Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

težava z ojačevalcem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gramofon

Pridružen/-a: Sre Avg 2008 16:48
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2008 17:20    Naslov sporočila: težava z ojačevalcem Odgovori s citatom

Pozdravljeni vsi,
imam en problem. Pred tremi meseci sem kupil ojačevalec nad c325 in zdaj sem opazil da ko zasučem gumb za glasnost se iz desnega kanala zasliši prasketajoč zvok. Ta se pojavi samo takrat, ko igra glasba, če ni signala obračanje gumba za glasnost ne povzroči prasketanja. Sicer to ni nič kritičnega, saj je zvok sicer v redu, prasketanje se zasliši samo takrat ko spremenim glasnost(navzdol ali navzgor).
Torej, kaj bi lahko bilo narobe? In kako bi lahko težavo odpravil. Če zamenjam zvočnike ali pa kable to ne reši problema, zato je najbrž težava v ojačevalcu. Mogoče je kriv potenciometer? Hvaležen bi bil za vse odgovore in nasvete.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2008 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.
Če se to prasketanje pojavlja na vseh virih...tako na cd-ju, tunerju, gramofonu... je kriv potenciometer...če pa samo na eni komponenti pa je zlo verjetno, da se je pojavila enosmerna napetost na izhodu komponente.Kar pa je zlo vprašljivo glede na to da so kondenzatorju vsepovsod na signalu.
Odpri pokrov, našpricaj s kontakt sprejem, spihaj s velikim pritiskom, ostanke ščisti z alkoholom...poskusi...zapri.
l.p.
madox

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam en problem.

Pri prižganem ojačevalcu ko ga izklopim se na zvočniku bas membrana zatrese, kar občutno se vidi kako gre ven in notri hkrati pa se sliši še zvok basa. Samo kadar ga izklopim v nasprotnem primeru je vse OK.

Pred časom sem ga imel pri električarju ki se kar dobro spozna na hifi
in ogotovitev je bila, da ima tako zvezano že v originalu. Smešno
Gre pa se za ojačevalec(Classe)
Nazaj na vrh
roger

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 9:48
Kraj: MS-okolica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam sem imel pred časom problem s presketanje pri obračanju potenciometra na Technicsu. Zadeva je presketala zaradi vklopljene tipke loudness. Zelo možno da je pri tebi problem drugje, po mojem se pri tvojem NAD loudness funkcija prilagaja glede na glasnost.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 20:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

madox je napisal/a:
Tudi jaz imam en problem.

Pri prižganem ojačevalcu ko ga izklopim se na zvočniku bas membrana zatrese, kar občutno se vidi kako gre ven in notri hkrati pa se sliši še zvok basa. Samo kadar ga izklopim v nasprotnem primeru je vse OK.

Pred časom sem ga imel pri električarju ki se kar dobro spozna na hifi
in ogotovitev je bila, da ima tako zvezano že v originalu. Smešno
Gre pa se za ojačevalec(Classe)

1. - električar je imel prav Very Happy
2. - Ni smešno, ampak logično, saj proizvajalci high-end ojačevalcev (kakršen je tudi CLASSE'), na pot signala ne postavljajo relejev in raznih zaščit, ker to slabo vpliva na zvok.
3. - in ker zvočniki ostanejo priklopljeni na ojačevalec, se po izpraznjenju elektrolitskih kondenzatorjev napajalnika, skozi izhod ojačevalca "pretihotapi" nadležna motnja v obliki, kot si opisal. To ni nič škodljivega, je pa neprijetno za slišat. Evil or Very Mad

Moja izkušnja je takšna, da boljši ojačevalec sem kupil, hujši je bil ta "problem" !!! Exclamation

Audiohedonist
Nazaj na vrh
madox

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 21:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za before,

Hvala za pomoč. Res nisem vedel, da nimajo postavljenih na poti takšnih relejev, ki preprečuje to motnjo.

Sedaj mi je veliko lažje ker vem, da je vse OK.

Ob prilki pade pijačka!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu