| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Ned Mar 21, 2010 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
Povabite odovorne iz logitecha v Sloveniji in jim pripravite tak program da bojo zelo zadovoljni  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12 Prispevkov: 91 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Mar 22, 2010 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
Logitech ima v Sloveniji že razvite distribucijske poti, zato vse kar je potrebno, da pride v dom slovenskega kupca je, da ga naložijo na kamjon skupaj s tipkovnicami, miškami itd. Nobenih ekstra stroškov ni tukaj, za ravoj trga ipd. Drugače bi bilo, če bi bil SB Touch prvi njihov izdelek v Slo.
Tako da, arguementi glede majhnega trga so neutemeljeni (potem se jim nič ne bi splačalo tukaj prodajati). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Mar 22, 2010 11:37 Naslov sporočila: |
|
|
| EventusS je napisal/a: | | Wolumen je napisal/a: | | Me čudi da je logitech prek spleta izvajal anketo in to celo v Slovenskem jeziku kako smo kaj zadovoljni z njihovimi izdelki kaj nas moti itd...mislim da naš trg jemlejo zelo resno. |
Logitech slovensko tržišče jemlje zelo resno, le malo po svoje so racionalizirali ponudbo. Program Squeezebox je predstavljal le drobec v prometu in zaslužku, ki ga Logitech ustvari pri nas. Kot zastopnik na njihovo odločitev nismo imeli vpliva. |
Kako je pa kaj s servisom in garancijo za SBje z EBaya ali Amazona?
Bomo tu prikrajšani glede na druge trge in garancija ne bo veljala v SLO?
Svojega sem kupil pri vas preko prijatelja, ki ima firmo in sem bil zadovoljen, ker ste mu zamenjali crknjen modul v samo dveh dneh.
Tu ste si ustvarili renome.
LGjev high tech mobilec so mi pošiljali popravljat v druge države in vsakič je trajalo več kot mesec, tako, da sem ga na koncu vrnil operaterju, Simobil, ki ima komaj še delujoč reklamacijski oddelek, ki ga je zelo težko najti, tako da ti prvo cel kup oddelkov sporoči, da niso pristojni, nihče pa ne, kateri sploh je.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
EventusS
Pridružen/-a: Ned Mar 2010 18:12 Prispevkov: 7 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 22, 2010 14:03 Naslov sporočila: |
|
|
| hifi&me je napisal/a: | | Tako da, arguementi glede majhnega trga so neutemeljeni (potem se jim nič ne bi splačalo tukaj prodajati). |
Se strinjam. Podobno smo jim svoje videnje razložili tudi mi, ampak zaenkrat smo kje smo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
EventusS
Pridružen/-a: Ned Mar 2010 18:12 Prispevkov: 7 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 22, 2010 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Kako je pa kaj s servisom in garancijo za SBje z EBaya ali Amazona?
Bomo tu prikrajšani glede na druge trge in garancija ne bo veljala v SLO?
|
Jap, garancija za Logitech izdelke je pri nas veljavna le za izdelke, ki imajo garancijski list SLO distributerja. Ni nam znano niti, da bi kjerkoli drugje Logitech nudil t.i. ww garancije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
Informacija, ki bi utegnila zanimati vse vas, ki nadgrajujete Squeeze Box ali kakšno drugo tovrstno napravo z zunanjim Dac-em:
v mesecu juniju letos, prihaja na tržišče nov Musical Fidelity M1DAC! Gre za DAC, ki je evolucija njihovega V-DACa, a z podobnim naborom priključkov, kot ga ima CA DacMagic. MF v svoji naznanitvi tega izdelka odkrito priznava, da si želijo tudi oni odrezati del pogače v tem segmentu proizvodov.
Sam pravtako nameravam nabaviti zunanji DAC za priklop TV sprejemnika, HDD recorderja, pa tudi za poigravanje in primerjanje z DAC-em, ki ga v sebi nosi moj PRIMARE DVD30 predvajalnik. Bil sem že odločen za CA DacMagic, ko sem izvedel za to noviteto iz MF. Sedaj bom počakal na odzive in prve teste MF M1DAC, pa se bom po tem odločil kako in kaj. DacMagic pa tako poznam, saj sem ga imel kar nekaj časa izposojenega od Aljoše.
Musical Fidelity M1DAC:
Njegova cena bo okoli 400 GBP, kar je sicer več kot stane Dacmagic, a že na pogled je videti, da gre za malce resnešo zadevo.
Fotke najbrž niso od zadnjega prototipa, saj gre iz tehničnih specifikacij sklepati, da ima namesto enega od coaxialnih digitalnih vhodov, XLR (simetrični!!!) digitalni vhod. Takšnega pa poseduje tudi moj DVD30, in kar je tudi najboljša možna digitalna povezava. Doslej sem tovrstno digitalno povezavo zasledil le pri Esoteric ločenih transportih in DAC-ih.
Sedaj mi (nam) le še preostane čakanje na začetek prodaje . _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | Fotke najbrž niso od zadnjega prototipa, saj gre iz tehničnih specifikacij sklepati, da ima namesto enega od coaxialnih digitalnih vhodov, XLR (simetrični!!!) digitalni vhod. Takšnega pa poseduje tudi moj DVD30, in kar je tudi najboljša možna digitalna povezava. Doslej sem tovrstno digitalno povezavo zasledil le pri Esoteric ločenih transportih in DAC-ih.
|
tota bo ja. Bo še kdo mislil, da je resnica
za analogni signal že, glede SPDIF pa je XLR najslabši možni konektor. Še RCA je boljši, vsaj zaduši refleksije z nizko impedanco. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Kot vidim na tej masini zgoraj ima XLR zgolj analogne izhode in ne digitalne XLR vhode. lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 13:52 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | | before je napisal/a: | Fotke najbrž niso od zadnjega prototipa, saj gre iz tehničnih specifikacij sklepati, da ima namesto enega od coaxialnih digitalnih vhodov, XLR (simetrični!!!) digitalni vhod. Takšnega pa poseduje tudi moj DVD30, in kar je tudi najboljša možna digitalna povezava. Doslej sem tovrstno digitalno povezavo zasledil le pri Esoteric ločenih transportih in DAC-ih.
|
tota bo ja. Bo še kdo mislil, da je resnica
za analogni signal že, glede SPDIF pa je XLR najslabši možni konektor. Še RCA je boljši, vsaj zaduši refleksije z nizko impedanco. |
In zakaj potem nekateri najbolj renomirani proizvajalci le v svoje najprestižnejše modele vgrajujejo te priključke, ki potem služijo "najslabši možni" digitalni povezavi? Me zelo zanima, saj sem na podlagi zgoraj navedenih dejstev sklepal, da je to pač najboljši način tovrstne povezave. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
| delfincek je napisal/a: | | Kot vidim na tej masini zgoraj ima XLR zgolj analogne izhode in ne digitalne XLR vhode. lp, d. |
Pazljivo preberi še enkrat! O ANALOGNIH IZHODIH nisem napisal čisto nič. Govoril sem o DIGITALNIH VHODIH. Tu sem tudi omenil neskladje med fotkami in tehničnimi podatki. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 15:19 Naslov sporočila: |
|
|
Before, Jup sorry. Lahko prilepis se link do specifikacij te masince, na MF ne najdem te novitete.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
zakaj vgrajujejo, ne vem. Mgoče zaradi kompatibilnosti s profesionalno opremo, ali da bi zadeve izgledale bolj "profesionalno", bolj resno,...ne vem.
XLR ima cca 110 Ohmov specifične impedance in kadar konektiraš, potem sredinska žica pogleda izven opleta, del žice je neopleten, podobno kot pri RCA. Na tem koščku se ruši specifična impedanca in dobiš odboje. Induktivni skok navzgor. To je prvi problem, ki pesti tako XLR kot RCA. Za primerjavo, BNC ima kovinski tulec, kamor pride sredinska žica in je tako kljub odstranitvi opleta iz kabla sredinska žica še vedno opletena, ni uhajanja induktivnosti.
Kako zgledajo napačne terminacije na instrumentu, je razvidno iz slike
Drugi problem, ki zadeva XLR, da gre pri SPDIF standardu za "domačo" rabo, kratke razdalje, 0.5V, 75 Ohm specifična impedanca (75 Ohmski koaks). Če terminiraš linijo z previsoko vrednostjo, potem terminacija ni "požrla" odbojev, ampak gredo odboji nazaj proti izvoru.
Terminirano s previsoko vrednostjo
Tukaj se bolje od XLR obnese RCA, ki ima sicer prenizko impedanco in zaradi tega "zaobli" signal, ampak tudi atenuira in zmanjša refleksije, ni teh špic navzgor. Optimalna rešitev je seveda 75 Ohmski BNC in pravilna terminacija.
SPDIF standard je namenjen za "domačo" rabo, kratke razdalje, 0.5V, 75 Ohm specifična impedanca (75 Ohmski koaks) in uporaba RCA konektorjev. RCA zaokrožijo signal, niso idealni, to lahko rešiš z BNC, ki so res 75 Ohmski. Ampak 110 Ohmski XLR konektor tu naredi katastrofo.
Kadar pa bi ozvočeval koncert na prostem na stadionu, potem si res ne bi mogel pomagat s SPDIF, ker bi imel prevelik padec napetosti na kablih. Takrat pride v poštev AES, 110 Ohmov, 5V signal, XLR konektorji, twisted-pair žica z oklepom. Če bi razpeljal par sto metrov žice, potem že sam kabel zaradi dolžine duši te refleksije, ki jih dobiš zaradi uporabe XLR.
Torej XLR ni namenjen domači uporabi za SPDIF, kot sem napisal, tu je RCA boljši.
Za profesionalno uporabo, AES/EBU standard in kilometer kabla pa je zadeva drugačna, tam nima SPDIF in RCA kaj iskati.
PS: Nisem šel v detalje, sem poenostavil, da bo lažje razumljivo in bolj kratko. Ne mi potrgat ušes zaradi tega
PPS: Nisem pisal na splošno o XLR kot najslabši digitalni povezavi, ampak za SPDIF in XLR |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 17:41 Naslov sporočila: |
|
|
| delfincek je napisal/a: | Before, Jup sorry. Lahko prilepis se link do specifikacij te masince, na MF ne najdem te novitete.
lp, d. |
Saj nisi mogel nič najti, ker to, glede tega DAC-a je bolj "insajderska" informacija. Ni še nič uradno predstavljeno.
To so vsi podatki, s katerimi razpolagam:
--------------------
M1 DAC Specifications
Output
Output impedance 50 ohms
Output, digital 0dB level RCA output - 2.2V r.m.s. nominal (RCA) 4.4V (XLR)
DAC
DAC circuit 24 bit Delta-Sigma (bit stream) dual differential 8x over-sampling
Total correlated jitter <135 picoseconds peak to peak (-90dB)
Linearity <0.1dB down to -96dB
Frequency response 10Hz to 20 kHz -0.1dB max.
Channel separation >105dB 20 Hz to 20 kHz
Signal to noise >119dB “A”- wtd.
Total harmonic distortion <0.0025% 10Hz to 20 kHz
Connections
Line level outputs
1 pair line level RCA (phono), left and right
1 pair line level XLR (balanced), left and right
Digital inputs
1 XLR AES/EBU balanced digital
1 RCA coaxial connector SPDIF 32-192kbps (16-24 bit stereo PCM)
1 TOSLINK optical connector 32-96kBps (16-24 bit stereo PCM)
1 USB type ‘b’ connector for computer/PDA 32-48kbps
Power requirement
Mains voltages 115/230VAC 50/60Hz (factory pre-set)
100VAC 50/60Hz (alternative)
Consumption 10 Watts maximum
Weight
Unit only, unboxed 3.4 kg (7½ lbs)
In shipping carton TBD kg (TBD lbs)
Dimensions
Wide 220 mm (8⅔”)
High, including feet 100 mm (4”)
Deep (front to back) including terminals 300 mm (12”)
Standard accessories
IEC type mains lead (10-Amp type)
-------------------- _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Tor Mar 23, 2010 17:56 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: |
PS: Nisem šel v detalje, sem poenostavil, da bo lažje razumljivo in bolj kratko. Ne mi potrgat ušes zaradi tega
|
Dovolj detaljno in dovolj laično povedano. Torej, AES/EBU XLR digitalna povezava je koristna le za daljše povezave med napravami in v praksi pride v upoštev le za profesionalne namene (pri ozvočevanju koncertov in podobno).
Glede ušes pa, ne bi škodilo, da ti jih kdo potrga in da si nabaviš diskretnejša, ne pa da hodiš naokoli z temi velikimi plastičnimi horni ! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klement
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 15:15 Prispevkov: 75 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2010 21:20 Naslov sporočila: povezava SB in DACMagic-a mi ne štima |
|
|
prosim za pomoč....
Nabavil sem DACMagic ga priklopil na SB. Izvlekel sem analogne RCA kable iz SB. Z digital coxial kablom sem povezal digitalni izhod na SB (digital coax output) in digitalni vhod na DAC-u. Vendar do DAC-a ne pride signal? Nobenega zvoka. Lučka "Sample Rate" tudi ne sveti. Preveril sem že - spredaj in zadaj na DAC-u, gre za npr. digital 1, to štima. iz DAC-a v ojačevalec tudi štima. Kje sem ga polomil?
Zoprno je novo stvar nabavit, pa potem nekaj ne štima (napaka je prav gotovo na moji strani, priznam že vnaprej) Če je kdo od vas pri volji...bom zelo hvaležen
Klement |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|