| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Jun 20, 2011 00:12 Naslov sporočila: Povezava Blu-ray z AV sprejemnikom za max kvaliteto zvoka |
|
|
Pozdravljeni
glede na število strokovnjakov na tem forumu me zanima sledeče.
Recimo da imate blu-ray predvajalnik (višjega ranga z vgrajenim dac-om) in AV receiver. Kako iz njega dobiti najboljšo kvaliteto zvoka ob poslušanju CD-jev.
Enostavno uporabiti obstoječo HDMI povezavo ali povezati BD player z AV receiverjem še s stereo činč kabli in jih na av receiverju povezati s CD vhodom ali celo uporabiti optiko?
LP;
Aleš _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jun 20, 2011 00:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Saj ima vsak BD predvajalnik vgrajen DAC. Katera povezava bo pa prinesla boljše rezultate (digitalna ali analogna) pa je čisto odvisno od tega, v kateri napravi je vgrajen kvalitetnejši DAC, v predvajalniku ali v receiverju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

|
Objavljeno: Pon Jun 20, 2011 09:43 Naslov sporočila: |
|
|
Torej v primeru, da ima BD player boljši DAC se ga poveže s stereo kabli?
Gre se za modela NAD T775 (receiver) in NAD T577 (BD player)
LP;
Aleš _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Jun 20, 2011 10:06 Naslov sporočila: |
|
|
Tule je vec opcij kako prikljuciti, kaj bo boljse in kaksne so razlike pa je pomoje treba preprosto poskusit in slisat. Ali so razlike zanemarljive ali pa je morda mogoce s kaksnim tipom priklopa pridobiti kaj vec ali pa se kaj izboljsa.
Glede na podatke ima AV receiver kot tudi BD player Burr-Brown 24 bit/192kHz DAC. Kater model natancno nisem nasel. A/V receiver ima 5 x 2 kanalne DACe.
Sam bi preskusil vse mozne preklope, tako HDMI, kot tudi RCA SPDIF kot tudi stereo RCA. Po mojem mnenju bi se lahko s solidnimi stereo RCA kabli lahko dobilo najvec. Vendar mora biti tu na solidnem nivoju celotna Hi-Fi veriga, drugace nima smisla.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

|
Objavljeno: Pon Jun 20, 2011 17:22 Naslov sporočila: |
|
|
Sem v začetku mislil, da sem z vprašanjem brcnil v temo, ampak izgleda da je nekaj znanosti tudi na tem.
Ko preizkusim sporočim.
LP _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Pon Jun 20, 2011 17:48 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sem na Yamahi RX -V863 in Panasonic BD55 najboljše rezultate dobil z QED HDMI Perfomance kablom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|