Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Dali Oberon 3, Dali Oberon 5 ali Magnat Transpuls 1000

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Rokixy

Pridružen/-a: Pon Dec 2020 10:26
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2020 11:16    Naslov sporočila: Dali Oberon 3, Dali Oberon 5 ali Magnat Transpuls 1000 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Sem nov na forumu. Zanima me le nek povprečen zvok. Nekako imam rad mešanico novega in starega. Analognega in digitalnega sveta.
Rad bi zamenjal zvočnike sedaj imam par Mission 701 za nekaj boljšega. Soba ima cca 20 m2. Imam mešanico opreme nekaj Vintage, nekaj pa novega. Več uporabljam ojačevalec Denon PMA 720 Optical Class A - Power output: 80 watts per channel into 8Ω (stereo)
- Frequency response: 20Hz to 20kHz
- Total harmonic distortion: 0.01%
kot Reciver Yamaha rxv 479, razmišljam tudi o nakupu nove Yamahe (nisem nekako ljubitelj AV reciverjev ) razmišljam tudi o nakupu mrežnega reciverja Yamahe Rn 602 . Potem bi uporabljal samo to. Vintage izgled in nekaj nove tehnologije.
Večja dilema mi je katere zvočnike izbrati. Trenutno se glede na sobo najbolj nagibam k Dali Oberon 3 z stojali. Najbolj pa so mi všeč Magnati Transpuls 1000 samo so mi malo veliki in verjetno premočni.. Nekako razumljiv izbor bi pa bil Dali Oberon 5. Kot vidite se mi ne sanja. Res bom hvaležen vsakega nasveta. Za zvočnike dam maksimalno cca 800 € za par.

L.P
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 831 950
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2020 12:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oberon 5 stane kot je tvoj budžet in je bil izbran (EISA izbor) za evropski zvočnik leta. Pojdi ga poslušat in če nimaš nekih zahtev izven tega kar ti nudi - je to odličen nakup.
Tudi meritve na testih zaprejo sapo za ta denar.
raptor

Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2020 14:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolega je nabavil dali zensor 3 na stojalih in potem se je tolkel po glavi, zakaj ni minimalno doplacal in imel zensor 5. Ne delaj enake napake.
Jaz osebno yamahinega all in one receiverja ne bi kupoval, ker je v primerjavi z as serijo zvok precej bolj "tanek". Ce yamaha, vzemi kaj iz as serije in kak streamer gor priklopis (npr. nuprime wr1).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Rokixy

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2020 17:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovora.

Priporočali so mi tudi Triangle Borea BR07 , ki jih dobim za podobno ceno. Po karakteristikah bi naj bili še boljši ? Vaše mnenje....zgledajo podobno kot Dali Oberon 5 V praksi je nemogoče doma probati tako, da bom riskiral in ene od teh dvojih vzel.

Kaj se da dobiti od kakega stereo ojačevalca oziroma reciverja sodobnega za ceno med 600 in 800 € ? Av me ne zanimajo.

Hvala.
Nazaj na vrh
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2020 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za okoli 600 eur dobiš all in one receiver Marantz NR1200. Ima vse (ali skoraj vse) novodobne bombončke. To mi pade na pamet ker sem gledal zase ampak sem se na koncu odločil za Marantz PM7000N.

lp, Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Rokixy

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2020 23:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni so bolj retro obike všeč...gledal sem tudi jaz tega Marantza , ki si ga vzel. Gledal sem tudi Yamaho RN 803 pa Yamaho as801 pa da dokupim še streamer...Malo se bolj nagibam za eno mašino...manj mi zasede prostora, en daljinec ...tista pikica slabšega zvoka, če ga sploh slišim pa ni tako pomembna...
Bom vesel še kakega mnenja.
l.p
Nazaj na vrh
raptor

Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2020 23:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zate potem ne bi bili slaba varianta tudi aktivni zvocniki.

Sicer pa poglej zs Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu