| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 08:44 Naslov sporočila: Audia Flight 50 |
|
|
Poznate mogoče Audia Flight končne stopnje, konkretno Audia Flight 50? Ravno se odločam za nakup, pa bi mi vsako mnenje izkušenih ali tistih, ki so imeli stik s to znamko, prišlo prav. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 09:16 Naslov sporočila: |
|
|
Če se gre za 50MK IV, je to baje zelo "hitra" končna stopnja v rangu
ASR Emitterja , Parasound JC-1. Polna zaloga moči ob izjemno hitri odzivnosti , mislim da je nekje pod 0.8us . Odlična za poganjanje zvočnikov ki zahtevajo korektno, analitično in dinamično končno stopnjo.
Bila je prvo priporočilo s strani g.Daniele Manger za moje Manger Zerobox 109 in Manger Swing zvočnike. Tu samo posredujem mnenje človeka , ki ga osebno zelo cenim in je več kot 100% v svetu audiofilstva.
Glede nakupa pa nisem našel nikjer , da bi se kje prodajala .. Razen večje AU 100. Žal so me finančni razlogi prisilili, da sem nabavil AVM Evolution M NG monobloke(aluline). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 10:09 Naslov sporočila: |
|
|
Berni, koliko si pa dal za Manger Zerobox 109, če ni skrivnost? Lahko tudi na PM.
Avtorju teme se opravičujem za offtopic.
Nazadnje urejal/a igor0203 Pet Apr 09, 2010 12:49; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
igor0203, že vredu , itak se takih debat manjka.
berni, hvala za super info. Grem še malce brskat. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 11:35 Naslov sporočila: |
|
|
malce sem gledal tudi za parasoundom. To pa je elektrarna. 3400€ hočjo za monoblok.
http://www.audioadvisor.com/prodinfo.asp?number=PAJC1
Me prav zanima primerjava s Spectroni. Zvočnik mi je pred časom omenjal neko akcijo za nekje 5000€. Audia Flight je A-klasa in kuri min250W štroma, ter se greje kot radiator. Če bi kupil digitalca Spectron bi imel verjetno s tem manj težav, edino ne vem pa če se zvokovno lahko primerja. Spectrone sem imel priložnost slišati in sem bil navdušen (res pa je bil celotni sistem čista fantastika). _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 12:25 Naslov sporočila: |
|
|
Pa bi nabavljal Spectrona z vsemi upgrade-ji? Novega? Zakaj pa potrebuješ toliko moči?
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 13:22 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | Pa bi nabavljal Spectrona z vsemi upgrade-ji? Novega? Zakaj pa potrebuješ toliko moči?
V. |
Saj ni vse v moci, gre za kontrolo zvocnikov. Tisti, ki jih imajo pravijo, da 4 Spectron monobloki poganjajo planarje se enkrat boljse kot 'samo' 2 in vsak ima 2400 W!!! Zaradi teh vatov glasbe ne bi poslusali bolj naglas ampak bi bili samo bolj inn. Kontrola je kontola!
Spectrone se da dobiti se ugodnje.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 13:43 Naslov sporočila: |
|
|
| zvocnik je napisal/a: | | hi_musica je napisal/a: | Pa bi nabavljal Spectrona z vsemi upgrade-ji? Novega? Zakaj pa potrebuješ toliko moči?
V. |
Saj ni vse v moci, gre za kontrolo zvocnikov. Tisti, ki jih imajo pravijo, da 4 Spectron monobloki poganjajo planarje se enkrat boljse kot 'samo' 2 in vsak ima 2400 W!!! Zaradi teh vatov glasbe ne bi poslusali bolj naglas ampak bi bili samo bolj inn. Kontrola je kontola!
Spectrone se da dobiti se ugodnje.
Lp |
podobno mnenje o moči in kontroli velikih k1 (open bafli od audioexperta...videli in slišali ste jih najbrž že mnogi).. sem jaz pred kratkim podal na nekem drugem forumu ,pa so me nekateri popluvali,da nimam pojma. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 13:48 Naslov sporočila: |
|
|
ni pa vedno kontrola ojačevalca odvisna od njegove moči....Prej od njegove odzivnosti ...Res da imajo močnejši zalogo , a le ta še ne da tistega kančka impulza , ki ga dober ali malo bolj zahteven zvočnik rabi.
Različni pristopi obstajajo a class elektrarne, d klasa , ogomne količine elkotov(asr emitter)... Sama moč le teh še zdaleč ni garant za to kar iščete... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 14:48 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | ni pa vedno kontrola ojačevalca odvisna od njegove moči....Prej od njegove odzivnosti ...Res da imajo močnejši zalogo , a le ta še ne da tistega kančka impulza , ki ga dober ali malo bolj zahteven zvočnik rabi.
Različni pristopi obstajajo a class elektrarne, d klasa , ogomne količine elkotov(asr emitter)... Sama moč le teh še zdaleč ni garant za to kar iščete... |
Gre za kontrolo zvocnikov in ne ojacevalnikov. Res pa je, da kontrola ni odvosna zgolj od moci ampak tudi in predvsem od odzivnosti in se kaj. Res je tudi, da razne druge topologije ojacevalnikov, ki niso digitalni ne nudijo toliko vatov lahko pa nudijo dovolj napetosti ali toka, ki je se posebej pomembna vrednost za dobro kontrolo. Spet bi bilo potrebno biti bolj natancen, ker govorim o sistemih s planarskimi zvocniki.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
Vem, da je bilo govora o kontroli zvočnikov...
Tudi pri mojih wavebending transducers Manger, so problemi a drugačni...
Se pa vse te pomanjkljivosti kažejo v končnem rezultatu, le tega pa potem napihnejo tisti , ki imajo pojma "o vsem", ker jim resnični problem sploh ni znan...
Še eni dobri ojačevalci ki pa še niso ekonomsko trženi in imajo več kot ugodne cene.. se lahko pa kosajo z veliko večino. Pri nas skoraj nepoznani...Hifi akademie
Nimajo še designa, nimajo še cen imajo pa polno znanja... Ko bodo vse to poklopili bo šlo v višave...
http://www.hifiakademie.de/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
@hi_musica: za vate mi je vseeno, važno mi je kontrola in na koncu muzika. Mam pa trenutno Jamo Concert 11 bokse in baje zašpilajo šele ob orenk tokovih. Audia Flight ma 50W na 8omh.
@zvocnik: se da Spectrone dobiti še ceneje s polnim upgradom? Skoraj sem že kupil Audio Flight, ker mi je 5000+ še vseeno kar nekaj denarja.
@berni: uf, d-klasa je pa trenutno res na pohodu. Vidim da ponujajo končne stopnje že za 1000€?! Si to že slišal v živo? _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | Vem, da je bilo govora o kontroli zvočnikov...
Tudi pri mojih wavebending transducers Manger, so problemi a drugačni...
Se pa vse te pomanjkljivosti kažejo v končnem rezultatu, le tega pa potem napihnejo tisti , ki imajo pojma "o vsem", ker jim resnični problem sploh ni znan...
Še eni dobri ojačevalci ki pa še niso ekonomsko trženi in imajo več kot ugodne cene.. se lahko pa kosajo z veliko večino. Pri nas skoraj nepoznani...Hifi akademie
Nimajo še designa, nimajo še cen imajo pa polno znanja... Ko bodo vse to poklopili bo šlo v višave...
http://www.hifiakademie.de/ | Malo offtopic.
Ker imam drugačne bending wawe transducerje.
Kakšne probleme naj bi imeli tvoji Mangerji? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 16:30 Naslov sporočila: |
|
|
@mestn pu :oni sami ne, ojačevalci z njimi,če niso pravi, ok saj ni to ravno problem ampak ne iztisne se 100% kar zvočnik zmore..
@antony , žal v živo še ne , isti vir,g.Manger mi jih je priporočala v drugem paketu (za manjše denarnice ),baje so več kot sanjski za ta denar, spet to je nepotrjena informacija in ni mišljena kot napotek za nakup,
si jih bom pa letos na High end ogledal in mogoče tudi slišal.....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
|
Objavljeno: Pet Apr 09, 2010 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
berni, hvala za info. Kjer koli berem je vtis pozitiven, kako bo pa to doma zvenelo pa nimam pojma in tega me je najbolj strah, saj sovražim kupovanje na pamet in rad prej doma slišim ali se bodo vloženi € poznali v muski ali ne. ne padam namreč na znamke in image, če ni zadaj muske.
Enkrat se spomnim v drugi temi, kjer je Zvočnik (se mi zdi) rekel, da je že marsikaj kupil na "pamet" => beri brez poslušanja doma. Sam sem trenutno ravno na tem, pa mi je kar groza. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|