Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Izpad kanala

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 02, 2012 20:32    Naslov sporočila: Izpad kanala Odgovori s citatom

Imam problem in sicer zelo konfuzne narave Sad

Občasno mi, kadar predvajam z laptopa glasbo ali film (priklopljen prek mini jacka na obeh straneh), enako kadar predvajam zvok s tv komunikatorja (siol z RCA) izpada na random levi ali desni kanal. Če obrnem potenciometer ojačevalca na 0, da izklopi rele in potem vrnem jakost se vrne signal na oba kanala, včasih tudi samo na enega.

Bizarnost je v tem: dvd predvajalnik nimam priključen v el tok ves čas, če pa ga ob izpadu kanala priklopim se vrne tudi manjkajoči signal.
Sprva sem mislil, da je problem v interkonetih z tv komunikatorja na ojačevalec vendar ko sem jih zamenjal je bil problem enak.
Po tem sem razmišljal, da nekaj ne štima s konektorji ojačevalca, vendar se zgodba ponavlja na vseh vhodih, pri tem, da ob predvajanju s cd playerja teh težav nimam, tako kot ne z gramofona.
Nato sem vse kar je priključenega prek el adapterja (komunikator, modem, laptop, gramofon. .) priključil preko druge vtičnice v sobi in problem se še kar pojavlja.

Sumim, da nekaj ni vredu z el napeljavo v stolpnici.

Če ima kdo kakšen predlog za rešitev te bizarnosti bom zelo vesel.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 02, 2012 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da bo problem kar v oksidiranih oz. obrabljenih kontaktih releja. Sem imel nekaj podobnega nekoc na enem ojacevalcu.

lp, d.
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 02, 2012 23:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojačevalec je star cca 2 leti, ko predvajam dvd ali cd, lp je vse ok, lahko igra cel teden skupaj pa ni nobenega izpada. .nevem niti kaj bi imel rele s tem, da ko v razdelilno letev vtaknem recimo kabel dvd playerja (ki je navadno izštekan) med tem ko recimo predvajam glasbo z hard diska in 'izgine' en kanal, zopet igra na oba kanala normalno Question

Res zoprna reč Mad
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu