| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 19:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Gerchy, je možno potegnt kakšne vzporednice pri B&O in tvojem Velodynu, al sta to 2 čisto različna svetova? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Težko rečem, ena ura poslušanja je bistveno premalo za merodajno oceno. Tudi s vzporednicami je težko, BeoLab so vsenamenski zvočniki, Velodyne je izključno sub, primarno namenjen spektru pod 120 Hz. Gre 5 Hz nižje in ima 3-krat močnejši ojačevalnik. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 08, 2011 21:55 Naslov sporočila: |
|
|
To pomeni, da se naslednjič moramo bolje in za dlje časa zmeniti.
 _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 16:57 Naslov sporočila: |
|
|
Warm up... _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 17:52 Naslov sporočila: |
|
|
Ja sem se tudi jaz ogrel za srečanje na Parmovi. Pridem.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 08:14 Naslov sporočila: |
|
|
Ogreval sem se za včerajšnji obisk pri @mako1.
Par ZS-jev in klicev je bilo potrebno in sva z @Zoranom že letela.
Prvo presenečenje je bila, popolnoma zasebna poslušalnica. Ta prostor je že na prvi pogled dediciran glasbi in samo glasbi. Brez nekih posebnih tretmajev, lahko potrdim makotovo izjemno akustiko prostora. To je že drugi soforumaš (tukaj moram omeniti še @Return To Foreverja), ki ne živi v hiši, pa ima zasebno poslušalnico z izjemno akustiko prostora.
Prijazni domačin je, za začetek, skuhal zelo dobro kavo!
Prisluhnili smo EAR CDP Acute, Son of Ampzilla, Reference 3A Veena in za konec še Leben-ovim lampam.
Zoran ni Zoran če na obiskih ne gre na kolena.
Seveda, to "klečeplazenje" ima svoj smoter, mako1 je že trenutek zatem moral "težkati" svoje Reference, in jih pozicionirati po Zoranovih navodilih.
Poučno zelo, priporočam tovrstne vaje vsem pri vas doma!
Poslušali smo, med ostalimi, spodaj pofotkane CD-je:
Sistem igra navdušujoče, muzikalično. Oder je pravilno širok in globok. Presenečen sem bil nad spodnjimi oktavami. Kaj presenečen, navdušen!
Glasba, reproducirana iz makotovega sistema, takoj potegne, že od prvih taktov naprej. Čutil sem da je v ozadju še velika rezerva moči. Ure poslušanja in nič utrujajočega. Še eden sistem katerega bi tudi sam imel. Pozorno izbran in z občutkom sestavljen. Bravo @mako1.
Malo "pozadine"
Za zaključek smo ogreli še lampe v Leben-u.
S simbolom: Tako dobro to igra!
Imela sva na izbiro tranzistorje ali lampe. Za slednje upam, da jih slišim enkrat drugič in za več časa.
@mako1, hvala za povabilo. Hvala tudi tvoji družini. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mako1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30 Prispevkov: 58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
Druženje kot nadgradnja foruma vsaj meni predstavlja eno izmed najboljših možnosti za spoznavanje našega hobija, predvsem pa zanimivih ljudi. Veliko večja količina informacij, občutkov in razmišljanj poda takšno srečanje, napram branju pisane besede. Na začetku malce zadržan ampak po takšni izkušnji sem odločen, da nadaljujem s to dobro prakso.
Hvala gostoma za obisk in že se veselim našega ponovnega srečanja.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 16:26 Naslov sporočila: |
|
|
sistem mi deluje zelo dobro in kaže na ljubitelja tako hi-fi kot glasbe. Za CD vem da je huda roba, zvočnike sem tudi slišal doma in so odlični, le ojačevalca ne poznam. Vrednost sistema je verjetno blizu 10.000€ in dejansko lahko ob zmerni glasnosti ponudi veliko? _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 17:53 Naslov sporočila: |
|
|
| ojačevalec pa je GAS Son of Ampzilla, je ena starina iz 80. let, seveda temeljito porihtan, zamenjani vsi kondenzatorji, nekaj uporov, priklopi...prav zanimivo ga je primerjati z novimi, marsikdo bi bil presenečen... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Zoran je napisal/a: | @hi_musica, ...molitev...
Pozabil si omeniti, da so pri molitvi oči zaprte in jih odpreš šele ko najdeš optimalno pozicijo. Na ta način se izogneš vizualni sugestiji. |
Zoran,
ne spomnim se, da si nam kdaj razlozil tole zgoraj. Najbrz bi nam lahko prislo prav.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 23:14 Naslov sporočila: |
|
|
zvocnik, veš da , stvar je dokaj preprosta.
Predpogoj je, da vsaj v principu razumeš tematiko, ki je bila opisana na 11 strani teme Predstavitev (kar vsi moji prispevki na strani 11). Zelo zanimiv pojem je kritična razdalja. Drugi predpogoj je da za moment pozabiš vse stereotipe, ki si se jih nalezel v obdobju ukvarjanja z audiom. Dostikrat so ovira! Pozabi za moment tudi na svoja trdna prepričanja. Tudi na priporočila proizvajalca o postavitvi za trenutek pozabi.
Če si se odločil, da boš sledil tistemu, kar je v zgoraj omenjeni temi opisano, potem tako tudi postavi zvočnika. Prostor pred njima sprosti (mizice in podobno), da se boš lahko prosto premikal. Izberi poljubno glasbo. Postavi se na simertalo razdalje med zvočnikoma, a bolj nazaj kot bi to narekovala optimalna pozicija. Glede na višino srednjetonca in visokotonca počepni, poklekni, ali naredi karkoli, da boš imel ušesa v približno taki višini. In potem najpomembneje, ZAPRI OČI, ter jih do konca testa za nobeno ceno ne odpri! Na ta način se izogneš vizalni sugestiji.
Potem poslušaš, počasi se premakneš in zopet poslušaš. Zdaj bom jaz sugeriral, a mogoče boš ti doživel kako drugače. Na začetku bo oder nedefiniran, zvok bo prihajal od vsepovsod, težko bo določiti pozicije izvajalcev. V majhnih sobah se bo zdelo, da je soba polna glasbe. Pomakneš se še malo naprej, oder se bo počasi oblikoval, a bo preozek in bo bolj segal po globini kot pa po širini. Gremo še naprej, ne odpiraj oči. Oder se začne oblikovati po globini in po širini, fokus je čedalje bolj izrazit, izvajalci so lepo določljivi. Smo že blizu, a gremo še malo naprej. oder se še bolj razširi in na sredin se pojavi "luknj". hi_musica je za to pozicijo rekel: "Zoran je iz zvočnikov naredil slušalke". To je skrajna točka, naprej ne gremo. Še vedno ne odpiramo oči. Počasi in bolj natančno se začnemo vračati nazaj, ter poiščemo nam najbolj všečno točko, glede na vse opisane značilnosti. Opazili bomo tudi, da so tukaj basi manj doneči in da vse skupaj zveni bolj skladno. Zdaj pa lahko odpremo oči, v večini primerov bomo presenečeni nad pozicijo. To nam je izhodiščna poslušalska pozicija za nadaljnje fine poizkuse (denimo rahlo obračanje zvočnikov in podobno), ki pa zahtevajo dosti časa in temeljito poslušanje.
Fantje, tole ni nobeno pravilo, je zgolj moje gledanje in tako jaz to delam. Če vam ne diši, pozabite in čao.
Če pa se vam zdi, da stvar ima smisla, potem pa vam še enkrat priporočam, da skušate tudi razumeti, zakaj je tako (zgoraj omenjena tema). Sveda sem vam na voljo za dodatna vprašanja.
Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 23:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Antony je napisal/a: | | ... in dejansko lahko ob zmerni glasnosti ponudi veliko |
Antony, ne vem če veš, kako zelo si zadel. Res pa je tudi to, da zaradi relativno majhne sobe ni bilo pogojev za večje jakosti. Zelo všečen in usklajen sistem.
mako1, tudi z moje strani zahvala za gostoljubnost. In tudi jaz si želim ponovnega snidenja.
Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Tor Jan 18, 2011 08:09 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj zvečer je, zelo na hitro, prišlo do dogovora in realizacije obiska. To pot sva, skupaj s soprogo, obiskala Numba.
Še dobro je da sem imel šoferko, glede na to da sem mu spraznil steklenico Martell-a.
Seveda, zraven sta bili še njegovi luštni in prisrčni audiofilki. Sicer eno bolj zanima Kravica Katka, pa vendar. Beseda je dala besedo, tako da smo bolj malo poslušali, in veliko, veliko prepozno, odrinili domov.
Testni plošček je pognjal JBL-e. Huh, tukaj basov ni manjkalo. Stara rockerja nikakor nista za šaro! Odneseta marsikateri moderni zvočnik.
Vse je bilo na svojem mestu.
Imava skoraj identičen prostor in raspored. Tudi akustika prostora je skoraj identična. Žal.
Kolekcija Numbovih CD-ejk, je impresivna, način poslušanja je zelo preprost in vseobsegajoč. Tako veliko število naslovov ( na HDD-ju) še nisem videl.
Vse je dva klika stran. Hudo! Glasba in žanri za vse okuse...
Hitro in skoraj nenapovedano. Hvala za pogostitev. Tudi pri vas smo spili odlično kavo!
Fotografij ni!
Lep pozdrav še muckoma.  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 18, 2011 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Pleasure is all mine, bolj na hitro je bilo, tako da je bila postrežba bolj kot kje na gorenjskem, bo naslednjič bolje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Tor Jan 18, 2011 11:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Pleasure is all mine, bolj na hitro je bilo, tako da je bila postrežba bolj kot kje na gorenjskem, bo naslednjič bolje. |
Pazi da bo res!
Naslednjič veš kje se dobimo?! _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|