Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Marantz vintage
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dual je z skoraj nič denarja dokaj soliden gramofon, z pravo glavo-iglo prijetna, hitra in dinamična prezentacija glasbe, za bistveno več denarja Kuzma zame igra bolj zamorjeno in zaprto, občutek imam da se prav sliši kako težko pride glasba ven iz te hudo pretežke mehanike in je vse skupaj premalo živo, ob precejšnjem vložku-ročka zahteva precej drago glavo, skoraj obvezno MC kar potegne za sabo drag predojačevalec in na koncu je lahko rezultat tako tako, bistveno premalo za moje pojme glede na vložek, vsekakor za razmisliti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
majnk

Pridružen/-a: Čet Mar 2011 14:24
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žiw!

Konkretno, katero glavo z iglo za ta gramofon ( oznake ) bi bilo dobro nabaviti in kje?
Pa še za menjavo kablov oz. servis, je kakšen kandidat ali pa, če kdo ve za koga, ki to dobro opravi. Pa še nekaj bi vprašal: a je kakšen kvaliteten gramofon Marantz iz let 77 - 80, če se že gremo vintage, pa še lepo bi šlo v sklop mojih komponent - so vsa iz teh let. 5030B, 170DC, 3250B, 2110L.

Lep pozdrav Valter
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

od tega se splača Marantz 6300 serije. Iglo sem ti že napisal da gre najbrž ulm165 Dual Ortofon, vse se da najti na internetu...

Gramofon lahko prineseš na pregled in servis v Vklop, Parmova 25 lj, lahko pa me kontaktiraš na 031 689 605.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

moja napaka, ulm je glava igle pa so DN 65, 165 ipd, vseeno je to to..
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no zanimivo ,da ste nekateri dokaj zadovoljni z duali ....jaz nisem.imam 3 kom..1254,za ostale ne vem napamet..
preveč so komplicirali z mehaniko...dalje ohišja sama plastika ali kao nek les.. Rolling Eyes ...pol preveč ene elektronike(kombinacija med avtomatiko in manualnim načinom...sploh ne rabiš),itd...zvok ni bog ve kaj -plehnat brez življenja ....glave so v glavnem shure m75,v 15 ,itd...medtem ko ista glava igra na enem bolj masivnem cecu 2000(za približno isti denar-poceni) čisto drugače-bolje.
kolikor vem je marantz 6300 že cenovno čisto druga liga.....prej pri kuzmi kot pri dualu....vsaj pri nas Rolling Eyes
majnk...saj ni nujno da ravno marantzev gramofon priklopiš zraven....
no razen če si marantz freak.. Wink
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 16:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

seveda se deloma strinjam z tabo, ampak govorim o sorazmerno zadovoljivem zvoku za malo denarja, na vsak način je marantz boljši, ampak ni več poceni, Dual je naredil nekaj malega zadovoljivih gramofonov, po nepotrebnem 1000 variant,ampak par modelov in z malo boljšo ročko zna sprejemljivo zvenet, Kuzmine tudi stare lesenjače niso poceni, potrebna je dobra glava in pred da vsaj spodobno zaigra, dobro pa za moj okus nikoli... 1000 eur da zaigra vsaj sprejemljivo je hitro premalo, definitivno pa potem boljše kot kaki taki pod 100 eur dual, to je najbrž jasno vsem.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

da bom bolj jasen, Dual 731 in npr 714, upam da sem tokrat točno navedel modela, sta tudi danes dokaj solidna seveda low cost gramofona, da ne bo pomote, malo pozornosti glede kontaktov, nastavitve in predvsem postavitve in dobra nova igla in veselje je tu, z malo sreče za ne veliko denarja.

seveda je za malo več-beri 1000+ eur moč dobiti kaj bistveno boljšega , pozabite pa pro ject in podobne hece, bo kar hudo da je vsaj na nivoju, da ne govorimo da bo boljši....
Nazaj na vrh
majnk

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 30, 2011 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žiw!

Prvo Marantz 1060-super, ostane doma v zbirki, nato Dual CS 505-3, servis- ostane v zbirki, zatem Marantz 170 DC, 3250B..., ne grejo od hiše za noben denar! Za gramofon je bila sicer težka odločitev, na koncu sem se odločil za- Project Perspective, glava MM Sumico perl, zelo zadovoljen! Do tu vse super, zadovoljen... Projekt zvočniki, pa bo zgleda najtršji oreh!!! Zbiral sem evrčke za Jamo Koncert 11, zbiral predolgo, tako, da so šli pa,pa! Najraje bi se pregriznil, pa nič ne pomaga! Za uteho, neučakan sem nabavil B°W CM4. Tu pa se prične moja nočna mora! Zvočniki so sicer dobro ocenjeni, prebral sem o njih veliko mnenj tako strokonjakov, kot mnenj uporabnikov.... Ne vem mogoče sem preveč pričakoval od njih, mogoče jih še nisem najbolje postavil, kabli...., ampak zaenkrat to ni to. " Stari " Mission M 52 mi sicer sedaj zvenijo plehko, kar je glede na frekvenčni razpon logično, pri CM4, pa ne dobim tako lepe zvočne slike, globine in detajlov kot pri M52!? Vem rekli boste-POSLUŠAT, pol pa kupit. To vem tudi sam. Misleč, da slabše kot Mission , sigurno ne bojo zveneli, v kar sem bil 100% prepričan, pa sem moje prve zvočnike po krivici podcenjeval.
Prosil bi, če mi kdo lahko pove kaj o postavitvi zvočnikov oz. kako priti do čimboljše globinske slike... Enakostranični trikotnik, sečišče tik pri poslušalcu..., a je še kaj pomembno? Zvočnike prestavljam že dva dneva, sem že malo zadovoljen, pa....
Bojim se da so to prvi znaki bolezni " audiofilus BUTELJs "
Lahko, da ste to samo prebrali, lahko pa tudi kaj svetujete, ni nujno.

Lep pozdrav Majnk
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 30, 2011 22:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
od tega se splača Marantz 6300 serije

Mi lahko nekdo pojasni od kje neverjetna kvaliteta Marantza serije 6300 po vseh teh letih?

Pred skoraj 30 leti sem ga kupil v Ljubljani pri takratnem distributerju " VELEBIT in to celo verzijo brez ročke. Mislim da je bil model 6320.

Izgled gramofona in izdelava sta bila res "cort", oziroma nadvse estetsko všečna. Ampak samo to. Po konstrukciji je bil popolnoma enak, kot plejada podobnih tedanjih DD gramofonov z integralnimi ročkami proizvajalcev Sansui, Pioneer ali Kenwood. Probleme z feedbackom je imel enormne ali podobne kot jih je imel recimo Technics 110. Na njemu je bila instalirana SME 3009 z Shure V15 glavo. Kolega si je malce kasneje omislil isti gramofon z Infinity Black Widow ročico in rezultat je bil za odtenek boljši.

Čez nekaj let sem iz "inata" še enkrat poizkusil s podobno kombinacijo na Technicsu 150, ki je bil precej cenejši od modela 110, vendar je bila podobno situacija, zato sem ga lepo spakiral v škatlo in se mi še sedaj praši nekje na podstrešju.

Lahko da smo imeli smolo z izborom ročic čeprav rahlo dvomim, ker me je identična kombinacija na kasnejšem Thorensu 126 bistveno bolj zadovoljila.

Ampak Marantz je bil lepši, to priznam Wink ( vsaj po takratnih merilih estetike - Les, kovina itd. ). Je pa res, da ga nismo popolnoma nič modificirali. Mogoče v temu zajcu tiči grm.

LP

Vintagesonic
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 10:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je lepo videt kako se ljudje zabavajo kot nori z zbiranjem lepih primerkov iz preteklosti, pa to zlagajo skup in prenašajo svoje navdušenje na druge.

Tudi menim da bi se prenekateri kos opreme iz preteklosti še danes lahko kosal s konkurenco.

Žalosti me pa to, da se (tu pa tam) kdo naenkrat neha zabavat, ker nekako prične 'zahtevat' rezultat, ki ga ne dobiš niti z nekaj jurji evrov nove opreme.

PS
Bowersovi zvočniki nikoli niso sloveli zaradi globine stereo slike. Če kje, jih ravno tu zmanjka.

Nazadnje urejal/a ambasador Pet Jul 01, 2011 11:12; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malo bi popravil zgornje navedbe, ne gre za neke superkvalitete, ampak lep in soliden vintage gramofon, boljši kot kak današnji audiofilski ,ko vsak ki ima jermenček in motorček od kasetarja iz tega naredi audiofilsko čudo in jo ceni par 1ooo eur,se tudi strinjam,da večina modelov Thorensa igra bistveno boljše...

lep dan
Nazaj na vrh
majnk

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 10:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žiw!

Očitno se nismo dobro razumeli, pa nič hudega. Če nekdo želi oz. išče zvok, ki ga je dobil iz zvočnikov ( Mission m52 ), v vrednosti 250€ iz malo boljših zvočnikov vrednosti 700€, pa ga ne najde, lepo prosim, ne mi reči, da sem zahteven! Naj vas ne žalosti, prej ali slej bom našel zvočnike, ki mi bojo usrezali, nato pa bom še naprej skup zlagal " staro šaro ". Lahko se motim, ampak občutek sem imel, da ste ravno malo cinično napisali kar ste, pa sem ravno malo cinično odgovoril. Pa brez zamere.
Lep pozdrav iz Idrije Majnk

Ker vidim, da radi popravljate prvoten tekst, ga bom še sam. Na svojem področju, kjer sem strakovnjak ( znanje sem zbiral 35 let ), NIKOLI, NIKOMUR, na forumumih ne odgovarjam na vaš način. V vašem primeru bi napisal, da pač BW ne slovijo po globini, stereu in to je to. Če bi mi napisali samo to vam bi bil hvaležen, tako pa...
Zanimivo, ko se srečujem z ljudmi ( v živo ), ki se spoznajo na zadeve, kjer sem sam začetnik, so vsi prijazni, radi svetujejo..., na tem forumu, pa imam slab občutek. Mislim, da bo dovolj..... Očitno sem " buteljs "!
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ha,ha,ha

me veseli, da se ta zabava športno jemlje.

Hifi je poln malih razočaranj. Vzemimo naprimer malo boljši prenosni radio, ki ima zvočnik kot dipol (nima škatle zadaj, praktično na panelu). Ugotovil boš, da nima koloracij, ki jih dobiš na skoraj vseh hifi zvočnikih v škatli !
Pa boš rekel: ti moji super-plačani zvočniki nimajo take neposrednosti in lahkotnosti glasov kot jo zmore povprečen tranzistor za 40€.

A ni cinizem, da moraš preskočit kar nekaj klas hifi zvočnikov, da zopet prideš do dipola - za mastne pare tokrat - in do nekih lastnosti, ki si jih imel prej praktično zastonj ?
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 11:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@majnk,

ko prideš v Izolo me pokliči - častim pivo.
Ne razumem sicer odkod tvoje nezadovoljstvo pri mojem postu - pa se za vsak primer opravičujem. Upam da sprejmeš., LP
majnk

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 01, 2011 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žiw!
Me veseli, da sva razčistila Very Happy . Hočeš poravnavo po primorsko ( po naše ), tudi to me veseli. Zaradi specifike mojega dela bo bolj težko, bi pa rad videl morje po 5 letih garanja. Res nimam kakšnih posebnih potreb po dragih zadevah, rad bi le, vsaj entolko kvalitetno poslušal musko in to je to.
Tokrat hvala za prijaznost in ja, tudi jazt poslušam LP Very Happy .
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu