| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Tor Maj 04, 2010 09:37 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Saso napisi kaj o zvoku Vincenta, ne vem če je sploh že kdo kaj napisal o njem.
lp |
Glede na to da nisem neki "jaki" audiofil, na žalost ne morem podati neke kompetentne razlage glede zvoka. Povem lahko samo to, da je Vincent glede na moj prejšnji amp NAD C-352 in Onkyo bolj zvokovno poln in dinamičen. Slišnih je več detajlov, slika je dosti bolj odprta. Moram pa še kupit nek soliden izvor, ker trenutno vrtim na Kenwood CD-playerju. Pa še akustiko sobe morm poštimat.
Tako, da nadaljnji vtisi sledijo v prihodnje... _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 09:34 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, nabavil CD-player in sicer NAD m5. Ko sem pognal tole mašino nisem mogel verjeti svojim ušesomi. Razlika med NAD-om in starim Kenwoodom je astronomska.
Pa še ena zelo zanimiva zadeva: šum Vincenta, ki je bil prej kar moteč se je zmanjšal na minimum in je praktično neslišen na točki poslušanja
Torej cel sistem se je sedaj že dodobra ulaufal in res pokazal vso svojo zmožnost. Sledi še igračkanje s kabli ter reševanje akustike prostora. V planu je tudi DIY verzija BAD panela http://www.rpginc.com/products/badpanel/ ali DIY verzija http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=9123&hilit=bad+difuzor
Nadaljevanje sledi... _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 09:42 Naslov sporočila: |
|
|
Uffff, super! Ubil si dve muhi na en mah. Rešil si se šuma in napravil korak naprej.
Počasti nas s kakšno fotko nove pridobitve.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 09:44 Naslov sporočila: |
|
|
| saso68 je napisal/a: | | V planu je tudi DIY verzija BAD panela |
Tole je zanimivo. Ali boš to ročno delal ali je kakšna varianta za cnc? Če bi bilo več kandidatov, bi znalo biti ugodno cenovno in časovno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 10:18 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Uffff, super! Ubil si dve muhi na en mah. Rešil si se šuma in napravil korak naprej.
Počasti nas s kakšno fotko nove pridobitve.  |
Slike bodo v kratkem v galeriji.
| mitko je napisal/a: | | saso68 je napisal/a: | | V planu je tudi DIY verzija BAD panela |
Tole je zanimivo. Ali boš to ročno delal ali je kakšna varianta za cnc? Če bi bilo več kandidatov, bi znalo biti ugodno cenovno in časovno. |
Ja najprej sem mislil z laserjem, pa je zadeva prevelika (1000x866 mm) za kolegov laser. Verjetno bom kar na roke. Štiri 5-mm lepljene plošče eno na drugo, na prvi označim luknje, pa vrtat  _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
| saso68 je napisal/a: | Evo, nabavil CD-player in sicer NAD m5. Ko sem pognal tole mašino nisem mogel verjeti svojim ušesomi. Razlika med NAD-om in starim Kenwoodom je astronomska.
Pa še ena zelo zanimiva zadeva: šum Vincenta, ki je bil prej kar moteč se je zmanjšal na minimum in je praktično neslišen na točki poslušanja
Torej cel sistem se je sedaj že dodobra ulaufal in res pokazal vso svojo zmožnost. Sledi še igračkanje s kabli ter reševanje akustike prostora. V planu je tudi DIY verzija BAD panela http://www.rpginc.com/products/badpanel/ ali DIY verzija http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=9123&hilit=bad+difuzor
Nadaljevanje sledi... |
Hehe astronomska? Lahko bolj pojasniš razliko. Jaz med cd playerji ne zaznavam prav nekih besnih razlik.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

|
Objavljeno: Čet Jul 22, 2010 08:24 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | saso68 je napisal/a: | Evo, nabavil CD-player in sicer NAD m5. Ko sem pognal tole mašino nisem mogel verjeti svojim ušesomi. Razlika med NAD-om in starim Kenwoodom je astronomska.
Nadaljevanje sledi... |
Hehe astronomska? Lahko bolj pojasniš razliko. Jaz med cd playerji ne zaznavam prav nekih besnih razlik.
lp |
Ja ... kot prvo - ni več šuma (že to je ogromen napredek) ... dosti večja dinamika ... bolj kontrolirano bas področje... ima toga još
Skratka, to je moje laično zaznavanje razlik, kakšen izkušen audiofil bi dorekel še kaj več. _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

|
Objavljeno: Ned Jul 25, 2010 18:18 Naslov sporočila: |
|
|
evo par slikic:
Pa še celoten sistem:
Naslednja investicija: dober fotoaparat  _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 10:57 Naslov sporočila: |
|
|
Lotil sem se izdelave B.A.D. panela. Ker pa zadeva ne spada po temo Vincent sem odprl novo temo:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=28511#28511 _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 12:15 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | Hehe astronomska? Lahko bolj pojasniš razliko. Jaz med cd playerji ne zaznavam prav nekih besnih razlik. |
Razlike brez dvoma so in tudi velika večina jih sliši. Najbolj seveda pri A/B primerjavi, ne pa, da vmes traja 10 minut, da se preklopi in na pol pozabi slišano.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | | DOLAR je napisal/a: | | Hehe astronomska? Lahko bolj pojasniš razliko. Jaz med cd playerji ne zaznavam prav nekih besnih razlik. |
Razlike brez dvoma so in tudi velika večina jih sliši. Najbolj seveda pri A/B primerjavi, ne pa, da vmes traja 10 minut, da se preklopi in na pol pozabi slišano.  |
Točno tako! Priklopil sem oba playerja, vstavil isti CD (obe kopiji) ter preklapljal med vhodoma. Če tu ni razlike, potem mi ni jasen pomen besede razlika  _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 09:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Ko sem jaz menjaval cd-player npr. je bil upgrade občuten predvsem na basu. Če napišeš, da je razlika astronomska potem je fino če pojasniš še na katerih področjih... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
| saso68 je napisal/a: | | gerchy je napisal/a: | | DOLAR je napisal/a: | | Hehe astronomska? Lahko bolj pojasniš razliko. Jaz med cd playerji ne zaznavam prav nekih besnih razlik. |
Točno tako! Priklopil sem oba playerja, vstavil isti CD (obe kopiji) ter preklapljal med vhodoma. Če tu ni razlike, potem mi ni jasen pomen besede razlika  |
Povsem za verjeti je, da razlika obstaja!Ta je tudi med dvema različnima vhodoma na ojačevalniku, še posebej pa, če so razlike v občutljivosti.Že samo 1dB razlike v glasnosti lahko prinese precej različne subjektivne občutke o zvoku!
AB primerjave so vse prej kot enostavna reč, če hočemo priti do objektivnih rezultatov!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|