| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 17:10 Naslov sporočila: |
|
|
| knap je napisal/a: | kakšna je okvirna cena oz. ali to ni za javnost?
verjetno imajo vsi sb (classic, duet, touch) drugačen napajalnik, se motim?
če grem iz sb duet na sb touch moram potem spet nabavit nov diy napajalnik
hvala
lp |
Napajalna napetost Classica je 5V, Dueta 9V, Toucha 5V. Za Classica in Toucha lahko uporabiš isti napajalnik, pri čemer pa ta tokovno naj ne bo podhranjen. Minimalno 2A, raje pa 3A. Forumski diy projekt je kot naročen za to. Za Dueta je praktično ista shema, spremenijo se samo malenkosti, da daje ven 9V namesto 5V. Če se dobro spomnim je nekdo točno napisal kaj spremeniti.
Cena Toucha bo okoli 300 €.
Je pa enkratna novica to, da bo nativno podpiral 24bit/96KHz format. Classic in Duet to sicer tudi podpirata, vendar ne nativno. Pri njima Squeezecenter vrši downsampling na 24bit/48KHz, katerega še podpirata, višje pa ne gresta. Touch pa bo 24/96 format prepuščal neokrnjenega skozi SPDIF v zunanji dac, kar je božanska stvar. Tukaj so za pomoč prosili pravo osebo - stvaritelja Squeezeboxa Seana Adamsa. Ta je sicer zapustil sceno že pred časom ko je Logitech kupil Slimdevices in mu začel počasi zapirati roke, kar je Seana dušilo pri novih stvaritvah. Po poročanju presenečenih beta testerjev, je Sean izvedel SPDIF izhod z odliko.
Če to drži, smo končno dočakali mali priročen in funkcionalen vrhunski hi-resolution format transport za zelo razumen denar.
Kar se tiče vgrajenega daca v Touchu, tu gre spet za novost. Vgrajeno je AKM čipovje kot v Transporterju, le da gre za drugi tip (Touch AKM-AK4420, Transporter AKM-AK4396). Glede na to da je vgrajeni dac v Transporterju vrhunski (posrali so ga le z izhodno stopnjo kjer so mučkali brez potrebe, dočim dac kot dac je orenk), upam, da so se iz storjene napake (če glede na zahtevan denar za Transporterja to sploh lahko tretiramo kot slabost) kaj naučili in zdaj naredili kot se zagre. Če je moja pobožna želja uslišana, potem za dober zvočni rezultat zunanji dac morebiti sploh ne bo potreben...
AKM-AK4420 datasheet:
http://www.asahi-kasei.co.jp/akm/en/product/ak4420/ak4420.html
Drugače pa še ena noviteta... Toshiba JournE touch multimedia tablet:
Več tukaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 19:03 Naslov sporočila: |
|
|
vidim da si ti kar dopade nov sb touch, ali je na tvojem spisku za nakup - kakšen test poznavalca kot si ti bi prav prišel, seveda če ga boš nabavil....
kje je kaj več napisano o projektu diy za sb napajalnik, gledam podforum diy pa nič ne najdem
hvala
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Sep 04, 2009 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
Glava je polna zamisli kako vzdigniti performanso sistema stopničko višje, pri tem pa SB Toucha ne vidim v prvem planu. Gledam v drugo smer, ki bi za isti denar naredila večji premik naprej.
Shema diy napajalnika se nahaja na osmi strani te teme. Evo, od tukaj naprej.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 20:42 Naslov sporočila: |
|
|
ok, hvala
| Citiram: |
Gledam v drugo smer, ki bi za isti denar naredila večji premik naprej.
|
ali to pomeni da se boš znebil sb classica?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
Ne, classica še ne nameravam zamenjati. Gledam v smeri zunanjega daca in novega predojačevalnika.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | Zadnjič me je obiskal GWB in prinesel s sabo svoj v UK popolnoma predelan Skviz v dveh ličnih črnih škatlicah obdanih z lesom...
Zvok-čista petica.  |
To sem te hotel vprašati - če imaš slučajno še v glavi zvok - sta si karakterja mojega SBja in Classica+HL DAC še vedno tako različna ali sta se kaj približala, kot posledica PSUja?
Namreč, kolikor sem takrat uspel slišati mestn-ega combo, je bilo, kot bi primerjal dve čisto različni mašini - in ne govorimo o kvalitativnem smislu (combo SB+HL DAC je super) ampak v samem karakternem smislu...
P.S.: se pa priporočam za ponovno poslušanje!  |
Za zvok imam računalniški spomin, za datume rojstnih dni pa ne..
Težko bi primerjal zvok tvojega SBja z sedanjim zvokom mojega, ne samo ker je koncipiran popolnoma drugače od moje kombinacije DAC-novi PSU, ampak ker je tvoj navdahnjeno predelan SB res seka v vseh ozirih, da je kaj..
Je perfekten in navdušujoč..
Nujno morava ponovit poslušanje, še ta teden..
Danes sem našel še eno kombinacijo kablovja, ki še bolj izriše kvalitete novega PSUja in gre lepo skupaj z novimi folijci na Mundorf Supreme valjčkih, ki jih še nisi slišal......
Lahko samo rečem, da še nikoli nisem srečal audiofila pri tvojih letih, ki bi si tako domiselno in puristično, brez iluzij, koncipiral sistem, da mu igra na tako zavidljivem nivoju.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sre Sep 09, 2009 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
Prvi javno objavljen video prikaz delovanja novega Squeezebox Toucha (vsaj kot je meni znano). Gre za beta firmware:
http://www.adamreeve.com/files/slim/Touch.wmv
Prvo vprašanje ki se mi poraja... kako za hudiča brati tekst z oddaljenosti dveh, treh metrov? Pri Classicu je to izvedeno perfektno. Ima velik in lahko berljiv displej z velikimi modrimi črkami, tukaj pa vse na drobno. Če se tekst ne da povečati na kulturno raven, potem je rešitev verjetno samo v nabavi Controllerja od Dueta ki vsebuje displej, ali sparitev Toucha z Iphonom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Čet Sep 10, 2009 00:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Se mi zdi da je touch bolj sledenje modi dotikovnih zaslonov kot resnicno potreben produkt. Ce ne bi podpiral 24/96 bi se mi pravzaprav zdel popolnoma brezvezen in korak nazaj proti duetu z daljincem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 12, 2009 13:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Imam namen izboljšat stereo zvok z SB-ja in bom porabil kar Yamahin snemalnik, ker se ne nikakor ne proda.
Mora biti potem Yamaha skozi prižgana? Kar me moti ker je glasna, ker ima vgrajen disk, in če jo potem lahko vseeno uporabljam kot cd predvajalnik?
In če že, bolje coax ali optika, doma imam eden boljših Qed koaksialcev, optiko pa imam top kabel od Vivanca.
Je treba potem kaj nastavit na Yamahi, ali je to to, ojačevalcu nastavim Yamaho in špila?
Hvala |
Sedaj sem priklopil SB preko Yamahe, lahko ostane SB povezan tudi analogno z ojačevalcem. Da mi ni treba imeti prižgane Yamahe če poslušam zgolj internetni radio? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Sep 12, 2009 13:48 Naslov sporočila: |
|
|
Da, čisto kamot.
SB-jev digitalni in analogni izhod sta lahko istočasno povezana. Prvi na digitalni vhod Yamahinega snemalnika in drugi na analogni vhod ojačevalnika.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nfck
Pridružen/-a: Tor Maj 2009 13:28 Prispevkov: 5 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 12, 2009 14:43 Naslov sporočila: Last.fm stream |
|
|
Je komu uspelo prepričati squeeze, da streama last.fm postaje v sloveniji?
Imam plačano članarino na last.fm in prek računalnika lahko poslušam postaje. Nobenega dobrega razloga ni, da se squeezecenter ne bi mogel logirat z mojim uporabniškim imenom in poslat naprej playerjem.
Temo sem odprl tudi na last.fm in squeezebox forumih. Mogoče pa jih kdo od vzdrževalcev bere... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Ned Sep 13, 2009 09:57 Naslov sporočila: |
|
|
Uf, kakšna razlika preko DAC-a, sem pričakoval manjšo. Me mika da bi kar vse zripal v flac.
Koliko pa doprinese še napajalnik pravite? Po slišanem me mika da bi se kar rešil fizične fonoteke, playerja, gramofona in plošč. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Ned Sep 13, 2009 13:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Na kateri DAC si ga pa vrgel? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Ned Sep 13, 2009 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Piše nekaj postov nazaj, Yamaha CDR-HD1300E. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Sep 13, 2009 14:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Uf, kakšna razlika preko DAC-a, sem pričakoval manjšo. Me mika da bi kar vse zripal v flac.
Koliko pa doprinese še napajalnik pravite? Po slišanem me mika da bi se kar rešil fizične fonoteke, playerja, gramofona in plošč. |
Če boš vbodel še napajalnik, je potem razlika še zelo ohoho večja..
Vprašaj Jernejca na PM, če jih bo še kaj naredil, druga opcija pa so dražji Superttedyreg napajalniki iz USA..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|