Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2510 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2025 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
benma je napisal/a: | Občasno pa se mi dogaja, da 24/192k posnetki s Tidala malo štekajo. Nisem še uspel ugotoviti vzroka, saj so hitrosti v mojem omrežju tudi v trenutkih teh težav povsem normalne. |
To je takrat ko zadanejo kabel pod morjem ravno ko gre tvoj Tidal paketek čez.
Ne ampak resno, lahko da na njihovi strani kaj cukne ali pa ima aplikacija kak problem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 195 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2025 16:40 Naslov sporočila: |
|
|
Vidim, da nisem edini, ki mu nagaja Tidal. Pri meni ne gre zgolj za prekinitve/zatikanje, občasno se komadi nalagajo predolgo, zgodi se, da program javi tezavo s povezljivostjo. No, socasno s Tidalom lahko prek Apple tv-ja nemoteno gledam Netflix, brez zaustavljanja ali prekinitev. Vse to ob hitrostih preko 500Mbit/s, slednje torej ne bi smelo predstavljati težave.
Se je kdo, soočen s podobnimi težavami, kaj bolj poglobil v odpravljanje anomalij? Tidal sicer uporabljam zgolj kot knjižnico, po kateri brskam, v kolikor najdem kaj zares zanimivega, običajno kupim CD. Slednji je brez izjem vedno avtoritativen napram Tidalovim filom, ne glede na njihovo resolucijo. Je pa občasno vse zelo moteče, jezi namreč ravno dejstvo, da bi morale stvari biti na voljo hitro in - jasno - brez prekinjanj. Razmišljal sem o Apple music, pa moj Mytek Brooklyn bridge ne mara omenjene platforme.
Še nekaj, glasbe s Tidala ne downloadam, gre torej za streamanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1610 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2025 16:48 Naslov sporočila: |
|
|
Moj streamer podpira Tidal connect, ki naj bi streamer direktno povezal s Tidal serverjem. Tako, da aplikacija Tidal na tablici ali telefonu ne bi smela imeti vpliva.
Zato se tudi sam sprašujem, če imajo morda Tidalovi serverji občasne težave. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 195 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2025 17:42 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moj drugi streamer (Bluesound N130) omogoca Tidal connect. Enake težave. Se mi skoraj dozdeva, da je pri uporabi Bluesound-ove aplikacije manj prekinjanj.
Raziskoval po netu, podobno se dogaja ljudem po celem svetu. Vedno obstaja možnost, da se uporabnik obrne na Tidalovo tehnično službo. A, zanimivo - slednje počno ljudje, ki z internetom in ostalimi napravami v omrežju nimajo nobenih težav, odgovor Tidalovih strokovnjakov pa je brez izjeme enak - preverite svoje omrežje…
Pa se spomnim, kako smo enkrat razpravljali o streamanju in tem, da bo slednje povozilo stare, predpotopne medije. Vraga, stara tehnologija deluje, nova pa mi požira živce. Raje sploh ne pomislim na uporabo 5G… |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2025 17:59 Naslov sporočila: |
|
|
benma je napisal/a: | Moj streamer podpira Tidal connect, ki naj bi streamer direktno povezal s Tidal serverjem. Tako, da aplikacija Tidal na tablici ali telefonu ne bi smela imeti vpliva. |
No saj sem mislil aplikacija v splošnem pomenu. Tudi na streamerju je neka koda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2025 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
epic je napisal/a: | Tudi moj drugi streamer (Bluesound N130) omogoca Tidal connect. Enake težave. Se mi skoraj dozdeva, da je pri uporabi Bluesound-ove aplikacije manj prekinjanj.
Raziskoval po netu, podobno se dogaja ljudem po celem svetu. Vedno obstaja možnost, da se uporabnik obrne na Tidalovo tehnično službo. A, zanimivo - slednje počno ljudje, ki z internetom in ostalimi napravami v omrežju nimajo nobenih težav, odgovor Tidalovih strokovnjakov pa je brez izjeme enak - preverite svoje omrežje…
Pa se spomnim, kako smo enkrat razpravljali o streamanju in tem, da bo slednje povozilo stare, predpotopne medije. Vraga, stara tehnologija deluje, nova pa mi požira živce. Raje sploh ne pomislim na uporabo 5G… |
Klic na Tidalov support je izguba časa. Samo enkrat sem klical in sem se ob tem pošteno nasmejal. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6159 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2025 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
Samsung S25 ima Bluetooth 5.4 a ne podpira aptX lossless. Kakšno razočaranje, čau čau nakup.
Na strani aptx.com je seznam telefončkov ki imajo ta kodek
https://www.aptx.com/taxonomy/term/981?page=0
Tudi DAC-ov s tem je zaenkrat še zelo malo. Kar sem našel vodi iFi ki to ima že na manjših model. Vrh mu je NEO iDSD2 (900eur). Za kaj bolj oštrega bo potrebno še počakati. Tudi brezžičnih slušalk BT5.4 je še zelo malo.
-----------------------------
Ja, žični stream je obljubljal veliko. Realnost je ozemljila avdiofile, se vidi po tem, ker NE investirajo v to. Laptop+poceni DAC nov ali iz druge roke. Za streamer se ne potroši, za dac tako tako. Morda oboje v eni škatli za par tisočakov. Dober DAC ti ne pomaga dosti, če mu ne pripelješ spodobnega signala.
Zdaj pa juriš, za spodoben rezultat dodatki kot so switcherji in serverji od 5keur naprej. Hm, se je izkazala kot problematična pot in taka bo ostala, ni videti zakaj bi čez par let bilo kaj drugače. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Sre Feb 12, 2025 18:43; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2025 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
Bluetooth povezava ni običajna v hifiju in najbrž nikoli ne bo. V glavnem se uporablja ethernet in wifi povezava.
Običajni PC/laptop ni avdiofilska naprava za streamanje. Kot avdiofila pojmujem nekoga, ki ceni kvaliteten zvok.
Če nekdo uporablja raspberry pi ali wiim kot streamer in v glavnem posluša internetne ponudnike glasbe, ne more kompetentno ocenjevati kakovosti streamerjev na splošno. Bo treba malo globlje seči v denarnico. Iz vidika glasbenih virov je edina ustrezna primerjava z ostalimi digitalnimi napravami, poslušanje datotek z lokalnega omrežja.
Na podlagi svojih izkušenj lahko povem, da obstatajo slišne razlike med streamerji. Današnji spodobni streamerji omogočajo zelo visoko kvaliteto zvoka. Za streamer je zelo pomembno, da ima zmogljiv procesor, stabilen in uporabniško prijazen softver, kvalitetno napajanje in primerno izolirane konektorje, ki ne smetijo signala. Verjetno je zaradi fleksibilnosti bolje, če je streamer ločen od DACa, čeprav obstajajo povsem spodobne integrirane naprave.
Nedvomno bo razvoj streamerjev šel naprej, vendar, če želimo nekam prispeti, moramo v nekem trenutku vstopiti v vlak, ki je trenutno na voljo. Če bomo v nedogled čakali na boljši vlak, ne bomo prišli nikamor. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Sre Feb 12, 2025 20:50 Naslov sporočila: |
|
|
Glede zmogljivosti ni dobro pretiravati. Sem imel grafično, ki je ob obremenitvi povzročila take motnje da je iz integriranega DAC-a začelo tuliti. To sicer ni bilo za Hi-Fi. Laptop/PC + DAC pa načeloma lahko dela dobro, če je pravilno konfiguriran. Ni pa Plug and Play tako kot namenski streamerji in ni za tiste ki se nočejo ukvarjati z morebitnimi problemi (recimo pokvarjeni gonilniki, ozemljitvene in druge motnje na DAC-u). Raspberry Pi je pa predrag kot streamer ali PC, to je mikrokontroler. Za malo več dobiš mini PC v ohišju, ki je precej bolj zmogljiv.
aptX Lossless zahteva dodaten Qualcomm-ov lastniški čip. Vprašanje če se bo to kdaj prijelo. Bluetooth je že itak na slabem glasu pri avdiofilih. Ne vem zakaj bi se zapičil v to. Wi-Fi je itak boljši glede razdalje in hitrosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2025 13:57 Naslov sporočila: |
|
|
LightBit je napisal/a: |
...
aptX Lossless zahteva dodaten Qualcomm-ov lastniški čip. Vprašanje če se bo to kdaj prijelo. Bluetooth je že itak na slabem glasu pri avdiofilih. Ne vem zakaj bi se zapičil v to. Wi-Fi je itak boljši glede razdalje in hitrosti. |
Preprosto, nekje je potrebno začeti.
Max praktično, strima se s telefonom in prenaša na DAC potom Bluetooth. Ne rabi nič drugega. BT 5.4 gladko prenaša flace, kar mi v tej fazi zadošča za raziskovanje glasbenih knjižnic.
Qualcomm zagotavlja, da je zadnja verzija bluetootha bistveno bolj stabilna in zanesljiva od predhodnic. Poleg večje zmogljivosti. Po drugi strani za prenos do telefončka računam na 5G, ki da je prav tako stabilnejši.
Razočaranje vnaprej je = nula, ker tudi ne pričakujem kdovekaj. Telefonček bo pač višje klase kot bi si ga kupil sicer in to je ves strošek poleg naročnine. Bom pa videl ali se lahko prešvercam z njim na italijanski trg, kjer je Qobuz dosegljiv in s tem profitiram na kakovosti/v danem okviru, seveda. Že da ne komprimira dinamike na svojo roko ni tako malo.
DAC pa moram tako ali tako kupiti že za CD transport. Nadgradnja je tako odprta za bodočnost.
Na tem poligonu se bom priučil in oblikoval svoje navade. Potem pa videl kako naprej.
Dolgo sem mlel kako zastaviti celoto. Pa izognem se velikim pričakovanjem če bi investiral v namenski streamer; itak da bi me razočaralo. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Čet Feb 13, 2025 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
Saj z Wi-Fi je isto praktično. Še telefona ne rabiš (morda samo kot pilot). Samo streamer pa Wi-Fi ruter. Wi-Fi ruter najbrž že imaš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 572
|
Objavljeno: Pet Feb 14, 2025 12:33 Naslov sporočila: |
|
|
@amb.
Od vseh elektronskih naprav, mobitel ima najkrašo življensko dob.
Samsung vsako leto na trg pošlje novi model. Galaxy S24 in nazaj, je že zastarel, pa čeprav se ne razlikuje kaj dosti od S25 ali S23.....
To kar mu manjka (aptX lossless), da bi zadostil tvojim zahtevam bo imel naslednji model S26 ali S27 ali pa ne...
Morda je to kar iščeš zadnje, a vedno se pojavi kaj novega in tvoje zadnje kar hitro postane zastarelo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Right-Fi
Pridružen/-a: Pet Avg 2019 15:32 Prispevkov: 170 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 14, 2025 14:04 Naslov sporočila: |
|
|
In ko bo imel, se bodo v kakšni vplivnejši avdiofilski reviji razpisali o tem, kako to ni to, da ne igra. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sob Feb 15, 2025 10:21 Naslov sporočila: |
|
|
GoldProf je napisal/a: | @amb.
Od vseh elektronskih naprav, mobitel ima najkrašo življensko dob.
Samsung vsako leto na trg pošlje novi model. Galaxy S24 in nazaj, je že zastarel, pa čeprav se ne razlikuje kaj dosti od S25 ali S23.....
To kar mu manjka (aptX lossless), da bi zadostil tvojim zahtevam bo imel naslednji model S26 ali S27 ali pa ne...
Morda je to kar iščeš zadnje, a vedno se pojavi kaj novega in tvoje zadnje kar hitro postane zastarelo. |
Menjave telefona so neizogibne, tako da to ni neki faktor.
Po kapljicah se je BT standard višal, a ta zadnji je naredil preskok na lossless. To je bil meni 'turning point' v kombinaciji s 5G revolucijo v teku.
Minimalni standard je na papirju zagotovljen. Potem je vse še za videt in slišat.
---------------------------
Branje testov po revijah ali internetu je dober vir informacij. Paziti moraš samo da so ugotovitve potrjene iz več virov, da ne rečem vseh in biti pozoren česa ne omenjajo (!).
Konkretne izkušnje z BT5.4 ne obstajajo, vsaj poročil o delovanju še nisem našel. Sta potrebni dve napravi za preizkus. Je toliko friško.. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 979 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Feb 16, 2025 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
"modri zob" še dolgo ne bo za resen HIFI. Brezveze kompliciraš. Na bolhi imaš Eversolo DMP-A8 streamer DAC. Odlična zadeva.
lp
Simon _________________ Sound quality has very little to do with file size
Some people may think that loud sound is = good sound, but the fact is that it is loud and compressed and all dynamics have been sucked out. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|