Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1616 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Sob Apr 05, 2025 15:36 Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš na -50, je ok. A6 ima višjo izhodno voltažo kot A8 in A10. Jaz sem moral imeti za normalno poslušanje z digitalnih vhodov na A8 nastavljeno na -30, pri DSD komadih pa na -20.
Povsem druga pesem na A8 je poslušanje z analognih vhodov (A6 jih nima). Tam je signal bistveno močnejši (+10dB). Prvič slišim, da bi A8 analogni signal konvertiral v digitalnega, še posebej zato, ker ob uporabi analognih vhodov, DSP sploh ni mogoč.
Pravzaprav A6, A8 in A10 ob uporabi digitalnih vhodov signala sploh ne ojačujejo, ampak samo slabijo maksimalen fiksni nivo signala, ki prihaja iz DAC čipa. Tako, da sploh niso predojačevalci v pravem pomenu besede. A8 in A10 sta predojačevalca samo v primeru uporabe analognih vhodov.
Za A8 lahko povem, da bistveno bolje zveni, če je nastavljen na volume passthrough in priključen na zunanji predojačevalec ali na integrirca. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51 Prispevkov: 47 Kraj: Lesce
|
Objavljeno: Sob Apr 05, 2025 17:44 Naslov sporočila: |
|
|
Danni je napisal/a: | A6 je v vseh pogledih super mašina a če ga želiš uporabljati tudi kot preamp, bi bilo morda bolje, če bi se odločil za A8. |
Ja mogoce res...kateri preamp se priporoca, da je nekako p/p in da ne stane celo premozenje?
Kaksna je potem kabelska vezava?
A6 preko xlr na xtz amp...kam vmes se da pre-amp? Preko pre-out rca? ( a6 in pre/amp skupaj povezana?)
Pa vklopim na a6 passtrought?
Se potem tudi pre-amp preko hdmi arc vklopi v tv? Potem je to ze prakticno avr reciever..
Sicer imam yamahoa rx-a3070 doma in bi lahko probal...
Iz enga tujega foruma:
In conclusion, it turns out that the preamplifier function is not bad at all, with a serious and powerful power amp like yours or mine, you have a good result. it's a good solution for those who don't have a dedicated or integrated preamplifier (pre-amp/amp) where in this configuration it's obviously superior. Finally, the DMP pre-amp is fully balanced, which gives very good separation of the two channels in this mode. After comparing, with external DACs that have this preamplification mode, I have not. Perhaps some will tell you who have DACs, will tell you. For me, the DMP pre-amp is interesting. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Sob Apr 05, 2025 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
Kot že rečeno, A6 ni pravi preamp. Je DAC/streamer z variabilnim reguliranjem glasnosti. Signalu ne daje nobenega analognega gaina, kot to počnejo pravi pre ampi. Enako velja tudi za A8 in 10, kadar uporabljamo njune digitalne vhode.
Lahko se ga sicer priklopi direktno na power amp, vendar so rezultati zelo različni.
Na Eversolo forumu A8 je o tem tekla zelo živahna debata. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Ned Apr 06, 2025 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
dabiblo je napisal/a: | Likalnik je napisal/a: | Sem se odlocil za eversolo dmp6 ME GEN 2 in XTZ edge a2-400. |
Javi kako si zadovoljen.
Kako da se nisi odločil za slo proizvod Apollon audio, če si že šel v D klaso in tako šel na Hypex namesto ICE?
Bi ti predlagal, da stestiraš še npr Lyngdorfa Tdai1120 all in one predno se odločiš a si že šel na drugi vlak . |
Si mi dal zamisliti tako z Apollon kot Lyngdorf...povem vec cez par dni kako sem se odlocil.
Samo eno vprasanje..Lyngdorf Tdai1120 izgleda in se slisi super (poprebranih testih in YT)...skrbi me samo njegova moc..ali bo 2x 120w rms njegove moci pri 4ohm premalo za dokaj zahtevne monitoraudio zvocnike.
Ali je potem ze bolje locena zadeva Apollon audio in nek streamer/dac/preamp vse v enem...recimo Bluesound node icon (sicer sem bral na forumih, da naj bi imel napako na Dac z nekim filtrom). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 176 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pon Apr 07, 2025 07:00 Naslov sporočila: |
|
|
Likalnik je napisal/a: |
Si mi dal zamisliti tako z Apollon kot Lyngdorf...povem vec cez par dni kako sem se odlocil.
Samo eno vprasanje..Lyngdorf Tdai1120 izgleda in se slisi super (poprebranih testih in YT)...skrbi me samo njegova moc..ali bo 2x 120w rms njegove moci pri 4ohm premalo za dokaj zahtevne monitoraudio zvocnike.
Ali je potem ze bolje locena zadeva Apollon audio in nek streamer/dac/preamp vse v enem...recimo Bluesound node icon (sicer sem bral na forumih, da naj bi imel napako na Dac z nekim filtrom). |
Kolikor mi je znano, je precej lastnikov Lyngdorf TDAI-1120, ki uporabljajo zvočnike, kot so KEF LS50 Meta. Ti imajo celo nižjo občutljivost od tvojih Monitor Audio, nisem pa prebral nikjer, da bi kdo kaj poročal o premalo moči. Mnogi imajo tudi kombinacijo TDAI-1120 z KEF R3, katerih občutljivost je podobna tvojim zvočnikom, ali pa še nekoliko nižja. Nekateri ponudniki audio opreme celo ponujajo te komplete v prodaji, kar me pripelje do zaključka, da moči ne bi smelo primanjkovati. Seveda pa je vse odvisno od tega, kako glasno poslušaš, predvsem na točki poslušanja.
Pri mojem načinu poslušanja (~75 dB, maksimalno do 80-90 dB) imam še vedno ogromno rezerve. Moji zvočniki imajo občutljivost 90 dB. Itak je pa optimalno da stestiraš v svojem okolju.
Tale dobro povzame vse v enem testu Tdai-1120: https://www.youtube.com/watch?v=WO2AHcYygyc&t=8s ... pa izdeluje Sibeliuse, ki so recimo 87dB občutljivi.
Glede skupaj vse v enem ali narazen, boš prebral toliko različnih mnenj kot je uhljev. Prej sem imel tudi streamer/pre Eversolo dmp A6, pa Primare NP5 ter tudi kar nekaj ojačevalcev ter tudi kar nekaj njih na testu. Pri meni je odločilno vlogo za nakup odigral Lyngdorfov Room perfect. Sem iskal nekaj kar ugodi maks mojim potrebam (da je uporabniška izkušnja takega mrežnega ojačevalca res pozitivna) na moj prostor v nekem še zame sprejemljivem budgetu in po testu sem se dokaj enostavno odločil za 1120ko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Pon Apr 07, 2025 09:44 Naslov sporočila: |
|
|
Super, hvala ti za to informacijo...bom malo bolj se poglobil in potestiral TDAI1120....
Glede glasnosti pa saj ves kako je...med tednom, ko je vse bolj mirno se poslusa na normalni oziroma nizji jakosti...med vikendom oziroma ob raznih zabavah...se ga pa lahko navije tudi na visoke oziroma visje jakosti...super bi bilo, da ni tezav z mocjo.
Naceloma mi je sistem vse v enem super in trenutno ljubsi( tudi, ce bi ga recimo cez leta lahko cas povozil, razni update, kateri bi se z leti koncali in pa recimo posodobitve aplikacije itd)
Nekaj casa sem celo gledal Arcam SA35 in 45...sta tudi vse v enem.
Trenutno pa tudi ce se odlocim za locene komponente in, da za power amp nimam tezav pri izbiri...so pa pri streamerju velike tezave...glede na to, da hocem, da je HDMI arc kompatibilien s CEC tehnologijo in da bi imel soliden pre-amp ze v sebi.
Kot receno...nekako sem se skoraj odlocil za Bluesound node icon ampak po prebranem sem videl, da ima tezavo tudi s ground loop-om, ce ga priklopis preko xlr...rca naj bi delali brez tezav.
Hvala za pomoc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
civo666
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 20:36 Prispevkov: 60
|
Objavljeno: Pon Apr 07, 2025 13:35 Naslov sporočila: |
|
|
Če ti je eARC kompatibilnost tako pomembna, ne vem, kaj tolk filozofiranja o decibelih, wattih in podobno. Že na začetku si glede zvoka naredil kompromis in konc zgodbe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Pon Apr 07, 2025 17:13 Naslov sporočila: |
|
|
Likalnik je napisal/a: |
Trenutno pa tudi ce se odlocim za locene komponente in, da za power amp nimam tezav pri izbiri...so pa pri streamerju velike tezave...glede na to, da hocem, da je HDMI arc kompatibilien s CEC tehnologijo in da bi imel soliden pre-amp ze v sebi.
|
Glede na napisano, zakaj se raje ne odločiš za nakup integrirca in ločenega streamerja/DACa, ki ima vse funkcije, ki jih potrebuješ? Streamer nastaviš na passthrough in glasnost uravnavaš z integrircem, na streamerju pa izbiraš med digitalnimi vhodi.
Power amp sam po sebi, brez dovolj kakovostnega preampa, še ne zagotavlja boljšega zvoka kot integrirc. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|