Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Literatura

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pulstar

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 23:17
Kraj: Ivančna Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2008 23:24    Naslov sporočila: Literatura Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Sem totalni začetnik kar se tiče malo bolj resne akustike, vendar me stvar močno zanima, saj imam rad glasbo in reči ki njej pritičejo.
Že dalj časa me ščegeče misel o samogradnji preprostega stereo sistem za malo bolj kvalitetno poslušanje glasbe. Tu pa se zatakne. Sam s podobnimi zadevami nimam še izkušenj, razmišljal sem pa o gradnji Gainclone ojačevalnika, ter dveh zvočnih omaricah. Elektrotehnični pojmi so mi za silo jasni(sem na začetku poti do naziva uni.dipl.ing. el. Smile ), gradnje in pa pravo teoretično ozadje pa malo manj. Ve kdo za kakšno knjigo oz. ostalo literaturo kjer je na kolikor toliko poljuden način razloženo delovanje močnostnih ojačevalnikov, izdelave trafov, itd.... Za vsak napotek bi bil zelo hvaležen, saj sem na kratkem s časom, prav tako pa me ne privlači ideja, da bi zadevo preprosto sestavil po shemi, o ozadju pa vedel prav nič. Že vnaprej hvala za vsak odgovor!

Lep večer in srečno!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2008 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če rabiš tehnično literaturo iz tega področja, potem bi se kaj našlo v CTK v Ljubljani.

Glede izbire projekta pa priporočam search opcijo na web strani www.diyaudio.com

P.S. Ker sem istega "foha" kot boš ti, ti že takoj svetujem, da vsak projekt že prej teoretično naštudiraš predno se ga lotiš. Prihranil boš nekaj živcev, denarja in volje ...saj veš tisti rek...ni znanja brez švica Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu