Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uff, sem se pozabil zahvalit.
Hvala audiofil za tvoj post, sem mislil nabavit SB pa bom raje še malo počakal oz. pogledal še za drugimi znamkami predvajalnikov.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni tako hudo, daleč od tega. Wink

Glede na to da ima kar nekaj forumašev Classice, problemi v zvezi z njimi pa se v tej temi izpostavljajo le tu in tam kdaj, pa še takrat praviloma dobijo odgovor na brzino, sploh ni panike. Če je softver nameščen na kulturni mašini in je z omrežjem vse okej, potem to dela krasno.
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni classic dela bp.
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Meni classic dela bp.

Meni pa OK.
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 16, 2010 22:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni odkar poganjam skvizov softver na windows home serverju namenjenem izključno glasbi, skviz dela da je veselje. Ma ni desetinke sekunde zamika od pritiska na tipko daljinca pa do dejanske izvršitve zahtevane komande. Pravi užitek. Cool

Vsem toplo priporočam razdvojitev skvizovega softvera od domačega računalnika na katerem v ozadju teče vse živo, na samo za glasbo posvečen računalnik/server/NAS disk. Šele potem boste spoznali kako krasno zna ta stvar delati. Wink
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 08:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

meni pa sb duet dela bp Very Happy

edino kar me moti je glosy piano plastika na zadnji strani, ki že ima nekaj prask, kljub temu da pazim ko z njim rokujem
Nazaj na vrh
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
... ravno predvajanje iz diska je bil močan argument, zaradi katerega sem hotel kupiti ta model. Vendar se mi ni dalalo čakati in sem naročil nekaj drugega ...

Jaz tudi že nekaj časa iščem nekaj uporabnega. Nam zaupaš svojo izbiro?

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 10:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

peter_nn je napisal/a:
dr.sah je napisal/a:
... ravno predvajanje iz diska je bil močan argument, zaradi katerega sem hotel kupiti ta model. Vendar se mi ni dalalo čakati in sem naročil nekaj drugega ...

Jaz tudi že nekaj časa iščem nekaj uporabnega. Nam zaupaš svojo izbiro?

Lp,
Peter

Zelo uporabna zadeva je T+A music server. Kolega ima še staro zadevo (mk1), ki špila iz hard diskov (3 Tera in več) brez problemov in tudi zvokovno je že v meji HighEnda.

http://www.taelektroakustik.de/index.php?id=45&artikelId=230&sorting=21504&P=2&webgruppe=12&L=1
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
maksimvs

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 8:53

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 12:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmmhmm, jaz imam trenutno priklopljen poln 8GB ključ in nisem opazil nobenih simptomov kot jih navaja Audiofill. Question
Glasba naložena v .flac formatu poskenirana z EACom po navodilih iz tega topica.

Bom te dni poskusil še z 1TB prenosnim diskom WD MyBook.
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 12:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

maksimvs je napisal/a:
Hmmhmm, jaz imam trenutno priklopljen poln 8GB ključ in nisem opazil nobenih simptomov kot jih navaja Audiofill. Question
Glasba naložena v .flac formatu poskenirana z EACom po navodilih iz tega topica.

Bom te dni poskusil še z 1TB prenosnim diskom WD MyBook.

morda pa ima audiofillov Touch kakšen feler.......možno je tudi, da niso vsi Touchi isti?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 17, 2010 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj za kravžljanje možgančkov... Very Happy

Pri predvajanju FLACA se lahko ta iz Squeezebox serverja pretaka v skviza kot:

a) FLAC
b) WAV

V prvem primeru se konverzija iz FLAC v WAV opravi že v Squeezebox serverju. S tem skviza odrešimo "muk", saj se njegovemu procesorju ni treba ubadati s tem. Slabost te variante je večje obremenjevanje mreže saj je WAV dvakrat večji od FLACA.

V drugem primeru pa mora skviz opravljati prertvorbo iz FLAC v WAV, saj Squeezebox server to prenese na njegova pleča. Prednost je manjše obremenjevanje mreže.

Nekateri poročajo, da slišijo zvočno razliko med obema variantama. Ta naj bi šla v korist pretvarjanja v Squeezebox serverju.

Ste se že kaj špilali s tem? Če imate voljo in čas, evo kako se nastavi:

Varianta a:

Varianta b:

Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A obstaja kakšna pametna alternativa squezu? Se pravi cenovno ugodno, podpora 24/192 (96), servisna podpora, možnosti tweakanja,...
Namreč, če v grobem izračunaš Squeezebox+NAS server+ zunanji DAC+ boljše napajanje+ kabli hitro prideš nad 1000 eur. OK, kakšen oliveHD je super zadeva, ampak cenovno pa...

Lp
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 17:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za poslušanje je dovolj samo Squeezebox. Priklopiš na analogne izhode, kabel poceni varianta, ki pride zraven DVD playerjev, za streamanje in shranjevanje uporabiš domač računalnik. Vse ostalo so modifikacije/predelave/izboljšave, če želiš kaj več.

Tudi za poslušanje CDjev je dovolj CD/DVD player v rangu 40€. Za kaj več je treba odpreti denarnico.
Nazaj na vrh
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 18:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
če hočeš na Ipod inštalirati ipeng zastojn, ga moraš prvo jailbrekati, potem mislim preko cydie naložiti aplikacojo appsync, ki je na sourcu cydia.hackulo.us ( vsaj tako gre na iphonu). iPeng imam jaz nekje, pa ti ga lahko pošljem. Mora pa biti jailbrekan. Kako se to stori lahko pogledaš na jabuk.si. Mislim da potem na njem dela tudi navigacija če imaš tomtom nosilec, ki pa ni poceni.

Hvala, tega se res bom lotil čemprej, lahko da je celo bolj zanimivo kot daljinec od dueta. Moj pa res ni "odklenjen".
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 18, 2010 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Viktor je napisal/a:
audiofill je napisal/a:
Kolega me je namreč razrajcal s seksi Ipod Touchem, na katerega se naloži aplikacija Ipeng in se potem na njegovem velikem in odličnem zaslonu na dotik upravlja skviza preko wi-fi. Ipod Touch je že v osnovi dosti tanjši od Iphona, stane pol manj, v oglasih pa vidim da se rabljenega že dobi za 100 EUR. Takšno fensi upravljanje Classica bi šele bilo užitek. Cool Poleg tega se na Ipod Toucha da naložit mali milijon drugih aplikacij in se ga uporabiti ama za vse (brskanje po netu, prejemanje pošte, spremljanje vremena, igre, uporabni programi,...). Komplet celo hišo se da avtomatizirati in jo upravljati z njim. Ni da ni. Razz

Ali ti je morda razložil kako se nastavi iPeng na iTouch, ker ga v tudi jaz imam in je treba povedati da ni za nič vreden kot player, le kot e-mail klient.
Za to pa je predrag.
Večkrat sem se lotil tega (brezplačne instalacije iPenga preko računalnika, kar naj bi se lahko naredilo) in mi ni šlo (priznam da nisem bil dovolj potrpežljiv). Plačat tudi za to aplikacijo pa nočem zanalašč, kljub temu da sem Apple addictive.
Meni je osebno malce žal da sem ga kupil pred enim letom. Sreča pa sem kupil rabljenega in mi ni tolk žal relativno male vsote zanj.

Obstajajo tri različne generacije Ipod Toucha. Znotraj teh generacij so različni modeli z različno periferijo in različnimi operacijskimi sistemi (vrsto operacijskega sistema in potem še različico le tega). Prav tako obstaja več verzij Ipenga. Bog ve kje tu notri se je zataknilo da ti inštalacija ne gre skozi. Možno da gre za kakšno nesrečno kombinacijo različice Toucha in Ipenga ki rezultira v medsebojni nekompaktibilnosti, mogoče nisi inštaliral prav,....
Predlagam da si vzameš čas in orenk poigraš, saj ko to enkrat dela, dela da je veselje. Kolegu je po navodilih uspelo iz prve, res pa da ima uradno plačljivo verzijo Ipenga.

Praviš da ti je malo žal da si ga kupil.... če gre za drugo ali tretjo generacijo in je z njim vse okej, ti ga z veseljem odkupim. Smile

Hvala Aljoša

Bom se malce poigral z napravico. Očitno ni odklenjen zaradi tega ne gre.
Moj je druga generacija (mislim iTouch Smile).
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 69 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu