| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2011 10:02 Naslov sporočila: |
|
|
izgleda lepo, ima pa ipeng v levem zgornjem kotu iskalnik, torej če iščeš kakšen komad...ga lahko hitro najdeš
po drugi strani pa je squeezepad bolj pregleden, enostaven.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 13:46 Naslov sporočila: |
|
|
Ipeng za ipad
Gre za intuitivno aplikacijo namenjeno upravljanju skviza. Obstaja tudi starejša verzija za manjši ipod/iphone, ki tudi deluje na ipadu, vendar med njima ni primerjave. Tu gre za od temeljev do strehe na novo razvito aplikacijo, optimizirano za ipad.
Ob zagonu najprej naslovnica:
Nato aplikacija v omrežju samodejno poišče vse skvize in vse računalnike/strežnike na katerih je inštaliran softver squeezebox server. Med vsemi temi se lahko prosto sprehajamo (bo prikazano v nadaljevanju). Še posebej dobrodošlo če imamo kolekcijo "razmetano" na več mestih. Konkretno pri meni vsa glasbena kolekcija na strežniku, na enem od računalnikov v omrežju pa samo tista glasba ki jo največ poslušam, tako da strežnik ne rabi biti vklopljen 24/7.
Smo že na prvi strani in navigiramo po albumih. Ovitki albumov so prikazani po abecednem redu, med njimi drsimo s prstom gor/dol. Za hitrejši dostop do željenega materiala je skrajno desno vrstica s črkami ki nas ponese na željeno začetnico. Zgoraj razdelek za upravljanje skviza (glasnost, pavza, naprej, nazaj,...), levo meniji po čem želimo navigirati, skrajno levo spodaj pa ovitek albuma ki se trenutno predvaja:
Če nam paše spremenimo pogled na albume (meni bolj ustreza prejšnji pogled, so ovitki večji):
Če obrnemo ipad pokonci, se pokonci obrne tudi prikaz na ekranu:
Če vsi albumi ne posedujejo zraven grafike, potem bo manjkajoča vsebina prikazana kot pri meni lenuhu, ki še nimam porihtanega čisto vsega:
Če kliknemo na željeni album nas ponese vanj. Če pa namesto klika držimo prst na željenem albumu, pa nas bo vprašalo ali začne predvajati celoten album v tem trenutku ali za pesmijo ki se nam predvaja trenutno v ozadju ali pa album rukne na konec playliste ki se predvaja. Nimaš kaj, super pogruntavščina tole:
Po izvajalcih se išče enako kot po albumih, le da tu zraven ni prikazane grafike, pač le abecedni spisek:
Se nadaljuje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj zares... prikaz na mojem oboževanem albumu Anouara Brahema - Astounding eyes of Rita. Znavigiram v album, pojavi se spisek komadov:
Če kliknem zgoraj na jeziček (kjer se nahajata funkciji repeat in shuffle) se odpre trenutna playlista, torej v tem primeru Astounding eyes of Rita, kjer lahko po mili volji dodajam in odstranjujem komade:
Če obrnem ipad pokonci, se pogled temu ustrezno prilagodi:
Če kliknem skrajno levo spodaj na predvajani ovitek, me ponese v meni uživaški mod:
Če tukaj kliknem na ekran se pojavijo kontrole za upravljanje skviza, spodaj pa ime predvajanega materiala:
Z drsenjem prsta levo/desno se sprehajam med tremi različnimi pogledi. Tole spodaj je drugi pogled in sicer spisek predvajanih komadov. Ko sem enkrat tukaj, se med komadi sprehajam z drsenjem gor/dol. Klik na katerega od njih ne rezultira v ničemer, je treba dvakrat klikniti. Varnostni ukrep pač proti nenamernim dotikom. Pozor na grafiko albuma ki je še zmeraj vidna v ozadju... cool:
Klik na vrh ekrana tudi tukaj odpre meni s kontrolami:
Klik na jeziček zgoraj (kjer se nahajata funkciji repeat in shuffle) odpre playlisto, kjer jo lahko urejam:
Zgoraj sem omenil tri poglede... no tole je tretji, ki pa pri meni ni aktiven. Gre za prikaz besedila komada ki se predvaja, česar pa sam ne potrebujem, zato tega tudi nimam aktivnega:
Se nadaljuje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
Ipeng - part III ... špilčkanje s playlistami in naključnim predvajanjem.
Med predvajanjem si lahko poljubno generiramo in shranimo playliste. Te bodo v nadaljevanju vedno dosegljive v razdelku playlists. Spodaj prikazane tri moje:
V nerazvrsceno dodajam dobre komade na katere uletim ko mi glasba igra v ozadju, pa se jim takrat nimam časa posvetiti, da jih imam "na dohvatu ruke" za takrat ko imam čas. Hifi show 2010 pa obsega 80 največkrat predvajanih komadov v audio-kontakt sobi na lanskoletnem hifi showu. Klik na njo me ponese med te komade in potem samo drsim gor/dol:
Naključno predvajanje... po želji izberem kako naj skviz spravi skupaj naključno playlisto. Bodisi naključno, bodisi zmiksano skupaj iz nekaj albumov, izvajalcev, po žanru,... kakor človeku poželi srce:
Do generirane playliste se dostopa z že znanim jezičkom med funkcijama repeat in shuffle:
Ali v tistem drugem pogledu:
Se nadaljuje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
Ipeng - part IV ... internetni radio, nastavitve, pomoč.
Razdelek internetni radio ponudi več različnih možnosti poslušanja. Local so naprimer slovenske radijske postaje:
Odjadram na music in izberem željeni žanr:
V mojem primeru izberem smooth jazz in nato izmed rezultatov željeno postajo:
Vpraša ali štarta točno zdaj, ali na koncu trenutno predvajane pesmi, ali doda postajo na konec playliste ki se trenutno predvaja:
In spet v tisti nobl pogled:
Nastavitve... zgoraj desno izbiramo s katerim skvizom se špilčkamo (lahko jih je več) in s katerega računalnika/strežnika v omrežju vlečemo glasbo. Klik in izvede se željena sprememba:
Levo je razdelek z nastavitvami delovanja aplikacije in skviza:
V primeru potrebe je vedno na voljo pomoč s "how to" vodičem:
Vglavnem močna, intuitivna, enostavna in hitro odzivna aplikacija, ki človeka ko enkrat proba na brzino razvadi. Kot je mene.
Če koga zanima kaj v tej zvezi z veseljem odgovorim.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 22:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Novi ipad zunaj čez 3-4 tedne??? ... Govorice podkrepljene z neko fotko tukaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jan 09, 2011 17:57 Naslov sporočila: |
|
|
| In debatirajo ali bi apple res pustil tako grdo odprtino za zvočnik?? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08 Prispevkov: 83 Kraj: medvode
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 14:05 Naslov sporočila: |
|
|
| ipad začeli prodajati v bigbangu |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12 Prispevkov: 91 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
| zonzi je napisal/a: | | ipad začeli prodajati v bigbangu |
Ljubitelji ipada ga imate v Harvey Normanu že lep čas  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
V MB je neka nova apple trgovina na vogalu Gosposke in Ulica 10 oktobra.
Videl tudi Ipad. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08 Prispevkov: 83 Kraj: medvode
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
| hifi&me je napisal/a: | | zonzi je napisal/a: | | ipad začeli prodajati v bigbangu |
to ja samo v BB jih imajo po "normalnih" cenah. 16gb 499eur, 32gb 599eur... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
| zonzi je napisal/a: | | hifi&me je napisal/a: | | zonzi je napisal/a: | | ipad začeli prodajati v bigbangu |
to ja samo v BB jih imajo po "normalnih" cenah. 16gb 499eur, 32gb 599eur... |
Saj so tudi v Harvey Normanu iste cene. Le na 3G funkcijo je treba bit pozoren. Sem ravno iz novomeškega harvija nazaj. _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 28, 2011 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | V MB je neka nova apple trgovina na vogalu Gosposke in Ulica 10 oktobra.
Videl tudi Ipad. |
iSpot |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Feb 11, 2011 20:16 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva intuitivna multitouch aplikacija za Ipad:
http://vimeo.com/19272580 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|