Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cannex
Pridružen/-a: Pet Feb 2013 9:55 Prispevkov: 6 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 10:02 Naslov sporočila: Pomoč-bluetooth sistem |
|
|
Pozdravjeni, povsod iščem a ne najdem audio sistema z bluetooth povezavo.
Ičem sistem za sobo, ki bi predvajal glasbo brezžično iz telefona oz. računalnika preko bluetootha ali česa drugega (zasledil sem le prenosne zvočnike s to funkcijo), hkrati pa bi se dalo predvajati zvok s televizije, tako da pride v poštev tudi sistem hišnega kina z bluetooth povezavo za druge naprave. Zasledil sem sisteme hišnega kina, ki ponujajo stojalo za ipad/iphone, ne pa brezžične povezave.
Hvala za vsak nasvet  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1632 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 10:35 Naslov sporočila: |
|
|
Ne uporabljam tovrstnega povezovanja, a verjetno imajo Marantz A/V receiverji to opcijo, ki jo isces. Poglej tole in si preberi v poglavju "Feature Rich, High Performance", ce je to to kar isces.
Citiram: | Wireless connectivity includes both Apple AirPlay—allowing iOS devices to push content to the receiver—and Bluetooth via Marantz’s RX101 Bluetooth adapter ($100), which plugs into an M-XPort jack. |
lp, d. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
classicaudio
Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00 Prispevkov: 71 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5406 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
Nisi povedal koliko si pripravljen investirat v sistem.
Če je to kakega jurčka, potem je recimo ena varianta spodnji Sonyjev receiver, ki kot vidim ima za 400usd že vgrajen wifi, bluetooth in airplay. Nekaj takega recimo, pa zraven v tem rangu 5.1 zvočnike in imaš A/V sistemček za jurja, ki zna brezžično streamat s telefona, tablice, računalnika...
http://reviews.cnet.com/av-receivers/sony-str-dn1030/4505-6466_7-35332546.html |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cannex
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 16:02 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem
Ciljal sem nekje 400, max.500 eur. Torej,če prav razumem iz predloga classicauda, bi za poceni varianto zadostoval nakup hišnega kina in tega bluetooth sprejemnika, ki bi podporal bluetooth naprave. Verjetno je pogoj, da je hišni kino hkrati tudi radio sprejemnik?
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5406 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
Tak bluetooth sprejemnik lahko povežeš na bilokateri hišni kino. Vsak premore analogne vhode za kasetofon, cd, sat, aux,... pa povežeš na enega izmed njih. Na katerega ni važno, vsi so isti (razen phono vhoda, torej za gramofon, tu gor ne).
Za 400-500 eur za komplet, predlagam pogledat na bolhi in pa male oglase v sklopu tega portala kaj se nudi rabljenega. Kak nekaj let star dobro ohranjen receiver za nekih 100-150 eur recimo, ostalo za 5.1 zvočnike. Ne pričakuj veliko, malo denarja malo muzike. Nažalost.
Če ne boš uporabljal surrounda pa lahko upikneš kar stereo ojačevalnik in dva zvočnika.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cannex
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 16:38 Naslov sporočila: |
|
|
Najlepše hvala! Bom šel v tej smeri  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cannex
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2013 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj sem malo preveril ponudbo in se odločil, da bom uporabil stereo sistem, ker me surround trenutno ne zanima. Lahko priporoča kdo kak ojačevalnik (tv+vhod za ta bluetooth) in zvočnike. Hvala ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6145 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Jan 25, 2025 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
Vstop v strimanje začnem na začetku, pri izvoru.
Sem se odločil da grem na Bluetooth 5.4, ki podpira APTXHDlossless. Ta ima kapaciteto 1200kb/s, kar je skoraj pretok nekomprimiranega cd formata (1440) 16/44.1 ali lossless komprimiranih višjih formatov.
Nobenih komedij s kabli, galvanskimi ločevanji .. pa kar preko telefončka.
Pa ti grem v nakupovalni center in ugotovim, da najnovejši Samsung S25 ima željeni BT 5.4 a ne podpira APTXHDlossless (??). Vsaj po nekaterih virih to ni razvidno.
https://versus.com/en/samsung-galaxy-s25-vs-samsung-galaxy-s25-ultra
Po tem viru obstaja kljukica na tem formatu, obstaja upanje. Ali kdo ve, kako bi se prepričal, da ne bo razočaranj po nakupu?
Največji S25 Ultra sigurno to ima, a mi je prevelik in s tem zame nepraktičen.
-------------------------
Zanimivo, tudi DAC-i še niso prišli do tam, da bi imeli BT 5.4. Mislim da trenutno samo iFi zadosti, ma je prenizke klase (iDSD2)... Kar bi naslednji nakup, da se vzpostavi delujoč sistem.
Malo prehitevam z zahtevami... _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1645 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 11:33 Naslov sporočila: |
|
|
Pa dobr no.
Dej že tistih nekaj 100€ za soliden streamer z dacom, ne pa tako kot junfrca k tistga vid: "saj bi, sam da vse ostene kot prej".
NE BO VEČ KOT PREJ, zato boljše orng kot na pol. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 12:45 Naslov sporočila: |
|
|
Samsung S25 stane preko 900eur, ni zastonj. Pa še DAC moram nabaviti.
Strimana glasba je itak vsa koprimirana in niti v lossless obliki ne presega 1200kb/s, naj si gre za flac ali kaj drugega.
Je kar nekaj dejstev za ovrednotiti..
Pred kratkim sem kupil nemški Audio/Stereoplay in odzadaj ima sezname s točkovano kakovostjo zvoka za testirane naprave.
Alora, če pogledaš top 5 naprav v rubriki Netzplayer (kar bi bili streamerji) komaj presegajo 160 točk, cenovno pa so preko 20.000eur - isto stanejo kot top five Sacd playerji, ki pa presegajo 180 točk.
Torej jih tudi švabi degradirajo na lestvici. Pa če pogledamo znotraj lestvice - recimo Marantz model SACD 30 za 3.000eur presega 160 točk in je v rangu streamerjev ki so cenovno preko 20.000eur.
Vem da je to točkovanje dosti relativna stvar, a statistika je neizprosna. Dosti psov - zajčja smrt, je star rek.
(mimogrede, SACD30 konvertira pcm v dsd preko Sharc čipov in potem s preprostim analognim filtrom vse konvertira v analogno, njihova MMM tehnologija z zelo kratkim pre in post ringingom)
To mi samo potrjuje tisto kar slišim naokoli in da ni nekega izplena če veliko potrošiš za streamanje. Še vedno pa lahko v bodočnosti dodam ekstra streamer če bom v tem videl dodano vrednost.
Sem bil že na temu da presekam situacijo z nakupom HIFI Rose 150, pa čeprav stane 4tisočake a sem si premislil. Je situacija streamanja precej vitalna, se naglo razvija in kaj kmalu bi se znašel z zastarelo, drago, sicer izredno lepo napravo.
Da pa ima streamanje še dolgo pot pred seboj je razvidno iz točkovanja, če že svojim ušesom ne bi verjel. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kar je ck rekel: kupi spodoben streamer.
Ideja o BT 5.4 je za moje pojme čisto zgrešeno izhodišče - si omejen pri izbiri prav vseh sestavnih delov, na koncu bo precej drago, rezultat bo pa po vsej verjetnosti podpovprečen.
Osebno bi na tvojem mestu sprobal kaj takega, kot je npr. Eversolo DMP A8. Ima vse kar rabiš (razen BT 5.4 ) in še več, dobro subjektivno in objektivno (meritve) ocenjen v Stereophilu. Pa še verjetno ga lahko dobiš na probo pri distributerju… |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1452 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
Kot je bilo že rečeno. Biti jebena i nevina, pač ne gre. Tudi stisnit in prdnt ne gre.
S strimanjem se ukvarjam od leta 2008, ko je Linn ukinil proizvodnjo cd plejerjev in sem kupil njihov Majik. Po nekaj letih sem presedlal na Matrix Element X, nato na Eversolo dmp a8 (AKM čip), po enem letu z njim, pa sem sedaj 2 meseca na Eversolo dmp a 10. Ta je pa za vikati, ne, da sem zadovoljen, ampak sem navdušen nad njim.
Za njega imaš uvoznika v Kopru. Stisni zobe in kupi, ne bo ti žal. Je tako dobro narejen, da je za precej let futureproof.
Če te zanima kaj več, pa me pokliči.
Lpm _________________ miro |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1967 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
Pri streamerju je signal od RJ45 mrežne vtičnice do audio izhoda do konca pravilno povezan. Nobene kablaže in motenj. Obravnavani streamerji DMP8/ ali 10 imajo prostor za SSD disk do 4T, kar nadomešča NAS diskovje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2025 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za komentarje. DMP A10 finančno gre skozi.
Sicer sem poslušal A6 na dveh koncih in me ne privlači. A to je itak vstopni model. Bodoči DAC bo v vsakem primeru na nivoju. Pa zraven pride še nov CD transport.
Malo sem premalo obrazložil mojo situacijo:
- nimam kabla za internet, koristim wireless internet/pa wifi naprej/ z mogočnim G5 ne bi smelo biti ovire
- tudi če bi kabel, bi ga moral potegniti še v tretje nadstropje kjer je poslušalnica, kar se mi ne počne
- odtod ideja strimanja s pametnim telefonom in prenos podatkov na DAC potom BT5.4. Pomeni oba opremljena s to zadnjo verzijo BT. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Ned Jan 26, 2025 21:13; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|