Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uživaški komadi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
madox

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 02, 2008 11:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni pa sede večkrat na ušesa tale čebelica (KATIE MELUA)
Zelo dobra po vokalu in izgledu, piše tudi zelo dobre tekste...

Eden njenih prvih uspešnih komadov, ki jo je istrelil med zvezde.
-Nine Million Bicycles

http://www.youtube.com/watch?v=LFBBvifJI70
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 15:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie Melua je sladka kot bonbonček. Fula mi je všeč ker je čisto preprosta, prijazna in nezafnana mlada damica, čeprav izpolnjuje vse pogoje, da bi se lahko pokvarila. Uživa internacionalno slavo, lepa je kot boginja, služi velike denarce - kljub vsemu temu pa ostaja "cool in the head". Na njenem Tivolskem koncertu sem užival kot mali otroček z novo igračko. Punca je res fejst in ima na podstrešju vse poštimano kot je treba, za razliko od nekaterih mladih glupih bejb, ki zaslovijo s par komadi, nato na juriš vzvišeno poletijo v nebo, sproti pa se po možnosti še zafiksajo...

Da ne težim preveč, evo en fini komadič z odličnega albuma Playground, izvajalca Manu Katche, ki mi danes špila v ozadju. Gre za komad Song for her:

http://www.youtube.com/watch?v=dky_T_GZkNo

Album je izdan pri audiofilski založbi ECM in je posnet kot se šika. Več informacij in sampli z albuma tukaj.
Nazaj na vrh
djpiky

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 20:55
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 17:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni osebno eden izmed najboljših komadov. Ne vem kdo je izvajalec ampak komad je res dober. Poznam pa komad iz glavne teme filma Top Gun
http://www.youtube.com/watch?v=zCTJmXrgsFg&feature=related
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Steve Stevens.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2008 02:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Album je izdan pri audiofilski založbi ECM in je posnet kot se šika. Več informacij in sampli z albuma tukaj.

Aljoša, tebi ECM res zveni avdiofilsko ? Speglano je res spleglano, ampak avdiofilsko?
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2008 06:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Aljoša, tebi ECM res zveni avdiofilsko ? Speglano je res spleglano, ampak avdiofilsko?

Proti tvojim neobdelanim posnetkom, kjer že empetriji z neta zvenijo hudo (kako morajo potem šele originali???), to verjetno res ni primerljivo. Wink Če je mogoče, bi prosil za kakšen tvoj sampler. To bi bila zanimiva nova izkušnja. Cool

Če pa ECM primerjam z ostalimi komercialnimi založbami na tržišču, katerim je največja briga zaslužek, dočim kvaliteta zvoka jim je Španska vas, pa je ECM toliko boljši od tega šrota, da se mu kamot lahko reče audiofilski. Njegovi posnetki niso popolni, so pa po moje v rangu dosti ostalih založb, ki se jih generalno naziva z audiofilskimi.

lp
Nazaj na vrh
xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2008 19:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie Melua - Just Like Heaven
http://www.youtube.com/watch?v=2Rmil_raUtU
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2008 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Če pa ECM primerjam z ostalimi komercialnimi založbami na tržišču, katerim je največja briga zaslužek, dočim kvaliteta zvoka jim je Španska vas, pa je ECM toliko boljši od tega šrota, da se mu kamot lahko reče audiofilski. Njegovi posnetki niso popolni, so pa po moje v rangu dosti ostalih založb, ki se jih generalno naziva z audiofilskimi.

lp

Aljosa. Imam obcutek, da je oznaka "avdiofilska" največkrat bolj stvar propagande. Se spomniš založbe Winter&Winter, ki so jo (zaradi velike cene?) nekateri imeli za avdiofilsko? Ko sem bil z Daretom (Intek) na srečanju distributejev v Munchnu, nam je tehnik na vprašanje, kako je ujel glasbo in zvonenje na Markovem trgu (CD Uri Caine), nama je med nasmehom povedal, da je pač cerkvene zvonove dodal kasneje.
Vprašanje je tudi ,kaj ljudje smatrajo pod avdiofilsko. Nekatere pri "avdiofilskih" platah ne moti umeten eho, da je violina enako glasna, kot klavir, da kontrabas trese sobo, da bobnarja slišimo levo in desno ...
Tudi sam sem bil dolgo mnenja, da je ECM odlično posnet. Z bolj kvalitetnimi sistemi pa je ta ocena za večino njihove rodukcije padla na "večini všečen zvok". Sem bil pa pred kratkim izredno presenečen nad CDjem meni "ljubega" Jon Balkeja: Batagraf. CD raztura. Ves presenečem pogledam, v katerem ECM studiu je bil posnet in hitro ugotovim, da ga je Balke posnel ori (verjetno) prijatelju glasbeniku Buggeju W. Le zakaj ni snemal v domačem ECM studiu, ki ga ima takorekoč čez prag?

Ima pa ECM nekaj zelo dobro posnetih stvaritev, prednjačijo predvsem stare stvari (Conference of he Birds Dave Hollanda, Codona , E.Blackvell-D.Cherry, potem za kranjčane znamenita Playing., Nice Guys od AEOC..). Kdor ima možnost naj primerja npr, Keith Jarreta (ameriški kvartet) na Impulse in ECMu ...

Če še ne veste, v Udinah je studio, ki med drugim dela tudi za ECM. Pred kratkim je Zlatko Kaučič snemal v kvartetu flavtista Massimo DeMattie in mi zelo hvalil sproducirani zvok. Poslani CD sem v pričakovanju takoj vstavil v CDP in prisluhnil. Zelo, zelo všečen posnetek, ampak nič več. Zlatkova dinamika na nekompresiranih posnetkih je krepko čez 50 decibelov. Na izdanih platah pa ...
xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2008 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj dal naslove. Andy McKee, ta res obvlada s kitaro.
http://www.youtube.com/watch?v=Ddn4MGaS3N4
http://www.youtube.com/watch?v=dt1fB62cGbo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2008 15:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na to, da imate možnost dodajanja videov:
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=videos
Bi prosil, da zacnete dodajati prispevke tudi v video sekcijo.
LP
Admin
mpm

Pridružen/-a: Čet Mar 2010 20:47
Kraj: lJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 19, 2010 22:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://dakhabrakha.com.ua/core/upl_images/Moolamantra%20%5B14-09-2008%5D(1).mp3

Za uživanje so vsi, še posebno "Zainka".
Klikni na: muzika!
Spoti so na njihovi strani.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu