Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VINCENT sv-236 mk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Saso napisi kaj o zvoku Vincenta, ne vem če je sploh že kdo kaj napisal o njem.

lp

Glede na to da nisem neki "jaki" audiofil, na žalost ne morem podati neke kompetentne razlage glede zvoka. Povem lahko samo to, da je Vincent glede na moj prejšnji amp NAD C-352 in Onkyo bolj zvokovno poln in dinamičen. Slišnih je več detajlov, slika je dosti bolj odprta. Moram pa še kupit nek soliden izvor, ker trenutno vrtim na Kenwood CD-playerju. Pa še akustiko sobe morm poštimat.
Tako, da nadaljnji vtisi sledijo v prihodnje...
HIFRIK

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 09:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, nabavil CD-player in sicer NAD m5. Ko sem pognal tole mašino nisem mogel verjeti svojim ušesomi. Razlika med NAD-om in starim Kenwoodom je astronomska.
Pa še ena zelo zanimiva zadeva: šum Vincenta, ki je bil prej kar moteč se je zmanjšal na minimum in je praktično neslišen na točki poslušanja Shocked

Torej cel sistem se je sedaj že dodobra ulaufal in res pokazal vso svojo zmožnost. Sledi še igračkanje s kabli ter reševanje akustike prostora. V planu je tudi DIY verzija BAD panela http://www.rpginc.com/products/badpanel/ ali DIY verzija http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=9123&hilit=bad+difuzor

Nadaljevanje sledi...
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uffff, super! Ubil si dve muhi na en mah. Rešil si se šuma in napravil korak naprej. Cool

Počasti nas s kakšno fotko nove pridobitve. Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saso68 je napisal/a:
V planu je tudi DIY verzija BAD panela

Tole je zanimivo. Ali boš to ročno delal ali je kakšna varianta za cnc? Če bi bilo več kandidatov, bi znalo biti ugodno cenovno in časovno.
Nazaj na vrh
HIFRIK

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 10:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Uffff, super! Ubil si dve muhi na en mah. Rešil si se šuma in napravil korak naprej. Cool

Počasti nas s kakšno fotko nove pridobitve. Razz

Slike bodo v kratkem v galeriji.

mitko je napisal/a:
saso68 je napisal/a:
V planu je tudi DIY verzija BAD panela

Tole je zanimivo. Ali boš to ročno delal ali je kakšna varianta za cnc? Če bi bilo več kandidatov, bi znalo biti ugodno cenovno in časovno.

Ja najprej sem mislil z laserjem, pa je zadeva prevelika (1000x866 mm) za kolegov laser. Verjetno bom kar na roke. Štiri 5-mm lepljene plošče eno na drugo, na prvi označim luknje, pa vrtat Very Happy
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 21, 2010 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saso68 je napisal/a:
Evo, nabavil CD-player in sicer NAD m5. Ko sem pognal tole mašino nisem mogel verjeti svojim ušesomi. Razlika med NAD-om in starim Kenwoodom je astronomska.
Pa še ena zelo zanimiva zadeva: šum Vincenta, ki je bil prej kar moteč se je zmanjšal na minimum in je praktično neslišen na točki poslušanja Shocked

Torej cel sistem se je sedaj že dodobra ulaufal in res pokazal vso svojo zmožnost. Sledi še igračkanje s kabli ter reševanje akustike prostora. V planu je tudi DIY verzija BAD panela http://www.rpginc.com/products/badpanel/ ali DIY verzija http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=9123&hilit=bad+difuzor

Nadaljevanje sledi...

Hehe astronomska? Lahko bolj pojasniš razliko. Jaz med cd playerji ne zaznavam prav nekih besnih razlik.

lp
Nazaj na vrh
HIFRIK

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 22, 2010 08:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
saso68 je napisal/a:

Nadaljevanje sledi...

Hehe astronomska? Lahko bolj pojasniš razliko. Jaz med cd playerji ne zaznavam prav nekih besnih razlik.

lp

Ja ... kot prvo - ni več šuma (že to je ogromen napredek) ... dosti večja dinamika ... bolj kontrolirano bas področje... ima toga još Very Happy
Skratka, to je moje laično zaznavanje razlik, kakšen izkušen audiofil bi dorekel še kaj več.
HIFRIK

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo par slikic:

Pa še celoten sistem:

Naslednja investicija: dober fotoaparat Evil or Very Mad
HIFRIK

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 04, 2010 10:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lotil sem se izdelave B.A.D. panela. Ker pa zadeva ne spada po temo Vincent sem odprl novo temo:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=28511#28511
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 04, 2010 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:

Razlike brez dvoma so in tudi velika večina jih sliši. Najbolj seveda pri A/B primerjavi, ne pa, da vmes traja 10 minut, da se preklopi in na pol pozabi slišano. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
HIFRIK

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 04, 2010 13:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:

Razlike brez dvoma so in tudi velika večina jih sliši. Najbolj seveda pri A/B primerjavi, ne pa, da vmes traja 10 minut, da se preklopi in na pol pozabi slišano. Smile

Točno tako! Priklopil sem oba playerja, vstavil isti CD (obe kopiji) ter preklapljal med vhodoma. Če tu ni razlike, potem mi ni jasen pomen besede razlika Laughing
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 15, 2010 09:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem jaz menjaval cd-player npr. je bil upgrade občuten predvsem na basu. Če napišeš, da je razlika astronomska potem je fino če pojasniš še na katerih področjih...
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 16, 2010 12:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saso68 je napisal/a:
gerchy je napisal/a:
DOLAR je napisal/a:

Točno tako! Priklopil sem oba playerja, vstavil isti CD (obe kopiji) ter preklapljal med vhodoma. Če tu ni razlike, potem mi ni jasen pomen besede razlika Laughing

Povsem za verjeti je, da razlika obstaja!Ta je tudi med dvema različnima vhodoma na ojačevalniku, še posebej pa, če so razlike v občutljivosti.Že samo 1dB razlike v glasnosti lahko prinese precej različne subjektivne občutke o zvoku!
AB primerjave so vse prej kot enostavna reč, če hočemo priti do objektivnih rezultatov! Exclamation
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu