Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri zvocniki do 450 eur?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 06:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nevednez je napisal/a:
Danes sem sel poslusat Klipsce RF 82 serija 2.Govorim predvsem iz laicnega vidika,tako da bom vesel vsake kritike.Te zvocniki so definitivno glasni.Poslusal sem nekaj rocka,nekaj housa na razdalji cca 4 metre.Zvocniki so bili na odprtem prostoru,ter sem imel obcutek pritiska v usesih.Mislim da ne zaradi glasnosti,ampak zgolj zato,ker moje uho ni navajeno na kolicino informacij ki so prihajale v moja usesa.Sem jih poslusal tudi malo glasneje,ter moje laicno uho ni slisalo nekih napak.Ampak naj poudarim,da dejansko sem neizkusen na avdiofilskem podrocju.
Pritisk v usesih zaradi zvoka sem zadnjic dozivel pri kolegu avdiofilu,ko me je povabil k sebi na pogovor,ter da vidimo kaj mi je sploh vsec.No,tam se mi je zgodilo,da sem cutil pritisk zaradi informacij,enostavno jih je bilo prevec...
Naj poudarim,da so bili zvocniki,ki sem jih pri kolegu poslusal v lepo urejeni sobi namenjeni za poslusanje,medtem ko sem klipsche poslusal na odprtem v technomarketu.Po moji logiki niti nisem slisal pravega glasa zvocnika.Probal sem ujeti ali se zvok sesuje ko zvocniki igrajo,ampak mi ni ratalo...
Sva pa z kolegom ugotavljala da bolj preferiram zvocnike,ki niso nevtralni,ampak rahlo basovsko obarvani.
Zvocniki so definiotivno mocni da je joj za nek blok,vendar sem zdej se bolj zmeden. Smile
Ali je moje uho zgolj toliko nenavajeno na informacije,da mi bo sedaj vsak maloboljsi zvocnik delal pritisk v usesih?

... mogoče pomaga kak obisk pri zdravniku Smile. Visok pritisk, pa te scene ...
V.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nevednez

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 12:54
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 07:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hehe ,ti kar zafrkavaj.Ampak je res.Dejansko dobim pritisk v usesih?! Smile
Nazaj na vrh
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 07:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nekompliciraj in kupi tisto kar ti omogoča uživanje v muski po tvoje.

Vsak ima svoj okus, vsa drugačne pogoje poslušanja in okolja, zato se ne obremenjuj. Kupi in uživaj, kasneje boš pa že vedel kaj bi probal in v čem užival dalje.

Izbire je malo morje in če se boš preveč obremenjeval boš ta čas, ko bi lahko že užival v muski, še vedno kolebal in si razbijal glavo s tem ali onem ter bral teste in spraševal kolege. V istem cenovnem rangu nekih drastičnih razlik verjetno ni. Življenje je kratko!
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 08:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antony je napisal/a:
nekompliciraj in kupi tisto kar ti omogoča uživanje v muski po tvoje.

Vsak ima svoj okus, vsa drugačne pogoje poslušanja in okolja, zato se ne obremenjuj. Kupi in uživaj, kasneje boš pa že vedel kaj bi probal in v čem užival dalje.

Izbire je malo morje in če se boš preveč obremenjeval boš ta čas, ko bi lahko že užival v muski, še vedno kolebal in si razbijal glavo s tem ali onem ter bral teste in spraševal kolege. V istem cenovnem rangu nekih drastičnih razlik verjetno ni. Življenje je kratko!

E vidiš. Antony ima prav. Jaz sem pred leti nabavil 30 let stare zvočnike, ker so me tako potegnili noter. Vsi so mi rekli da sem glup in da je to "passe". Ampak jaz sem takrat neizmerno užival.

Mi ti samo pametujemo in upam, da boš iz tega kaj potegnil, ne pusti pa, da preveč vplivamo na tvojo odločitev.

Na "overload" informacij se boš navadil in kmalu ti bo to celo premalo, verjemi Smile.

V.
Nazaj na vrh
Nevednez

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 08:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To za overload informacij,da se jih bom navadil mi je tudi kolega rekel.Sam ne bi rad postal tak Junkie od muzke,kot vi avdiofili,ker je ta spas svinsko drag Smile Hehe,navsezadnje dejansko imate v dnevnih sobah cele sportne avtomobile Smile WROOOM WROOOM Smile
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 08:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nevednez je napisal/a:
To za overload informacij,da se jih bom navadil mi je tudi kolega rekel.Sam ne bi rad postal tak Junkie od muzke,kot vi avdiofili,ker je ta spas svinsko drag Smile Hehe,navsezadnje dejansko imate v dnevnih sobah cele sportne avtomobile Smile WROOOM WROOOM Smile

Audiofil*

* = običajno moški, čigar sistem v dnevni sobi prekaša vrednost avtomobila v domači garaži. Razz
Nevednez

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 08:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predvidevam da obstajajo potem tudi zvocnik bejbe Smile Ce mas pa Zvocnike na kolesckih pa so ze pleh? Smile
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 09:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nevednez je napisal/a:
Predvidevam da obstajajo potem tudi zvocnik bejbe Smile Ce mas pa Zvocnike na kolesckih pa so ze pleh? Smile

To se imenuje WAF* Wink

* = Wife Acceptance Factor, Wife Approval Factor or Wife Appeal Factor WAF, are design elements that increase the likelihood a wife will approve the purchase of expensive consumer electronics products such as high-fidelity loudspeakers, home theater systems and personal computers.

Edit: Ti kar lepo kupi zvočnike in se ne obremenjuj. Audiofilitis je zelo nalezljiva bolezen. Inkubacijska doba je zelo dolga. Do prvih znakov okužbe zna biti prepozno za ukrepanje.
Nevednez

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa Second hand? Smile
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 22, 2010 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda je tudi to varianta!Jaz sem recimo par mesecev stare dobil za manj kot tretjino cene.Je pa treba imeti tudi malce sreče in vedeti kaj kupuješ.
Bi pa tudi jaz rekel, da ne izbiraj predolgo, da ne boš na koncu dobil izbirka! Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu