Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

umetna inteligenca in forum

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 23, 2026 10:01    Naslov sporočila: umetna inteligenca in forum Odgovori s citatom

Zadnje čase preverjam googlov način umetne inteligence. Sprašujem tipična avdiofilska vprašanja kaj kupiti, kako rešiti problem, kako kombinirati.
Hm, presenetljivo.
Dobro je 'vrtati' /spraševati v okviru vprašanja z dodatnimi informacijami/željami/pogoji/.
Potem se izkristalizirajo dobri nasveti (če primerjam s tistim kar bi sam predlagal).
Za uspešno črpanje informacij pa je vseeno dobro malo bolje poznati probleme, sicer te prehitro zadovolji - beri: žejnega prenese čez vodo.

Primer: vprašal sem za primeren ojačevalec za Vestlyd 15c. Itak da igra z vsako ropotuljo od ojačevalca. Tako mi tudi odgovori.
Potem pa napišem - a ni tako, da temu zvočniku upade impedanca izpod 2 ohma na 10kHz. Potem hitro najde da so to res izmerili v eni reviji in odgovori - v stilu: - a ja, saj res - to pa zelo spremeni situacijo in je naenkrat pameten: kako da ojačevalci škripajo v takem, kako je potrebno paziti..
Ne preverja vseh okoliščin dokler se ga ne opomni.
-----------
Preveril sem kako obvlada sceno okoli odjemnih doz, transformatorskih step-up-ov, kako preračuna impedance in optimalne rešitve. Nimam pripomb in priporočam.

Sem se tudi poigral z izboljšanjem akustike poslušalnice.
Tukaj sem bil presenečen kako me je AI vodil, vzpodbujal in mi postavljal vprašanja o situaciji in željah, potem pa nudil odgovore.
Tudi kadar je šlo za spremembe - naprimer odmaknitev akustičnih panelov (FN acustico) od zida, mi je predlagal za koliko, kaj namestiti odzadaj in preračunal novo krivuljo dušenja zvoka po spektru in tudi sam predlagal več variant kaj storiti s preostankom nepokritega zidu (polovico stene na sredini bi prekril, bočni četrtini pa bi ostali prazni po prvotnem načrtu).
Tu je bilo obnašanje zelo učinkovito, je prevzel iniciativo in v povezavi z rešitvami tudi napovedal zvočne učinke od timbrike do stereo slike. Kako bo izpadlo v praksi bo še za slišat. Imam pa dober občutek.
-----------
Hja, forum počasi izgublja vpliv. Da ne omenim iskanja informacij o vintage-u, pa tudi ostalem. Ni da ni.
Morda je zaradi tega takšna 'suša' na forumu zadnje obdobje.

No, še vedno je tu kreativni del, ki ga AI ne obvlada.
Auditor

Pridružen/-a: Čet Nov 2013 19:53
Kraj: Emona

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 24, 2026 02:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se opravičujem za smetenje, poskusil sem na "oddelku" HI-FI dodatki pa mi ni uspelo, user unfriendly pa to, vprašal sem tudi UI. Moje laično vprašanje za spoštovane poznavalce se glasi:
Potrebujem nasvet za povezavo TV, računalnika in streamerja preko kabla. Je vsako mrežno stikalo v redu ali so kakšne posebne zahteve, funkcije? Sem na T2, sicer pa ne gre za kakšen hi end, rad bi samo, da stvar dela tako kot je treba. Za vsak nasvet se zahvaljujem. Lep dan vsem.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu