| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mboss
Pridružen/-a: Pon Dec 2009 21:54 Prispevkov: 2 Kraj: B/S
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 22:06 Naslov sporočila: Nasvet pri nakupu glasbenega stolpa z gramofonom |
|
|
Odločam se za nakup glasbenega stolpa z gramofonom. Ker sem v tem področju totalni amater vas prosim za nasvete na kaj moram biti pozoren. Razmišljal sem tudi o nakupu kvalitetnejšega mikro glasbenega stolpa in starejšega rabljenega gramofona. V tem primeru me zanima možnost priklopa in smiselnost takega nakupa
Še najbolj bi bil hvaležen za konkretne predloge kaj kupiti. Izbiral bom v nižjem in srednjem cenovnem razredu.
Vnaprej hvala za pomoč |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
Mikro stolpi nimajo kakega smisla, so nekvalitetno izdelani in nezadovoljivo poženejo zvočnik. Pa še phono vhoda za gramofon običajno nimajo.
Gramofonski signal potrebuje "ojačevalček", kar pomeni da bo moral imeti ojačevalec, ki ga boš kupil phono vhod, kvalitetnejša rešitev pa je phono stopnja ("ojačevalček") posebej- je pa tak nakup malo dražji, se pa splača.
Pa najpomembneje, kakšno glasbo pa poslušaš, in koliko je velika soba? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 22:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Fino bi bilo, če bi nam povedal še nekaj malenkosti, npr. kaj boš poslušal radio, kasete, CD-je in vinile? Za kakšno sobo? In kakšen je denarni limit? Ali si mogoče predstavljaš kot stolp z gramofonom tisto črno škatlo, ki ima na vrhu integriran gramofon? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mboss
Pridružen/-a: Pon Dec 2009 21:54 Prispevkov: 2 Kraj: B/S
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej sem res razmišljal o tistih čnih škatlah z integriranim gramofonom, vendar so mi vse, ki sem jih videl, dajale vtis poceni kitajske plastike, zato sem se obrnil na vas za nasvet
Soba je velika 5x6m. Predvajala se bo različna zvrst glasbe, predvsem CD-ji ali preko USB. Vinilke bodo bolj za obujanje spominov mojih staršev (vse skupaj bi rad nastavil pod "smrekco"). Glede števila € nisem še nič razmišljal, ker ne vem kaj je tu veliko in kaj malo. Oziroma koliko stane najcenejši zadovoljiv sistem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 03:06 Naslov sporočila: |
|
|
Danes praktično ni sistema z gramofonom na trgu, ki bi bil kolikor toliko kvaliteten.Kot si sam opazil pa je "Kitajska" roba cenena, in nima nobene veze z HiFi.V 70h je bilo nekaj takih modelov, danes pa so gramofoni exsotika, in kot taki se začnejo pri ceni 100eur napr Bush MMT1, Pro-Ject Genie.Potem pa ga priklopiš na ojačevalnik, ali all-in-one system.
Če si želiš "stolp" oz. vse v enem, potem poglej za Onkyo CS , ali še bolje TEAC DR-H300, bodi pa pozoren na to ,da ima PHONO vhod.Cene se giblejo okrog 300eur.Kar bo ceneje, boš že na plastik-fantastik zadevah.
Če pa budget ni problem, pa ti predlagam Arcam Solo(1000eur), Primare CDI10 ali mali dražji Meridian f80(1500eur).
Vsekakor pa izdelek prej poslušaj in preiskusi preden se odločiš za nakup. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 15:20 Naslov sporočila: |
|
|
Ej pobalin, ne delaj reklame, ker te bomo bennal s foruma!
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
Ej, feget pozerski ' '
kaj pa misliš da si, če maš tavelke megije javascript:' '
Mladim je treba pomagat, na njih svet stoji.
(Ne pa da se parkrat osmilijo, preden sestavijo skup kaj ko špila)
I |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 21:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Bravo, Vojko... Si se potrudil. To je primeren odgovor na zastavljeno vprašanje... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 22:17 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo pohvalno in res dobra izbira. Še meni se je zaluštalo parih stvari  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sre Dec 16, 2009 01:54 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam mislim, da je tale paranoja pred delanjem reklame malo pretirana.
Dostikrat se človek že kar boji priporočat več izdelkov istega prodajalca. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:05 Naslov sporočila: Re: Nasvet pri nakupu glasbenega stolpa z gramofonom |
|
|
| mboss je napisal/a: | Odločam se za nakup glasbenega stolpa z gramofonom. Ker sem v tem področju totalni amater vas prosim za nasvete na kaj moram biti pozoren. Razmišljal sem tudi o nakupu kvalitetnejšega mikro glasbenega stolpa in starejšega rabljenega gramofona. V tem primeru me zanima možnost priklopa in smiselnost takega nakupa
Še najbolj bi bil hvaležen za konkretne predloge kaj kupiti. Izbiral bom v nižjem in srednjem cenovnem razredu.
Vnaprej hvala za pomoč |
sam imam onkya 8015 (že precej let) in je glede na kvaliteto in ceno boljše od plastik fantastik robe današnjih stolpov.seveda je tisti 8850 še malce boljši a tudi dražji.mimogrede onkyoti imajo dober gramofonski predojačevanik že vgrajen.pa tistega pionnerja 1150 bi jaz še vzel na tvojem mestu .za ta denar je tudi best buy.rotli ki so v oglasih glede na onkye vseeno niso v isti ligi .luxman gramofon je dober a predrag in kot vidiš mu manjka glava ,kar precej podraži nakup. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
senior
Pridružen/-a: Pet Sep 2008 14:24 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 16, 2009 13:21 Naslov sporočila: |
|
|
mboss, sem ti poslal odgovor na zs
S. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 08:50 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Ej, feget pozerski ' '
kaj pa misliš da si, če maš tavelke megije javascript:' '
Mladim je treba pomagat, na njih svet stoji.
(Ne pa da se parkrat osmilijo, preden sestavijo skup kaj ko špila)
I |
Ma sej smo se vsi že dostkrat osmolili. Pa najbolje če se osmoliš za nekaj 100€. Potem ko zneski začnejo presegat 1000€ je pa res kriza!
Vili
PS: Dej mi ob priliki zapeči tiste Makedonce, pliz! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|