocniki lahko ostanejo tam, kjer so (kontrola)...

http://en.unisonresearch.com/2668/unico-50/

Lp
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 27, 2012 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,
zadnjič sem bil na demotu Operinih zvočnikov v Soul Audio v Lju.
Zelo prijazen gospod Marko mi jih je priklopil tudi na Unisonove ojačevalnike in ti svetujem da si jih greš pogledat / poslušat.
Skoraj garantiram da bi te znala serija Unico navdušiti.
lp
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 27, 2012 10:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne pretiravajte Laughing

Vsi ti ojačevalci ki jih je avtor teme omenjal v prvih postih NE MOREJO biti tako kričeči v visokih oz. na drugi strani revni v basu. Saj ne govorimo o 200eur entry reciverjih. .pa še tu nebi smelo biti tako kritično Rolling Eyes
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 27, 2012 14:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bass ?????

Sad
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 27, 2012 14:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V Inteku MF M6 in Dynaudio kombinacija igrata povsem lepo.
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 27, 2012 15:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen DOLAR,

v Inteku imajo trenutno samo model m6i 500, ki igra dobro, vendar je v vseh pogledih prevelik zame. Še bolj všeč mi je bil Electrocompaniet
eci-5 II, ki je celo nekaj cenejši.
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 27, 2012 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 2 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu