| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2011 13:09 Naslov sporočila: Pok v zvočniku pri vklopu |
|
|
Imam ojačevalec Primare I30 in včasih pri vklopu zaslišim rahel prasket ali pok v zvočniku. Ta pok v bistvu ni kakšen glasen pok ampak je bolj tih od vklopa releja v predvajalniku ali ojačevalcu. To se dogaja že od kar sem kupil ojačevalec pred enim letom s tem da se je prej to pojavljalo samo v enem kanalu sedaj pa včasih tudi v drugem.
Razlika je tudi v tem da se to pojavlja večinoma ko ojačevalec preko noči izklapljam na podaljšku in ni v standbaju. Sedaj pa ga nekaj dni puščam v standbaju se je to zgodilo le enkrat.
Zanima me ali ni to nič takega ali pa je zrelo za servis? Sicer pa ojačevalec dela odlično in ni nekih motenj. _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2011 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
Pozabil sem napisati, da se soforumašu @ivannu, ki ima ima enak ojačevalec kot jaz to ne dogaja. _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2011 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ne izklapljat naprav kar na podaljšku! To ni dobro za noben aparat in tako tudi ne za tvoj ojačevalnik. Vedno izklapljaj v stand by, nato če želiš (zaradi daljše odsotnosti ali nevihte) še glavno stikalo na ojačevalcu in šele potem stikalo na podaljšku. Ob vklopu pa po obratnem vrstnem redu. Manjši prasket ob vklopu pa lahko brez skrbi zanemariš.
 _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2011 16:31 Naslov sporočila: |
|
|
Poči čisto vsak tranzistorski ojačevalec. Boljša gradnja ojačevalcev ima z releji (ali kako drugače urejeno) zakasnitev vklopa zvočnikov - tako da se to ne sliši. Tvoj očitno za dlako prehitro vklopi rele.
Never mind... (po domače: brez skrby ) _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2011 20:41 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema za odgovor saj sta me pomirila.
Tega, da tako zaprasketa namreč nisem bil vajen, ker se mi to še ni dogajalo pri nobenem ojačevalcu, ki sem jih imel do sedaj.
Sicer pa ojačevalec izklapljam najprej v standbaj nato pa kar na podaljšku, stikalo na spodnji strani ojačevalca pa preskočim. _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glinik
Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09 Prispevkov: 172 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Maj 14, 2011 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
Več kot je naprav na enem podaljšku, večji so lahko raznorazni učinki pri vklopu. Kaj se šele dogaja pri velikih elektromotorjih, če nimajo urejenega "soft" starta itd ... prava štala lahko nastane Ne opozarjajo brezveze, da se naj naprave ob izpadu el. energije postopoma vklapljajo v hiši.
Jaz tudi svoje puščam v stand by-ju, stikalo ob strani izklopim ob daljših odsotnostih.
@ambro
Kako si zadovoljen z zvokom I30-tke, še vedno imaš obćutek , da je svetel?
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sob Maj 14, 2011 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
| glinik je napisal/a: | Ne opozarjajo brezveze, da se naj naprave ob izpadu el. energije postopoma vklapljajo v hiši.
Lp |
Jaz imam to rešeno z samozadrževalnim relejem, ki "napaja" vtičnico na katero je priklopljen Hi-Fi. Ta ob izpadu elektrike spusti kontakte in ko spet pride napetost ostane izklopljen, saj je sprostil tudi kontakte preko katerih se sam napaja. Tako lahko v miru izklopim vse naprave in pritiskom na tipko spustim napetost na navitje releja, kateri potem spet spusti napetost na vtičnico. Potem v pravilnem vrstnem redu vklapljam naprave.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glinik
|
Objavljeno: Ned Maj 15, 2011 00:43 Naslov sporočila: |
|
|
To je s tehničnega vidika vrhunsko rešeno, kapa dol
Pokazalo se je, da je napajanje zelo zelo važno in ni dobro imeti "nepotrebno kramo" v tokokrogu. Ti take zadeve ne kvarijo kvaliteto zvoka?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Ned Maj 15, 2011 00:59 Naslov sporočila: |
|
|
| glinik je napisal/a: | To je s tehničnega vidika vrhunsko rešeno, kapa dol
Pokazalo se je, da je napajanje zelo zelo važno in ni dobro imeti "nepotrebno kramo" v tokokrogu. Ti take zadeve ne kvarijo kvaliteto zvoka?LP |
Ne vem, ker imam ta rele vgrajen na dovodu 220V napetosti že kakih 15 do 20 let. Sicer pa to "nepotrebno kramo" predstavljata le dva mehanska kontakta: eden za fazni vodnik in eden za nevtralni vodnik. Mislim, da ta dva kontakta praktično nimata nobenega vpliva na kvaliteto zvoka. Vsaj v praksi ne. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glinik
|
Objavljeno: Pon Maj 16, 2011 11:30 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | glinik je napisal/a: | To je s tehničnega vidika vrhunsko rešeno, kapa dol
Pokazalo se je, da je napajanje zelo zelo važno in ni dobro imeti "nepotrebno kramo" v tokokrogu. Ti take zadeve ne kvarijo kvaliteto zvoka?LP |
Ne vem, ker imam ta rele vgrajen na dovodu 220V napetosti že kakih 15 do 20 let. Sicer pa to "nepotrebno kramo" predstavljata le dva mehanska kontakta: eden za fazni vodnik in eden za nevtralni vodnik. Mislim, da ta dva kontakta praktično nimata nobenega vpliva na kvaliteto zvoka. Vsaj v praksi ne. |
Tako bom rekel
Ljudje menjujejo kablažo iz glavnih varovalk do "stereosobe", vežejo z glavnih varovalk posebej fazo, da ima hifi svojo posebno linijo, menjujejo električne vtikače v napravah, kupuje grešno drage napajalne kable, itd itd ... to vse z razlogom. In potem tak rele ne vpliva na zvok? Hmm, ne vem kaj bi rekel ... res ne ... Saj se razumeva
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Pon Maj 16, 2011 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
| glinik je napisal/a: | ... Saj se razumeva
Lp |
Seveda!  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy
Pridružen/-a: Ned Maj 2011 22:36 Prispevkov: 30 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Maj 18, 2011 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Pri meni je pa problem, ko imam na receiver (Marantz 2238b) priklopljen Xtreamer. Vsakič ko poženem ali prekinem video oz glasbo, na začetku malo poči. Xtreamer je priključen preko aux vhoda na receiverju. Ko pa imam na ta vhod priklopljen CD player vse dela tako kot mora.
Ima kdo kakšno idejo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jolbe
Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37 Prispevkov: 46 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 18, 2011 14:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Razlog je v Xtreamerju, rešitve ne poznam. Pok je prisoten tako pri analogni povezavi, kot pri optiki (na zunanji DAC). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|