| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2020 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
| xpr0ject je napisal/a: | Ima kdo ta Denafrips Ares II doma?
Ali se da to kje slisat (dealer), sposodit, rad bi slisal v svojem sistemu. Vcasih je to bil manjsi izziv  |
zdravo
drug teden dobim venus II in lahko prideš poslušat..Venus II je precej dražji od ares II vendar malo pa le lahko dobiš občutek kako se sliši R2R dac.
Drugače pa pri nas nima nihče zastopstva, najbližje ITA,GER,Poljska,Bolgarija. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2021 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
Rabim nasvet glede povezave TVja LG CX in DACa Denafrips Venus2
Glede na to,da imam Tv povezan prek HDMIja z PCjem in PC prek USB kabla na DAC -je optični kabel iz TVja na dac edina opcija,da dobim zvok iz Netflixa na dac? Upam,da sem dovolj razumljivo napisal..
thx |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2021 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa ce uporabis HDMI povezavo? Ne vem, ker nimam vse te opreme, ampak poskusi.
- gledanje preko PC: PC -> HDMI kabel -> TV (HDMI 2 input), zvok se vedno preko USB na DAC;
- gledanje TV: TV (HDMI ARC izhod) -> HDMI kabel -> HDMI input na DAC. V nastavitvah TVja pa moras aktivirati ARC. Vprasanje pa je, ce bo tvoj DAC to zastopil.
Ce ne gre pa optika. Nimas kej.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2021 17:01 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Kaj pa ce uporabis HDMI povezavo? Ne vem, ker nimam vse te opreme, ampak poskusi.
- gledanje preko PC: PC -> HDMI kabel -> TV (HDMI 2 input), zvok se vedno preko USB na DAC;
- gledanje TV: TV (HDMI ARC izhod) -> HDMI kabel -> HDMI input na DAC. V nastavitvah TVja pa moras aktivirati ARC.
lp, d. |
Problem za uporabo HDMI arc je,ker Dac nima HDMI inputa (tega nisem niti še nikoli videl na dacu)..To mislim,da imajo samo konzole ali pa soundbari..mogoče se motim. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2021 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
Aja, ok sedaj vidim, da je tisto zadaj na tvojem DACu I2S vhod. lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
praveendhaka8
Pridružen/-a: Pet Maj 2021 14:37 Prispevkov: 1 Kraj: texas
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2021 14:55 Naslov sporočila: |
|
|
Sound, nič nas ne šparaj. Very Happy Če si nas že razrajcal z DacMagicom, nas po koncu vikenda še poteši s fotkami in zvočnimi impresijami.
teatv
hellodear.in |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aiken
Pridružen/-a: Tor Jan 2017 13:17 Prispevkov: 26 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2550 Kraj: Kranj
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aiken
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2021 08:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, res je, da sta Toppinga v prednosti. Dacmagic 100 je pa, kot sem napisal že v letih, zvokovno je pa še zmerom med boljšimi. Za novega ne bi dal toliko, edino, če bi ga kje dobil iz druge roke.
Vidim, da se Topping D10S napaja samo preko usb-ja. Je potem priporočljivo poleg kupiti še usb jitter ali so motnje zanemarljive ?
Ker sem potem hitro pri ceni E30, ki ima ločeno napajanje ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2550 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2021 09:00 Naslov sporočila: |
|
|
| aiken je napisal/a: | | Vidim, da se Topping D10S napaja samo preko usb-ja. Je potem smiselno poleg kupiti še usb jitter ali so motnje zanemarljive ? |
Ni potrebe. Vsak dober DAC ima vgrajene filtre.
Te dodatni USB filtri večinoma itak ne delujejo. Obstajajo eni USB 1.1 filtri ki delujejo, ampak so prepočasni za nove DAC-e. USB ni lahko galvansko ločit. Ethernet je boljši kar se tega tiče (po standardu mora biti galvansko ločen).
Glede USB filtrov: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/audioquest-jitterbug-usb-filter-review.10205/
Če dobiš ugodno Dacmagic 100 in ne rabiš DSD je čisto ok. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dule80
Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33 Prispevkov: 209 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2021 09:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Na tej francoski strani če boš kupoval na tisto ceno ki jo imajo objavljeno prbijejo še neke takse plus poštnino tko da se zadeva malo podraži. Vem iz prve roke ker sem tam kupil topping igrače. Kar se tiče topping dacov sem imel nekaj njih trenutno imam d50s in je zadeva super dosti priklopov, napredni modri zob in je pa res da je nad tvojim budžetom |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aiken
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2021 11:16 Naslov sporočila: |
|
|
Res je @LightBit, zdelo se mi je logično, zato sem čisto spregledal, da DacMagic ne podpira DSD. Odločil se bom kar za enega izmed Toppingovih DAC-ov.
@dule80, sem tudi sam že malo raziskal, prišteje razliko v davku, pa tudi poštnina je precej visoka, skoraj 14 eur za navadno pošto in skoraj 35 (!) za hitro. Po drugi strani je pa res, da imajo dobro podporo in če kaj ne deluje, tudi uredijo. Če pa kupim na kašnem amazonu ali podobni prodaji,pa lahko zadevo vržem samo stran, če je kaj narobe po nekaj mesecih.
Hvala obema za nasvete, bom še malo pogledal na audiosciencereview, če bom imel pred nakupom še kakšno vprašanje, pa se spet oglasim. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 23, 2021 15:14 Naslov sporočila: |
|
|
| aiken je napisal/a: | Res je @LightBit, zdelo se mi je logično, zato sem čisto spregledal, da DacMagic ne podpira DSD. Odločil se bom kar za enega izmed Toppingovih DAC-ov.
@dule80, sem tudi sam že malo raziskal, prišteje razliko v davku, pa tudi poštnina je precej visoka, skoraj 14 eur za navadno pošto in skoraj 35 (!) za hitro. Po drugi strani je pa res, da imajo dobro podporo in če kaj ne deluje, tudi uredijo. Če pa kupim na kašnem amazonu ali podobni prodaji,pa lahko zadevo vržem samo stran, če je kaj narobe po nekaj mesecih.
Hvala obema za nasvete, bom še malo pogledal na audiosciencereview, če bom imel pred nakupom še kakšno vprašanje, pa se spet oglasim. |
Ni čist tko. Na Amazon v garanciji vrnejo komplet kupnino, vendar v obliki gift carda oz. če si dost tečen tudi na račun. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aiken
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2021 18:08 Naslov sporočila: |
|
|
Vem, ja, ampak poudarek je na "dosti tečen", eno zadevo sem reklamiral, potem je bilo pa v nedogled natezanj ali je bila rabljena, kako je bila uporabljena, pa da ni bila rabljena po navodilih, itd., itd. Če bi prej vedel kakšne kolobocije so, sploh ne bi reklamiral.
Možno pa je, da sem imel samo jaz slabo izkušnjo.
Gledal sem tudi cene DAC-ov, so res kakšne 15 eur cenejše, ampak potem imaš možnost posebej izbrati garancijo, za eno ali za dve leti. V primeru, da izbereš dvoletno garancijo, je cena enaka ali celo višja kot pri Audiophonics. Pa še strokovno podporo imaš pri njih.
Nazadnje urejal/a aiken Sre Avg 25, 2021 05:02; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2021 19:19 Naslov sporočila: |
|
|
Probaj pri HifiGo. Jaz sem dac dobil v 7 dneh, brez carine in brez poštnine. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|