Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Eversolo DMP-A10
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 14, 2024 11:44    Naslov sporočila: Eversolo DMP-A10 Odgovori s citatom

Leto je naokoli in Eversolo je dal na tržišče nov model, dmp-10. Videti je lep, ima Sabre DAC čip, izboljšan DSP, izboljšano napajanje, dva izhoda za sub, ...
Dvakrat dražji je od dmp-a8. Upajmo, da tudi zveni temu primerno. Baje ga je trenutno težko dobiti.

Več na:
https://www.eversolo.com/Product/index/model/DMP-A10/target/%5Bld%5DyN%2BvBjptVBKKmVViAFMcQ%3D%3D.html#/
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 14, 2024 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne razumem čisto, zakaj tlačijo fensi drage DACe v te streaming strežnike. Po eni strani imamo poplavo dragih integrircev z DACi - kar je seveda bolj smiselno za neko moderno rabo medijskega predvajanja, kamor priklopiš TV, računalnik in pa mrežni predvajalnik - ki je zagotovo naprava z najkrajšim rokom trajanja aktualnosti tu.... Po drugi strani pa čistih mrežnih predvajalnikov skoraj ni, vsi praktično ponujajo funkcije nekega predojačevalnika, ampak spet ne čisto, tako da je v marsikaterem sistemu čista zmeda, kje uravnavamo glasnost in kje izbiramo vhode...

Kaj npr. za skoraj 4000 EUR ponuja Eversolo DMP-A10, kar nima Wiim Ultra za manj kot desetinko tega denarja, ko enkrat stvar uporabljamo le kot predvajanik, kar precej avdiofilov naredi?

Pred nedavnim je celo kazalo, da bodo DACi problematični, ker bodo spletni ponudniki ponujali nove nerazširjene formate, a zdaj kaže, da gremo lepo nazaj na bolj uveljavljene protokole. MQA je šel rakom žvižgat, pred časom je završalo, da bo Qobuz ponudil streamanje DSD, a se je izkazalo, da je šlo le za prodajo datotek za download...
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 14, 2024 15:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Proizvajalci pač iščejo dobitne kombinacije, le-te pa se očitno spreminjajo. Eversolo trenutno stavi na all in one napravo z obilico vhodov in izhodov in z regulacijo glasnosti, z namenom priklopa na aktivne zvočnike ali pa na končno stopnjo. Pri modelu a8 je kakovost te kombinacije v rangu njegove cene. Model a10 temelji na enakem principu, le da je vse za stopnjo višje.

Glede roka trajanja streamerjev menim, da če nisi ravno zbiralec različnih formatov zapisa, lahko napravo, ki podpira formate, ki so trenutno na voljo, uporabljaš precej dolgo.
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 14, 2024 16:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zato da več DAC-ov prodajo jih povsod dajo. Pa opravičijo višjo ceno.

No, meni izgleda da gre Eversolo bolj v all-in-one smer in je dobro temu primerno tudi izbrati ostale naprave. Ni to samo streamer. Računalnik/TV ... tudi lahko gor priklopiš. Tudi disk lahko notri daš.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 14, 2024 17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, saj vsi izdelovalci mrežnih predvajalnikov zdaj ciljajo v smer "All in one, razen ojačevalca". Tudi zgoraj omenjeni Wiim Ultra, ki ima celo gramofonski predojačevalnik.

Obenem pa proizvajalci ojačevalcev tudi ciljajo bolj ali manj v smer "All in one, razen mrežnega predvajalnika".

Twisted Evil
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 14, 2024 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem pa kupiš vse v enem streamer z ojačevalcem.
Nazaj na vrh
vladej

Pridružen/-a: Tor Feb 2022 13:20
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 15, 2024 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem pa ti ostane skoraj prazna draga hi-fi polica s še dražjimi nogicami... Very Happy
Nazaj na vrh
Likalnik

Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51
Kraj: Lesce

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 30, 2025 21:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da se pridruzim debati in hkrati prosim za pomoc.
Iscem amp + streamer za MA 100 gold 6.
Nekako sem imel v mislih, da bi si privoscil novi model Arcam SA45 ali 35.
Pa sem nekako prisel do zakljucka, da je mogoce bolje ce locim zadevo in grem po XTZ a2-400 in en streamer....tu je tezava ker ne vem kateri...kaksno vlogo ima streamer sploh pri zvoku?
Gledam Naim unit atom ali pa Fiio r9, pol je se camridge audio EXN 100, wiim ultra, eversolo 8, rose 520, bluesound node icon, NAD M10 V3....uglavnem res ne vem kaj naj.

Vazno mi je, da ima hdmi eARC, ker bi imel sistem priklopljen tudi na TV...ostalo kar bi zelel pa itak po vecini vsi imajo...kako je z Dirac...to vidim, da se nimajo?

Arcam SA45/35 sta 5000/3500€....ce vzamem posamicno, XTZ edge a2-400 stane cca 650€ + streamer, ki je pa cisto odvisno od 500€ pa do 2500€ (pac tisto kar gledam)...nekako bi dal do 2000€ skupaj z XTZ.

Hvala
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2025 10:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje priporočilo, a verjetno ostalih, kupi ločeno: streamer(DAC), DAC, ojačevalnik.
Če kaj odapne, mora na servis komplet!

Lp
Nazaj na vrh
Likalnik

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2025 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem se odlocil za eversolo dmp6 ME GEN 2 in XTZ edge a2-400.
Nazaj na vrh
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 02, 2025 09:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Likalnik je napisal/a:
Sem se odlocil za eversolo dmp6 ME GEN 2 in XTZ edge a2-400.

Javi kako si zadovoljen.
Kako da se nisi odločil za slo proizvod Apollon audio, če si že šel v D klaso in tako šel na Hypex namesto ICE?
Bi ti predlagal, da stestiraš še npr Lyngdorfa Tdai1120 all in one predno se odločiš a si že šel na drugi vlak Very Happy .
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 03, 2025 17:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jeseni 2023 sem šel k enemu od soforumašev poslušat Eversolo dmp A6 in bil navdušen. Kmalu za tem je prišel na trg A8 in ker še nikoli nisem imel strimerja ali daca z AKM čipom, sem ga kupil. Super mašina, mislim, da za ta denar ni boljše.

No in lani jeseni je prišel še A10, ki je bil na papirju boljši od A8, z najnovejšim Sabre čipom in zelo izboljšanim napajanjem, dvakrat težji in ena in pol krat dražji. Na netu so se seveda takoj našli "poznavalci", ki so začeli napravo kritizirati, ne bi jo sploh slišali in sem jo kupil.

Sedaj je desetka v mojem sistemu 4 mesece, temeljito utečena in preizkušena. Dvoma o tem, kateri strimer je boljši, ni nobenega dvoma. Desetka je v prav vseh parametrih boljša od osmice in to kar precej. Investicija vredna vsakega centa, upoštevaje še ceno, pa je to, kot je napisal eden od testerjev, "end game".

Lpm
Likalnik

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2025 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem ravno dobil eversolo dmp6 ME GEN2...nisem ga se uspel dodobra stestirati...priklopljenega imam zacasno na xtz edge a2-300 dokler ne pride 400....odlocil sem se zanj, ker ga ze poznam in imam dobre izkusnje z njm.

Ima pa eno vprasanje...ali imate pre-amp vmes med eversolo in amp?
Predstavlja to kaksno bistveno razliko? Opazil sem, da moram glasnost dvigniti na polovico, da pridem do normalne jakosti...na prejsnem avr sem poslusal lahko na minimalni jakosti in imel obrnjen volume gumb cisto malo...naceloma mi je vseeno ali minpise -50 na volume knoob ali pa -70 tako kot prej...zakaj pride do tega?

Nekako sem hotel minimizirati stevilo komponent...lahko bi se sicer odlocil tudi za pretocni ojacevalnik tako kot je recimo novi model Arcam SA 35 ampak sem sel raje v loceno...ali sem se prov odlocil ali ne...bomo videli.
Nazaj na vrh
Danni

Pridružen/-a: Čet Jul 2010 10:38
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2025 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A6 je v vseh pogledih super mašina a če ga želiš uporabljati tudi kot preamp, bi bilo morda bolje, če bi se odločil za A8.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 05, 2025 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz uporabljam balansiran izhod na A10, ga peljem na predojačevalec, od tam pa na monobloke z hišno povezavo (CAST), ki deluje v tokovni in ne napetostni domeni. Po vseh poizkusih mi to igra najbolje, pa tudi fono pre imam napeljan v predojačevalec.

Če bi uporabljal A10 tudi kot predojačevale, bi bil problem ta, da Eversolo analogni gramofonski signal naprej konvertira v digitalnega, v naslednjem koraku pa ga dac zopet konvertira v analognega. Prednost tega bi bila samo v tem, da v tem modu lahko pošlješ signal čez dsp ali/in ekvilajzer. Vendar jaz hočem analogni signal iz gramofoni neprocesiran.

Lpm
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu