| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Okt 01, 2009 22:24 Naslov sporočila: |
|
|
Pa kaj spet blodite? Nihče ni rekel da so B&W boljši od Focala.
Glede mojega posta pa.. napisal sem samo da pri nas gredo B&W hitreje v promet, to pa je tudi to. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Okt 01, 2009 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
Je pa tudi res, da je Focala v SH precej, precej manj kot B&W, kajne !?  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Okt 02, 2009 04:44 Naslov sporočila: |
|
|
| aleksander je napisal/a: | Ubistvu mi doplača 600€ in te Focal806V..
Razmišljam če se mi splača..  |
Sedaj, ko si napisal vsa dejstva, ponudba ne deluje slaba. Posebej, ker gredo zvočniki nižjega cenovnega razreda bolje v promet.
Morda bi bilo dobro razmisliti, če bi priključil Focal-e na svoj sistem in boš lahko sam ocenil ali so vredni tiste razlike v ceni. Pa še mnenje iz prve roke boš lahko podal tukaj na forumu, da ne bo tudi tukaj izbruhnila kakšna "mala vojna" - B&W vs. Focal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Okt 02, 2009 08:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Pa kaj spet blodite? Nihče ni rekel da so B&W boljši od Focala.
Glede mojega posta pa.. napisal sem samo da pri nas gredo B&W hitreje v promet, to pa je tudi to. |
Ne samo na tem, tudi še na kakem drugem forumu je pogost problem, da ljudje prečitajo stvar na način, ki jim ravno paše.
Ti recimo nisi napisal, da so B&W boljši od Focala, jaz pa recimo tudi ne, da bi bilo obratno.
Dejstva so, da gre pri obeh firmah za velika proizvajalca s tradicijo in ugledom, da pokrivata zelo širok spekter od vstopnih modelov do tistih najdražjih in najboljših, znotraj tega pa so nekateri bolj, nekateri pa tudi manj posrečeni izdelki.In to je pravzaprav vse! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 02, 2009 08:41 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Tisti, ki se količkaj razume na hi-fi, ve, da je Focal čisto pri špici, ko gre za zvočnike!Po svoje je žalostno, da je treba o tem sploh pisati!
Dobro, gre za drugo kategorijo, a trenutno eden od 5 najboljših boxov(ni jih malo, ki menijo, da celo najboljši) prihaja od Focala.Toliko le v vednost tistim, ki so nekako prepričani, da obstaja le B&W o katerem se izplača govoriti! | Ti se res sproti pozabiš kar napišeš  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Okt 02, 2009 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | Pestilence. je napisal/a: | Pa kaj spet blodite? Nihče ni rekel da so B&W boljši od Focala.
Glede mojega posta pa.. napisal sem samo da pri nas gredo B&W hitreje v promet, to pa je tudi to. |
Ne samo na tem, tudi še na kakem drugem forumu je pogost problem, da ljudje prečitajo stvar na način, ki jim ravno paše.
Ti recimo nisi napisal, da so B&W boljši od Focala, jaz pa recimo tudi ne, da bi bilo obratno.
Dejstva so, da gre pri obeh firmah za velika proizvajalca s tradicijo in ugledom, da pokrivata zelo širok spekter od vstopnih modelov do tistih najdražjih in najboljših, znotraj tega pa so nekateri bolj, nekateri pa tudi manj posrečeni izdelki.In to je pravzaprav vse! |
Ni letelo nate. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 02, 2009 11:05 Naslov sporočila: |
|
|
zakaj pa prodajaš 683? Ali si Focale že poslušal?
Meni osebno ta tvoja ponudba ni všeč, ker so 683 veliko, veliko boljši zvočniki.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pet Okt 02, 2009 12:51 Naslov sporočila: |
|
|
Na tem forumu nekateri zelo očitno zavajajo neizkušene audiofile. In spet je na tapeti FOCAL.
Pa dajte ljudje zaboga razmišlati s svojo glavo. Jasno je, da so JMLab zvočniki iz serije Utopia vrhunski in resnično kotirajo zelo visoko. Kolikšen procent forumašev pa si dejansko lahko privošči zvočnik te serije? Poglejte cene, prosim vas!
Ne gre vse metati v isti koš, cenejše serije JMLab nimajo veze s top-of-the-line izdelki. To je kot bi vozil Tuarega in nato izjavil, da je VW najboljši avtomobil na svetu!
Zato ne nasedajte in ne kupujte (in menjajte) na pamet. Ali pač, saj denar je vaš!
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pet Okt 02, 2009 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
Vili, prav imaš, 806 niso Utopia in 683 niso Nautilus....pa vendar, znanje, ki prilelje taka podjetja kot so JMLab ali B&W do takih super referenčnih zvočnikov se MORA preliti tudi v cenejše linije, sicer je to čista izguba.
Focal ni boljši od B&W in obratno, to sta samo dva različna zvoka. Samo preveriti je treba komu kaj bolj ustreza.
LP
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Sob Okt 03, 2009 19:18 Naslov sporočila: |
|
|
Problem je ta,da jih ne morem poslušat doma,ker sem že prodal ojačevalec..Ubistvu bi raje prodal Bowerse kot ,da nekaj menjujem plus doplačilo..Saj bi potem moral še Focale prodajat in uprašanje koliko bi dobil za njih..!?
Dejstvo je ,da so ti Bowersi praktično novi in jih je škoda prodat veliko pod ceno..Vendar pa nujno rabim gotovino in sem praktično primoran jih prodat..Čeprav sem z njimi zelo zadovoljen in so zvočniki res dobri..
Če nebi bil v takem polozaju jih zagotovi nebi dal..
In še to-moj namen ni bil,da bi se sedaj primerjalo obe firmi in kar koli dokazovalo katera je boljša..sploh pa omenjena modela zvočnikov,ki kot prvo po velikosti ne ustrezasta saj so ti ki jih prodajam samostoječi ti Focali pa bookshelf..
Bolj me je zanimalo koliko je realno cena rabljenih Focalo 806V,če bi se odločil za menjavo+600€..
Vseeno vem da so bowersi vredni najmanj 900€ za kolikor jih prodajam saj so 100% kot novi in bi rad nekje prišel na to ceno,ko bi potem prodal še Focale.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 03, 2009 19:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Problem je bolj da se v tem času nič ne proda, tako da po mojem mnenju je to kar dobra ponudba, če ceniš zvočnike vsaj 900, lahko računaš da dobiš za njih še najmanj kakih 100 manj, seveda če jih hočeš hitro prodati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Sob Okt 03, 2009 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
Cenim jih na 1000.
Dam za 900  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|