| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Feb 16, 2011 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
| robba22 je napisal/a: | | Pestilence. je napisal/a: | Opel Astra OPC ali Ford Focus ST. Novih se žal ne da dobit, torej rabljeno.. okoli 16.000, 17.000€.
Ostalo za sistem. Za Avantgarde ni v nobenem primeru. Za preostal denar pa kako Naim+Dynaudio kombinacijo.
No, niti ni bilo težko^^
Je pa tako da 25.000€ je veliko denarja, ampak za avto to niti ni toliko, za Hifi pa relativno veliko. Avto srednjega razreda, in HUD sistem. |
Tole je strupena stvar samo a se zavedaš koliko financ še potem rabiš za futranje takega avta? Meni že moj preveč žre pa ima porabo med 8-9 litri. |
Meni moj trenutno kuri 7L(Honda Civic 1.6, star ko zemlja), pa se da sfolgat z študentsikimi dohodki:) Mislim da pri takem avtu pač počutje pri vožnji odtehta porabo bencina. Sploh pa ne kuri tako veliko. Marsikateri družinski karavan pije več: ) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Feb 16, 2011 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, čisto resno:
Vsakdo lahko seveda svoj denar porabi kakor želi, če ga je le pridobil na pošten način(če pa ne, pa v keho! ).Ni pa dobro, če zaradi svojega takega ali drugačnega hobija prikrajša člane svoje družine!
Sam recimo rad vozim dobre avte in to definitivno nekaj stane.Zaradi veliko časa, ki ga preživim v avtu, ravno v njem tudi največ poslušam muziko in mi je tako recimo dober zvok v avtu pomemben.
No, imam pa rad kakovosten zvok tudi doma.Je pa objektivno tako, da se ta da dobiti z bistveno manj denarja kot to ekstremni audiofili prikazujejo!Tu sem si z nekaterimi tule gotovo v klinču!
No, ampak kot sem rekel:vsak pač kot želi! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lesinar
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28 Prispevkov: 106 Kraj: koper
|
Objavljeno: Sre Feb 16, 2011 22:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Da ne bojo bučke 20 za auto star 1 leto (toyota) in 5 kilo za audio sistem (vintage ) za kablovje 100 eurou max! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Feb 16, 2011 23:11 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | vojko je napisal/a: | | vintagesonic je napisal/a: | | vojko je napisal/a: | Žena od hi-musice je isto lepa, luštna in pametna, za razliko od moje pa še ful prijazna, mila in tolerantna. Pa še skoz ga razvaja. Milina(' ') |
To se mi zdi tudi čista provokacija. Čakam na ustrezne odzive "dotičnega". Upam, da se bo spoznal v vlogi "obsojenega" . |
Res da se na forumu velikokrat kaj zmislim, tole pa oboje drži, še enkrat podpišem ' ' |
V to skoraj ne bi upal podvomiti, čeprav sem z "dotičnim" mislil nekoga drugega, ne tebe . Še vedno čakamo na odziv. Ali je mogoče na smučanju, da se nič ne oglasi?  |
Smučanje? Ko bi le. Mah - spravil sem se študirat Java2EE in vse kar zraven paše. In to tako intenzivno, da povsem zapostavljam forum ... ima morda kdo izmed vas (programerjev) Java certifikat? Jst bi ga rad naredil, pa me malo zanima ...
Sicer pa ... ja, luštno temo imate. V lanskem letu sem nabavil za nekih 12000€ hifi robe (nekaj stare tudi prodal). Glede avta pa: peljal sem ga k mehankarju, ki me je skoraj iz hlač stresel. Nabaviti sem moral nekih 30kg rezervnih delov, da mi je avto spet sestavil skupaj (težave s podvozjem, kao, mene ni dosti motilo) za kar sem mu plačal dobrih 600€. To je pa tudi vse kar sem v zadnjih 5 letih dal na avto. Čaka me še 500€ investicija menjave jermenov pri 220.000km. Alfica je še vedno žleht kot hudiček, kadar je treba pritisnit na plin in z ročno čez ovinke.
Kar se tiče vojkota je res opasen tip. Ko se je enkrat pojavil na vratih, ni prinesel kakega audiofilskega cd-ja al pa flaše vina. Prinesel je rože za ženo, najbrž je mislil, da desca ne bo doma ... hmmm.
Mah ne - z njim se poznava že dolgo let, še predno je tranciju v glavo kapnila ideja o novem forumu. Je povsem krotek (čeravno mu žene ne bi zaupal na samotnem otoku več kot 24ur).
Vojko - bržolca je še na voljo, imam pa še nekaj boljšega - fantastične domače klobasice - tiste "na metre". Se že menimo s fanti za eno pomladno seanso!
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2011 17:46 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Avto bom verjetno menjal, ko bo sosed-penzijonist, ki ima enakega, a mlajšega, šel na novega.  |
Popolnoma "off topic"
Ti predlagam, da povabiš najprej sosedo na kufe ( tvoja mora biti obvezno zraven ) in ji predlagaš, da je že skrajni čas, da si tudi njen mož omisli kaj "konkretnejšega " še pred penzijo.
Čakaj, kdo je že tvoj sosed?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2011 17:53 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | Avto bom verjetno menjal, ko bo sosed-penzijonist, ki ima enakega, a mlajšega, šel na novega.  |
Popolnoma "off topic"
Ti predlagam, da povabiš najprej sosedo na kufe ( tvoja mora biti obvezno zraven ) in ji predlagaš, da je že skrajni čas, da si tudi njen mož omisli kaj "konkretnejšega " še pred penzijo.
Čakaj, kdo je že tvoj sosed?  |
Predlagam, da se ponoči splaziš v sosedovo garažo in mu tu in tam izsesaš kakšen liter bencina, potem pa ga opozoriš, da je dobro večkrat kontrolirati porabo.
Po dveh mesecih spremeniš taktiko in mu pričneš bencin po malem dolivati.
Ko bo že čisto obupan, da z avtom nekaj ne štima, na servisih pa nikakor ne morejo ugotoviti kaj se ponudi, da mu ga ti odkupiš za rezervne dele. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2011 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
Če hočeš biti audiofil ali prej hifist, se prvo pogovori z družino.
Če je vse OK, za avto nameni 16-17K, ostalo za HIFI. Ne pozabi na koncu otroke peljat na sladoled in ženo na večerjo ali pa vse na kosilo s sladico.
Jasno, po vrnitvi jo morajo čakat sveže vrtnice, otroke pa kakšne igrače, odvisno od starosti in spola..
Zjutraj ko se zbudiš, če so vsi krožniki na svojem mestu in stanovanje ne razdejano, si privošči kakšen dober viski, kajti težave se šele začenjajo.
1. nikoli dovolj CD ali vinilk,
2. ali so pravi kabli,
3. basi so nekam čudni
4. visoki preveč cvilijo,
5. levi zvočnik za 1 stopinjo bolj ven
6. desni za 3mm nazaj
5. .....
6. .....
itn, itn,.
Kdo je sploh izmislil hifi - tokrat z malimi črkami?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|