Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

najbolj primeren cdr medij za snemanje glazbe??
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 18:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še nekaj ste spregledali:

ko se plošča vrti (med 800 in 500 obrati) ne teče perfektno u nulo, ampak opleta gor in dol v večji ali manjši meri.
Laser ima zelo kratko goriščno razdaljo - zato je elastično vpet in elektromagnetni sistem stalno popravlja pozicijo leče.

Rezime: Plošča pri vrtenju opleta gor in dol, laserska leča sledi temu gibanju.
Praktično leča stalno vibrira. Odtod potreba po posebnem (močnem) napajanju za ta del v dobrih aparaturah.

Pri temu vibriranju pa prihaja do 'drop out' (izpada) informacij tudi kadar ni poškodbe površine plošče. Tukaj nastopi že omenjeno vezje za korekcijo napak. Najhuje pa je, kadar izpade informacija ki sinhronizira signal (jitter) in vezja napačno interpretirajo rekonstrukcijo signala. Na CD-ju so informacije o frekvenci, jakosti in timingu ločeno in v sekvencah zapisani. Zato je sinhronizacija (jitter) vitalnega pomena.

Tudi zaradi tega je na trgu ponudba 'stružnic' za CD plošče, ki iz jajčaste oblike naredi nekaj bolj krogu podobnega. Jajčast (ali ekscentričen) CD bo ravno tako povzročil vibriranje celotnega mehanizma in s tem zmedel laser.

Kako prepoznati dobre Cd playerje? Če nima problemov z jitterjem, dinamika ogromno naraste, zelo se poveča globina in definicija basa in v višjih legah 'ne pizdi'. Vse se nekako postavi na mesto. Ne more pa mimo 'žagavosti' v ozadju, ki je značilnost 44,1kHz vzorčenja. Zato upsampling in drugi triki, ki to omilijo.
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno v tem je fora, ker sem zadnjič kolegu zadnji Verbatimov CD posnel. Pa tudi nimam CD predvajalnika, tako da ne morem naresti primerjave. Bom pa njemu še na ta JVC-jev CD posnel isti album pa ga prosil za primerjavo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
igor0203

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JVC-ji so made by Taiyo Yuden Cool

Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igor0203 je napisal/a:
Ravno v tem je fora, ker sem zadnjič kolegu zadnji Verbatimov CD posnel. Pa tudi nimam CD predvajalnika, tako da ne morem naresti primerjave. Bom pa njemu še na ta JVC-jev CD posnel isti album pa ga prosil za primerjavo.

Prosim sporoči ugotovitve čimprej. Nekateri pač še vedno uporabljamo "tiste ta male LP ploščke".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor0203

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CD-ji so že zapečeni, zdaj mu jih moram samo še predati in pa počakati da jih stestira. Wink
Nazaj na vrh
igor0203

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je SS posnetega CD-ja. Če se kdo spozna na te številke, bi prosil za kakšno obširnejšo razlago, dosedaj sem predelal samo to, da je C2 error nedopusten in C1 bi moral biti čimmanjši.

Nazaj na vrh
audiourbis

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 20:34
Kraj: OBALA

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2011 18:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vceraj kupil prazne cdr medije v nam vsem znani slo trgovini (velik pok) TDK ko sem zacel snemat se je moj pekac tako tresel da sem mislil da se je pokvaril, nato sem danes se enega posnel in ista zgodba... nato sem ugotovil da so mediji krivi ker ko se vrti pri nizkih obratih se prav dobro vidi da je iz centra... slabo stancan... po moje ti lahko resno poskodujejo pekac ali cd player... bom jih nesel reklamirat upam da mi jih menjajo ker sem kupil bulk od 25kom... saj ni za 10eu ampak kam naj z 25 neuporabnih cdjev?... malo bi me bolelo srce da bi jih mogel vrst v smeti...
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 01:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MITSUI GOLD ARCHIVAL. .menda TOP

Sicer pa imam sam sledeči problem. .zunanji CD/DVD pekač mi noče zaznat praznega CD medija (no včasih ga, ampak takrat, četudi izberem recimo 4x hitrost zapisa, zapiše CD avtomatično z 16x). Pred kakšnim tednom je funkcioniral b.p., je pa res, da sem prešaltal z Verbatim na TDK medij (o katerih sem naknadno tu prebral fuj in fej stvari Embarassed ). No zanima me če je pač to napaka CDjev, da zapisuje samo z določeno hitrostjo. .predno se spravim v nakup druge znamke CD. .

Question
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
MITSUI GOLD ARCHIVAL. .menda TOP

Sicer pa imam sam sledeči problem. .zunanji CD/DVD pekač mi noče zaznat praznega CD medija (no včasih ga, ampak takrat, četudi izberem recimo 4x hitrost zapisa, zapiše CD avtomatično z 16x). Pred kakšnim tednom je funkcioniral b.p., je pa res, da sem prešaltal z Verbatim na TDK medij (o katerih sem naknadno tu prebral fuj in fej stvari Embarassed ). No zanima me če je pač to napaka CDjev, da zapisuje samo z določeno hitrostjo. .predno se spravim v nakup druge znamke CD. .

Question

Kadar se pojavljajo težave, da včasih CD ali DVD prebere, včasih pa ne, se da v večini primerov odpraviti z nadgradnjo firmware-a enote.
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca je napisal/a:

Kadar se pojavljajo težave, da včasih CD ali DVD prebere, včasih pa ne, se da v večini primerov odpraviti z nadgradnjo firmware-a enote.

Solved Exclamation

Očitno so tile TDK s****e od sranja!! Vsaj kar se tiče nakupa v BigBangu. .in celo made in Netherlands

Za hec sem nabavil Sony CD-R (10x v tortici, bojda Indijski) za manj kolikor košta škatlica najcenejših cigaret in pečica ga b.p. zazna vsakič.

Mi je bilo pa sprva nepojmljivo da bi bili krivi omenjeni CD-Rji, saj je TDK slovela po kakovosti še ko smo snemali na kasete, audio in video Crying or Very sad Nekatere stvari očitno nikoli več ne bodo takšne, kot so bile včasih. Upam da se še kakšna druga firma tako ne skurba. .
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu