| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiourbis
Pridružen/-a: Ned Avg 2008 20:34 Prispevkov: 122 Kraj: OBALA
|
Objavljeno: Sre Sep 14, 2011 11:16 Naslov sporočila: |
|
|
hotel sem povedat da je dobro igral-zvenel tisti kitajcek in da z primaluno sem mogoce pridobil samo na glasnosti... to je moje mnenje, ker itak nimam nekega referenc sistema in natreniranih ušes da bi se spuscal v neke takoimenovane nianse-detajle itd itd. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Sep 14, 2011 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
Audiourbis, pošteno povedano. Zadovoljstvo je to kar šteje.
Moji stari zvočniki - Sonus Faber Electa Amator II so končali v lampaškem sistemu in sicer: Conrad Johnson Classic kot preamp in Antique Sound (ja, kitajski oz takrat še Hongkonški) kot amp. Sistem igra za moj okus fantastično, zvokovno kaj več niti ne iščem.
Sicer pa so mi lampaši zanimivi, še bolj pa me rajca digitalija, no o tem ob priliki na kakem drugem topicu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Sep 14, 2011 11:45 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Nekakšen delujoč poceni kit ojačevalec torej, pravzaprav niti ne kit, saj sčasoma zamenjaš in predelaš čisto vse, torej je lahko dober "šolski ojačevalec".
|
"šolski ojačevalec" je čisto vredu predlog.
Če ima torej posameznik željo po igračkanju/raziskovanju in ima vsaj malo elektro predznanja, je lahko nakup takega ojačevalca dobra iztočnica za nadaljnje delo oz. pridobivanje poglobljenih znanj in izkušenj.
Skratka, za znanost je treba nekaj žrtvovati. Pa naj bo to kak cenejši kitajček.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiourbis
Pridružen/-a: Ned Avg 2008 20:34 Prispevkov: 122 Kraj: OBALA
|
Objavljeno: Sre Sep 14, 2011 12:18 Naslov sporočila: |
|
|
Edvard... imava isti vzorec razmisljanja...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Sep 14, 2011 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
| es strinjam z mestnim pu jem, ampak ne vidim smisla v tem, razen da uživaš v predelavah, če ni denarja kupiš kaj preverjenega rabljenega in pozabiš na vse drugo, ker iz slabe osnove težko sploh kaj pametnega narediš, sploh ker je pri lampaših največji problem v trafotih, ti pa malo boljši posamezno stanejo toliko kot kitajček kompletno, rezultat na koncu pa ni popolnoma predvidljiv. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 14, 2011 12:24 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Pa naj bo to kak cenejši kitajček.
LP Jernej |
ali pa kakšnih 100.000.000 le teh hehe _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Sep 14, 2011 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | sploh ker je pri lampaših največji problem v trafotih, ti pa malo boljši posamezno stanejo toliko kot kitajček kompletno, rezultat na koncu pa ni popolnoma predvidljiv. |
Se strinjam. Predvsem izhodni trafoti so pri teh kitajčkih šibka točka in tega se ne da modificirat oz. se ne splača. Za moje pojme je izhodni trafo bistvo lampaškega ampa, kar se lepo opazi na ARC in npr.Trafomatic ampih.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blubiu
Pridružen/-a: Ned Okt 2009 18:34 Prispevkov: 14 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2011 11:09 Naslov sporočila: |
|
|
| audiourbis je napisal/a: | recimo moj prvi lampas je bil SEPARO KT88 lampe single ended (kitajcek)... zelo lepo izveden ojacevalec za male pare... prezadovoljen sem bil z njim samo mi je manjkalo malo vec moci pa sem si kupil PRIMALUNO... razlika omembe vredna, ki sem jo opazil med dvema je da ima primaluna vec moci mogoce se prevec... torej ta kitajcek je prav lepo igral.. ni neki super highend ampak zelo lepo igra
 |
Naslov teme je butast, ker je namenjen prodajni manipulaciji.
In nas sili, da nekoga reklamiramo.
K sreči ostali uvozniki na forumu ne smetijo na tak način, ampak normalno oglašujejo.
Smiseln naslov teme bi bil-kateri Kitajci imajo atribute kvalitetne gradnje?
In seveda, se čez prst ne da ocenit, kateri. Kar omogoča še malce več manipulacije.
Tale amp na sliki vsekakor ima atribute kvalitetne gradnje.
Ker je delan za dokaj zahteven trg, kjer kitajski pc plastičarji ne preživijo, če niso zgrajeni point to point, ožičeni z polno žico.
Žal jih je večina narejena na neki poceni tiskovini, povezani znotraj z PC ožičenjem, ki ni primerno za lampe, filtracijo ima preveliko, zato se celo sliši celo-uglajeno in lepo, a žal je to samo običajen cenen nateg.
Tudi, če na njihovih elektrolitih v njih piše, BC, Nichicon, Panasonic, Rubycon, itd, torej znana imena, gre praviloma za najbolje cenene primerke teh firm.
Na Audiodiy forumih elektroniki take komponente dostikrat premerijo, poleg tega uporabniki podajo svoja mnenja o njih in v primeru kitajskih PC lampaških plastičarjev so ta mnenja dostikrat zelo porazna, dostikrat so seveda zaradi nizke nabavne cene tudi naklonjena.
Loterija, skratka.
V izogib nakladanju je najbolje, da, če ste interesenti za tak ali drugačen kos take ali podobne amplifikacije, da preprosto vtipkate v iskalnik ime, model in nato zraven napišete ali "test ali opinion ali conclusion" in se vam odpre veliko gradiva o njem in gas pa dolge in temeljito preštudirat kaj menijo o njem tisti, ki so že imeli opravka z njim. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazadnje urejal/a mestn pu Čet Sep 15, 2011 11:15; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2011 11:10 Naslov sporočila: |
|
|
Res ne gre. Ampak omenjeni produkti imajo vseeno relativno visoko ceno, to je treba priznati. Bi se verjetno dalo našteti še nekaj podobnih firm... Mislim, da smo to enkrat tudi že počeli?
Kitajske tovarne so konec koncev tehnološko zelo napredne. Problem nastane, ker radi "šparajo" in pa "nategujejo" (vsem poznane zgodbe o fake el. materialu, itd., vizualne kopije znanih aparatur, itd.) na vsakem koraku... In čim ni dobrega in STALNEGA nadzora se ravno to dogaja. Evropske/US firme s proizvodnja na Kitajskem ga načeloma imajo. Kakšna šlamparija vseeno sem in tja uide, ampak večje firme načeloma poskrbijo za primerno popravilo/povračilo.
Sedaj pri "kitajčkih" o katerih teče tema... OEM proizvodnja "na kile" - na katere potem štepajo razna imena. Načeloma so prepuščeni "sami sebi" - kar pomeni da lahko "šparajo in nategujejo" ravno kakor jim srce poželi. In to se tudi dogaja. Filozofijo imajo, da (bolj ali manj uspešno) skopirajo uveljavljen proizvod, ga oblikujejo tako, da izgleda "million dollars" (meni osebno so te stvaritve nagravžne, ampak pustimo to) in proizvedejo za najmanjšo možno ceno. In ko stvar enkrat odide iz fabrike so kakršnikoli opravki z njihove strani s proizvodom _končani_.
Če se kaj pokvari? Popravila? Vrzi stran, kupi novega... (OK, distributerji teh zadev načeloma poskrbijo za servis, ampak to je pač servis "in-house" ali pa pri "lokalnem štromarju"). Ko zadeva odpove, se v isti fabriki tako ali tako že proizvajajo WC metlice ali pa kaj podobnega... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2011 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Če gledamo s stališča, da audio aparatura sploh služi namenu, da sploh "nekaj igra" in smo s tem zadovolnji je potem tudi cenen "kitajček" OK ...
Ko pa je v igri bolj resno poslušanje in resna reprodukcija potem pa lahko v nekem cenovnem razredu lahko na prste ene roke naštejemo "vse svetovne" izdelke , ki igrajo. Še prav posebaj to velja za lampaše, ki imajo v "osnovi" in na pogled "enostavno" konstrukcijo, z relativno malo elementi in v novejšem času DACi v katerih lahko s "tehnikalijo" zaviješ v "meglo" marsikaj ... Čeprav velika poplava DACov zadnje čase, jih igra zelo zelo malo... Tako na hitro v vseh cenovnih razredih jih je že težko deset naštet, žal...
Audiofil, ki se je kdaj lotil sestavljanja bolj resnega sistema hitro ugotovi, da to ni mačji kašelj, že s kvalitetnejšimi aparaturami je težko doseč nek nivo dobrega zvoka in tukaj razumem @audiofrika, ki sicer v svojem besednem žargonu pravi, da iz "slabih jajc ne moreš napravit dobre omlete"
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2011 11:41 Naslov sporočila: |
|
|
tale z omleto zdajle ni bila potrebna..
lp od sestradanega Špila..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2011 13:25 Naslov sporočila: |
|
|
| kam gre ta svet, absolutno se morem strinjati z AJKO, saj menda ni to zato ker sem omenil Unisona kot zelo dober nakup second hand raje kot zapravljati za zanič kitajčke... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 15, 2011 13:27 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz še kitajske hrane ne maram. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|