| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sob Nov 29, 2008 00:10 Naslov sporočila: Sejem LPjev |
|
|
Danes sem prejel informacijo, da decembrski sejem v LJ odpade ! Zato pa je konec decembra spet v Kranju s še bogatejšo zasedbo! In spet brez vstopnine.
 _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
6 in 7.junija 10:00-18:00 IV. mednarodni sejem plošč
WWW.CREINATIVA.SI
Naši stari znanci iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije bodo predstavili svojo novo ponudbo rabljenih plošč. Pojavilo pa se bo nekaj novih obrazov. Vinil feni se že veselimo. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 16:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne bo tako kot nazadnje, zadnjič sem bil kar malo razočaran? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 16:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Ne bo tako kot nazadnje, zadnjič sem bil kar malo razočaran? |
NE ! Zadnjič sta zadnji trenutek odpovedala dva največja- Miro iz Salzburga in Darko iz Hrvaške. Tokrat obljubljajo, da bodo prišli. Pa še novi so se najavili. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Je ta sejem v takšnem obsegu, kot je bil tisti v Ljubljani, na Gospodarskem razstavišču ali večji? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | Je ta sejem v takšnem obsegu, kot je bil tisti v Ljubljani, na Gospodarskem razstavišču ali večji? |
Sejem je v manjšem obsegu kot v LJ . Ampak v LJ ga ni bilo že eno leto?
Pri nas tudi skoraj ni LPjev po evro, se mi zdi, da so le malo bolj resni prodajalci. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Sre Jun 03, 2009 08:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Potem sploh ni tistih prodajalcev ki imajo veliko škatel plošč in cene po par€ do 10€? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Jun 03, 2009 08:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Potem sploh ni tistih prodajalcev ki imajo veliko škatel plošč in cene po par€ do 10€? |
Mislim, da je namen teh sejmov bolj v tem, da ljudje najdejo kakšno rariteto, ki je sicer ni več moč dobiti v trgovinah, kot pa diskontni nakup velike količine plošč. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Sre Jun 03, 2009 08:59 Naslov sporočila: |
|
|
Saj samo vprašam, da vidim če se mi splača pridet, ker sam sem si postavil zgornjo mejo 12€ za ploščo, več dam samo če mi je res draga in popolno ohranjena, nad 20€ še nisem dal.
V Lj sta bila dva prodajalci od katerih sem šel z lepo vrečko plošč za nekaj 10€, je pa res da me raritete načeloma ne zanimajo, kupujem glasbo ki mi je všeč in ki mi manjka.
In na teh sejmih sem ponavadi našel plošče katerih pri nas nisem, recimo na Bolhi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Jun 03, 2009 09:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Potem sploh ni tistih prodajalcev ki imajo veliko škatel plošč in cene po par€ do 10€? |
Tudi taki so. Predzadnjič je imel Miro iz Salzburga nekaj sto plošč po 5 evrov. In vse so bile kot nove. Med njimi se kupil znan LP tri MvLaughlin,DeLucia in DiMeola... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jun 04, 2009 00:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Si pa ne morem kaj, da ne bi pripomnil. Spomnim se nekaterih prodajalcev, ki so bili na ljubljanskem sejmu, enega ali dva pa sem opazil tudi kasneje na marčevskem sejmu zbirateljstva. Sem si vzel čas in malce pogledal plošče. Nekatere kvazi raritete so bile kar precej denarja, ohranjene pa niso bile 10+. Najbrž bi še padel na foro, če ne bi precej plošč uvažal iz Nemčije. Te plošče so bile resnično lepo ohranjene in očiščene... In tudi cena je bila precej bolj normalna, včasih celo 10-krat nižja... Govorim le za nekatere plošče, ki sem jih opazil v Ljubljani, in so bile označene kot rariteta. Pa tudi cenovno so bile vinilke v primerjavi s tujino kar precej dražje... Zato zna biti tole za nepoznavalce celo manjši nateg. Res pa je, da moraš sam oceniti koliko si pripravljen za kaj dati... Pred leti sem uvozil nek cd skupine Metallica, ki je bil izdan v manjših kosih... Prodajal se je za med, čeprav ni bil nikakršna rariteta... Le v Evropi ni bil izdan... Ampak ok, sejem je še vedno dobrodošel... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Čet Jun 04, 2009 07:31 Naslov sporočila: |
|
|
Se kar strinjam z zgornjim postom, tistih nekaj prodajalcev (govorim za GR) niti povohal nisem, sicer so imeli ogromno meni ljubih plošč, ampak 40€ pa res ne dam za ploščo.
Ali pa WOM v pasaži na Čopovi, Bijelo Dugme - Čiribilibela ploščo je imel za nekih 12k sit ali nekaj podobnega , isto sem potem kupil čez kako leto se mi zdi da za 3k sit, je reku da rabi denar za položnice plačat.
Drugače pa čakam na ugodno ponudbo Tihomirja Asanovića Popa že veliko let, če ima kdo viška kupim takoj, po normalni ceni, par teh plošč se obrača po Bolhi in okoli ampak po 30-40€ kos. Ne dam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Jun 04, 2009 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
Stari LPji imajo zelo različne cene. V jazzu so LPji Columbia s šestimi ušei vedno od 20evrov naprej ... Lahko je tudi ceneje, ampak le od prodajalcev, ki ne vedo, kakšna je njena vrednost na trgu. Ki se kot vedno giblje glede na povpraševanje.
Npr. Tomaž Pengov-Odpotovanja(prva verzija-zelen ovitek) niti slučajno ne bo pod 150 evrov. Druga verzija, ki je celo stereo(rjav ovitek) pa se dobi že za nekajkrat manjše denarce.
Dajati 30 in več evrov ni moja stalna praksa. Sem jih pa že dal. Za plate mojih prilubljenih bendov. To se nekako kompenzira z nakupi cenejši-5-7 evrov. Ja, pred kratkim sem pri Davorju(bo tudi na sejmu) izpraznil vse, kar je imel dobrega od jazza. ECMke so bile po 6 evrov. Na sejmu bo vse dražje (tudi zaradi plačanega prostora, časa, ki ga preživi tam).
Cene se lahko lepo vidijo na WWW.CDANDLP.COM . Ampak pazite, originali so občutno dražji, svoje pa prinese tudi ohranjenost. Vsemu skupaj pa dodajte še poštne storitve in če kupite en LP, bo to takoj 20 evrov in več . _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Čet Jun 04, 2009 12:31 Naslov sporočila: |
|
|
Če si vztrajen se vse najde, sem iskal ploščo Martin Krpan - Bonboniera, ena ali dve so krožile okoli, po ceni se mi zdi 40-70€, če se prav spomnim, ampak sem jo dobil par mesecev nazaj za 10€.
Drugače pa razumem da so originali dragi, prodam Odpotovanja za 170€ , pa ko sem začel zbirat me je še mikala kaka rariteta, odkar se pa na torrentih dobi skoraj vse za poslušat pa nič več. Tako da imajo v mojem primeru zaradi pomanjaknja časa plošče bolj fonotečno vrednost, saj se vrtijo poredkoma.
Sem pa zbral skoraj kompletne diskografije bendov kot so recimo Genesis, Uriah Heep, Pink Floyd, Neil Young, Deep Purple, Dire Straits, The Who, in podobno kar pač paše v osnovno kolekcijo rocka in se upam reč da je stala plošča v povprečju manj kot 5€.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Jun 04, 2009 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Drugače pa razumem da so originali dragi, prodam Odpotovanja za 170€ .
Zakaj pa 170 evrov, bi šlo za 10 Vidiš, tudi ti doprimoreš k visokim cenam
Sem pa zbral skoraj kompletne diskografije bendov kot so recimo Genesis, Uriah Heep, Pink Floyd, Neil Young, Deep Purple, Dire Straits, The Who, in podobno kar pač paše v osnovno kolekcijo rocka in se upam reč da je stala plošča v povprečju manj kot 5€. |
Iz Anglije sem dobil ELPje po nekaj funtov, pa YES ... Pri Floydih imajo višjo ceno le nelegalne izdaje. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|