| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
twist2open
Pridružen/-a: Pon Dec 2011 21:17 Prispevkov: 3 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 23:57 Naslov sporočila: Težava z gramofonom |
|
|
Iz podsrešja sem prinesel očetov star Hi-Fi, ga priključil in si zaželel poslušanja vinilk. Pojavil pa se mi je problem. Pri malo glasnejšem predvajanju namreč mi ponorijo zvočniki. Membrane začnejo vibrirati s zelo nizko frekvenco, amplituda pa je precej visoka. Rekel bi cca 50Hz ali manj. Ojačevalnik ima phono vhod, gramofon pa je Marantz TT1200, glava na njem pa Ortofon OMB 10.
Morda se je že kdo od vas znalcev srečal s podobnim problemom.
Za vsakršen namig bi bil zelo vesel.
PS, problem se pojavi le ob poslušanju gramofona. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 04:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Na ojačevalniku poišči tipko subsonic in jo vključi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 17:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Gramofonska glava deluje praktično kot manj občutljivi mikrofon in v primeru da je na slabi podlagi pride enako do feedbacka kot če mikrofon obrneš v zvočnik, rešitev je v pametni postavitvi-na trdni podlagi še najbolje solidna stenska konzola in pa ne v smeri zvočnikov, lahko je tudi preperela guma vpetja igle in je še bolj občutljiv...načeloma bi malo boljši gramofon in glava naj bila do neke mere neobčutljiva na to, po malo boljših lahko med igranjem potrkaš po ohišju gramofona brez da se to močno sliši, pri slabših je to takoj učinek kot ob potresu, ostalo je nekje vmes. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
twist2open
Pridružen/-a: Pon Dec 2011 21:17 Prispevkov: 3 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 28, 2011 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
Sem poiskusil s premikom zvočnikov na primernejšo lokacijo, in stvar se je uredila. Hvala za nasvet!  |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|