Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Povezava Blu-ray z AV sprejemnikom za max kvaliteto zvoka

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2011 00:12    Naslov sporočila: Povezava Blu-ray z AV sprejemnikom za max kvaliteto zvoka Odgovori s citatom

Pozdravljeni

glede na število strokovnjakov na tem forumu me zanima sledeče.

Recimo da imate blu-ray predvajalnik (višjega ranga z vgrajenim dac-om) in AV receiver. Kako iz njega dobiti najboljšo kvaliteto zvoka ob poslušanju CD-jev.

Enostavno uporabiti obstoječo HDMI povezavo ali povezati BD player z AV receiverjem še s stereo činč kabli in jih na av receiverju povezati s CD vhodom ali celo uporabiti optiko?

LP;
Aleš

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2011 00:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj ima vsak BD predvajalnik vgrajen DAC. Katera povezava bo pa prinesla boljše rezultate (digitalna ali analogna) pa je čisto odvisno od tega, v kateri napravi je vgrajen kvalitetnejši DAC, v predvajalniku ali v receiverju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Surfer

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2011 09:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej v primeru, da ima BD player boljši DAC se ga poveže s stereo kabli?

Gre se za modela NAD T775 (receiver) in NAD T577 (BD player)

LP;
Aleš

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2011 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tule je vec opcij kako prikljuciti, kaj bo boljse in kaksne so razlike pa je pomoje treba preprosto poskusit in slisat. Ali so razlike zanemarljive ali pa je morda mogoce s kaksnim tipom priklopa pridobiti kaj vec ali pa se kaj izboljsa.

Glede na podatke ima AV receiver kot tudi BD player Burr-Brown 24 bit/192kHz DAC. Kater model natancno nisem nasel. A/V receiver ima 5 x 2 kanalne DACe.

Sam bi preskusil vse mozne preklope, tako HDMI, kot tudi RCA SPDIF kot tudi stereo RCA. Po mojem mnenju bi se lahko s solidnimi stereo RCA kabli lahko dobilo najvec. Vendar mora biti tu na solidnem nivoju celotna Hi-Fi veriga, drugace nima smisla.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Surfer

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2011 17:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem v začetku mislil, da sem z vprašanjem brcnil v temo, ampak izgleda da je nekaj znanosti tudi na tem.

Ko preizkusim sporočim.

LP

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2011 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem na Yamahi RX -V863 in Panasonic BD55 najboljše rezultate dobil z QED HDMI Perfomance kablom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu