Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Iščem primerne stereo zvočnike za ojačevalec NAD C372

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lukin

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 22:34
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 22:47    Naslov sporočila: Iščem primerne stereo zvočnike za ojačevalec NAD C372 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

imel sem izposojene doma narejene zvočnike, sedaj pa sem jih moral vrniti. Kretnica ni bila narejena za ta tip ojačevalnika, zato so bili srednjetonci preglasni. Imam ojačevalec NAD C372, 2 x 150 W (8 ohm). Ne vem, kakšne zvočnike moram kupiti, da bom dobil iz ojačevalca kolikor toliko močan, a še vedno čist zvok. Naj vzamem dvo-sistemski ali tro-sistemski par? Katere oznake so pomembne pri izbiri zvočnika?

Ali je npr. tole primerno za moj ojačevalec:
http://www.bigbang.si/zvok/zvocniki/stereo-zvocniki/417661-infinity-primus-360be
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2009 23:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Navedel si premalo podatkov za pameten nasvet (predviden budžet, velikost sobe, kakšno glasbo poslušaš, kaj želiš z zvočniki doseči - npr. ali ti je temen Nadov zvok blizu ali ne itd.).
Pa vendar: izbiraš lahko med zvočniki KEF, ProAc, PMC, Dali itd.
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem imel 235 in so mi super pasali zraven Jamo-ti z Kimber kabli. Pri rocku mi je ta kombinacija zelo pasala. Ne vem sicer kakšno sobo imaš ampak probaj kakšne C-805, 807 ali 809. Technomarket jih ima po zelo ugodni ceni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi mu privoščil malo boljše zvočnike kot v rangu 300€ nov par. Vsekakor pa prej probat. Da je pri visoki glasnosti če čist zvok in da ne gre vse skupaj v klip za ta ojačevalec ne bi smel bit problem.
Sam imam stare Jbl ki zaživijo šele takrat, mogoče lahko razmišljaš tudi v tej smeri.
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
Navedel si premalo podatkov za pameten nasvet (predviden budžet, velikost sobe, kakšno glasbo poslušaš, kaj želiš z zvočniki doseči - npr. ali ti je temen Nadov zvok blizu ali ne itd.).
Pa vendar: izbiraš lahko med zvočniki KEF, ProAc, PMC, Dali itd.

Jah budget nimam velik. Za zvočnike bi lahko odšel max. 500 EUR za komplet. Kable že imam od prej. Soba je velika cca. 35m2. Zvočnike kupujem za očeta, ki posluša pretežno stari rock, nikakor pa ne klasične glasbe. V bistvu iščem par zvočnikov, ki bodo dovolj močni za to velikost sobe in da bodo pri večji jakosti še igrali kvalitetno. Sem sprobal NAD ojačevalec na prejšnjih zvočnikih in ni bilo problema. Edini problem je bil, ker so bili doma izdelani in je bila kretnica uglašena za drug ojačevalec. Tako sem dobil premalo basov in preveč srednjih tonov.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 10:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za očeta, taki Jbl kot jih imam sam doma in za stari rock,(lahko pogledaš v galerijo), idealni. S tako močnim ojačevalcem pa sploh. Se pa dobijo podobni modeli za 300-500€.
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
Za očeta, taki Jbl kot jih imam sam doma in za stari rock,(lahko pogledaš v galerijo), idealni. S tako močnim ojačevalcem pa sploh. Se pa dobijo podobni modeli za 300-500€.

V mislih imam malo višje in ožje ohišje. Ali bi bil tale par zvočnikov vredu:
http://www.bigbang.si/zvok/zvocniki/stereo-zvocniki/317747-jbl-e80-black-zvocnik Question
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem tudi ljubitelj JBL a ampak v tem razredu oz. budgetu 500eur ti svetujem Jamo c607.Čeprav bi osebno raje pogledal za kakšno second hand varijanto, na bolhi imaš ene lepe Infinity Kappa6.2
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 17:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jah budget nimam velik. Za zvočnike bi lahko odšel max. 500 EUR za komplet. Kable že imam od prej. Soba je velika cca. 35m2. Zvočnike kupujem za očeta, ki posluša pretežno stari rock, nikakor pa ne klasične glasbe. V bistvu iščem par zvočnikov, ki bodo dovolj močni za to velikost sobe in da bodo pri večji jakosti še igrali kvalitetno. Sem sprobal NAD ojačevalec na prejšnjih zvočnikih in ni bilo problema. Edini problem je bil, ker so bili doma izdelani in je bila kretnica uglašena za drug ojačevalec. Tako sem dobil premalo basov in preveč srednjih tonov.[/quote]

kretnica ni uglašena na ojačevalec ampak na zvočnike ki so vgrajeni .je pa res da se nekateri ojačevalci in zvočniki nikakor ne "ujamejo".in če je bil zvok kot ga opisuješ je bila kretnica bolj slaba,da ne rečem zgrešena. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 17:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej nabavil sem par zvočnikv JBL-E80 in so čisto zadovoljili potrebe mojega očeta. Pa še dobro izgledajo v sobi. Very Happy
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej nabavil sem par zvočnikv JBL-E80 in so čisto zadovoljili potrebe mojega očeta. Pa še dobro izgledajo v sobi. Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu