| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 17:32 Naslov sporočila: |
|
|
Zato pa mi veselo prirejamo audiodiy srečanja,da se prezentira samogradnja,dober zvok in vse kar paše zraven!
Tromba,kdaj se boš kaj oglasil? Rabimo kako referenčno uho! _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 17:53 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Res nekateri kupujejo sistem,da ga imajo "pod najlonom"in ko "gosti" pridejo ga "zakurbla" na demo ploščah potem pa se vsi vrnejo nazaj na vrt na piknik,pivo in naprej opisujejo "obline" svojih tajnic ...
Veliko je pa bogatih uživačev in če finančno zmorejo imajo po več sistemov ...
Ponavadi velikega v posebaj za to namenjeni poslušalnici ... Drugi sistem je ponavadi v spalnici in tretji v pisarni ali na delovnem mestu če je to seveda možno ... To so velikokrat ljudje,ki so že prav zasvojeni z glasbo in dobro reprodukcijo ... Takih ne boš peljal "žejnih" čez vodo ... Da o kakšnem nategu sploh ne govorimo ... Govorice bogatih kupcev se zelo hitro razširijo in "prodajalec_zastopnik_proizvajalec" si ne more privoščit blamaže, če pa že to ne bo dolgo počel ...
Ena taka firma za "bogate" uživače je HANSEN ...
Korenine ima v zelo stari audiofilski firmi Dahlquist z zelo priznanem modelu DQ-10,ki je bil pojem HI ENDa med 70/80 letih...
Sedaj pa ...
Najmanjši stane 18.000 € do najdražjega v tej seriji 90.000€
Najnovejši pa 250.000 $ _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 20:44 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Dolar,
s tem se še kako strinjam. Najdražji izdelki so v večini primerov za tiste, ki jim je pomembna najperj visoka cena, potem pa morda zvok. |
Madonca, je moralo biti pa kar pestro na forumu, da nas je več dobilo opozorila. Mi je kar malo žal, da me popoldne ni bilo na forumu in sem vse zamudil  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Tor Apr 20, 2010 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 12:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Vsak ima lahko svoje mišljenje in dela kar želi dokler ne škoduje nekomu drugemu.Takšno je moje mnenje.Če si pa nekdo kupi cd ali pa kaj drugega za 100000 eur je pa to njegova stvar. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 12:31 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | | Vsak ima lahko svoje mišljenje in dela kar želi dokler ne škoduje nekomu drugemu.Takšno je moje mnenje.Če si pa nekdo kupi cd ali pa kaj drugega za 100000 eur je pa to njegova stvar. |
... in večina ga bo iz gole fovšije skritizirala in ga imela za omejenega.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | galop je napisal/a: | | Vsak ima lahko svoje mišljenje in dela kar želi dokler ne škoduje nekomu drugemu.Takšno je moje mnenje.Če si pa nekdo kupi cd ali pa kaj drugega za 100000 eur je pa to njegova stvar. |
... in večina ga bo iz gole fovšije skritizirala in ga imela za omejenega.
V. |
jaz osebno nisem nikoli bil nikomur nič fouš.in če ste opazili se v teme ki zadevajo dražje komponente, ki jih nisem imel ali slišal sploh ne vtikujem.se mi pa zdi da je najbolje ,če svoja mnenja obržim zase.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 13:02 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | jaz osebno nisem nikoli bil nikomur nič fouš.in če ste opazili se v teme ki zadevajo dražje komponente, ki jih nisem imel ali slišal sploh ne vtikujem.se mi pa zdi da je najbolje ,če svoja mnenja obržim zase.
 |
Točno tako.
Pa mogoče kdo pozna koga, ki kupuje najdražje komponente samo zato, ker so najdražje ? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | drago67 je napisal/a: | jaz osebno nisem nikoli bil nikomur nič fouš.in če ste opazili se v teme ki zadevajo dražje komponente, ki jih nisem imel ali slišal sploh ne vtikujem.se mi pa zdi da je najbolje ,če svoja mnenja obržim zase.
 |
Točno tako.
Pa mogoče kdo pozna koga, ki kupuje najdražje komponente samo zato, ker so najdražje ? |
LP
Morda je to na meji, ne vem ... : B&O BeoLab
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=25602#25602
Jaz nisem slišal ,da so hrenovke kuhane na sistemu
MARTEN-DARTZZEL-BARKELEY-KUZMA-SMS-KUBALA SOSNA, ki je po svoji konfiguraciji že skrajno resulutiven a saj veste "vera v nekaj" ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 14:01 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | drago67 je napisal/a: | jaz osebno nisem nikoli bil nikomur nič fouš.in če ste opazili se v teme ki zadevajo dražje komponente, ki jih nisem imel ali slišal sploh ne vtikujem.se mi pa zdi da je najbolje ,če svoja mnenja obržim zase.
 |
Točno tako.
Pa mogoče kdo pozna koga, ki kupuje najdražje komponente samo zato, ker so najdražje ? |
uff, zdaj se bodo spet stepli in raztegnili to temo v smer , ki si jo nihče ne želi...
dajmo tako: pač so poceni in drage stvari a naj nas to ne briga..skušajmo samo absolutno gledati in debatirati o kvaliteti reprodukcije in tudi izdelave , koliko pa kaj stane, pa vsi vemo da vedno stane preveč...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
No, niti ne bi rekel, da je generalno čisto tako!
Mene npr. prav nič ne muči, če nekdo ven vrže na kupe denarja za neko stvar(koliko pa je tistih, ki ga zaigrajo?!).
Je pa nekaj drugega, če se začenja problematizirati v smislu ali neka stvar res mora toliko stati in ali je vsaj za malce tudi boljša.
Torej:ne govorimo o tem, da je nekdo kupil Goldmundov Reference gramofon za 300 000USD in ima tako čudovito kovinsko skulpturo, ki zna povrhu še vrteti plošče, temveč ali je ta gramofon res za kak procent ali vsaj promil boljši kot je tisti, ki je stal 10x manj(pa je tudi to še dovolj drago).
Zavidanje lahko te stvari vzbudijo morda le tedaj, kadar si neka skupina ljubiteljev gre to, kdo bo imel dragocenejšo reč.
Sam si sicer kot zanimivost rad preberem tudi stvari okoli (po mojem vseeno pretirano) dragega high-enda.Ampak to tudi hitro izključim iz centra zanimanja, saj ne le, da ne morem, temveč niti nisem pripravljen izdajati gromozanskih vsot za hi-fi, ker za kaj takega razmišljam morda preracionalno.Bolj kot se cena viša, manjši je prirastek h kakovosti same reprodukcije(če sploh še je!), kar lahko potem kompenzira le še aura blagovne znamke in morda še dragocenost končne izvedbe.Kdo pa kupi Rolexa zaradi točnega časa?
In močno se sprašujem koliko je dejansko tudi na tem forumu ljudi, ki poslušajo material(torej glasbo), ki je tako kompleksen, da se prave razlike sploh slišijo?!Ne bi rekel, da veliko!Šele kompleksna in izvrstno posneta simfonična dela z ekstremno dinamiko, pa poslušana v sobi z optimirano akustiko in ob koncertni jakosti bodo morda pokazala še tiste zadnje drobcene detajle v reprodukciji, ko gre res že za pravi high-end.
Saj zato pa tudi trdim, da gre često za čisti tehnicizem, ki s poslušanjem glasbe nima kaj veliko opraviti.To je recimo še en razlog, zaradi katerega sam ne čutim nobene foušije, tudi če bi kdo imel opremo za pol milijona(kar tudi ni poseben problem)!Zaradi mene mu naj dela magari na 100m jahti, ki mu je tudi nisem fouš.Med drugim bi mi bila prevelika!
berni, mislim da to nebi smel biti problem!Saj imamo po drugi strani povsem prizemne teme kot "kateri boxi bi pasali na X receiver" ali "kateri ojačevalec bi najbolje poganjal moje boxe".Poanta je bolj v tem, da bi se o takihle temah znali pogovarjati, ne se pa zmerjati!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Apr 21, 2010 23:55 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | In močno se sprašujem koliko je dejansko tudi na tem forumu ljudi, ki poslušajo material(torej glasbo), ki je tako kompleksen, da se prave razlike sploh slišijo?!Ne bi rekel, da veliko!Šele kompleksna in izvrstno posneta simfonična dela z ekstremno dinamiko, pa poslušana v sobi z optimirano akustiko in ob koncertni jakosti bodo morda pokazala še tiste zadnje drobcene detajle v reprodukciji, ko gre res že za pravi high-end.: |
Zelo malo !
Moje mnenje o "procentih" napredka je, da na napredek v reproduciranem zvoku me moremo gledati linearno. Ne morem govoriti o komponentah vrednih nad 20.000 evrov- jih nisem imel piložnost slišati v "idealnih" pogojih. Vem pa, da so mi določeni napredki naredili logaritemski skok, v bistvu preskok na čisto drug nivo. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 22, 2010 08:12 Naslov sporočila: |
|
|
@krokar , no mislim , da si razumel bistvo tega kar sem hotel povedati....
mislim da hočeva na drugačen način povedati enako..
Meni je vsak napredek in kvalitetni skok, pa naj bo še tako majhen skok naprej pozitiven in se o njem da konstruktivno debatirati , ne pa da se ga skuša cenovno oceniti in ga s tem izničiti oz narediti nevrednega... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|